• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #622813  autor: znawca
 26 mar 2013, 13:33
Założyłem ten temat, bo szczerze mówiąc irytuje mnie sytuacja na stronach poświęconych tematyce mobilnych urządzeń, a w szczególności mobilnych gier.

Jaka jest obecnie najlepsza gra na Androida?

Kiedyś może to było trudne, ale dziś wybór jest tylko jeden: Real Racing 3, Przepiękny Real Racing 3, Cudowny, darmowy Real Racing 3 do którego ten badziewny, komercyjny i jeszcze do tego niestabilny Need for Speed nie ma nawet start i generalnie był tylko preludium przed tym cudownym arcydziełem, na cześć którego zamierzam teraz wygłosić litanię, podobnie jak robią to wszyscy blogerzy.
Czy ktoś im płaci za spuszczanie się nad tą grą? Szczerze mówiąc tak myślę, bo nie pamiętam kiedy mój gust tak bardzo różnił się od tego, co czytam w internecie.

Oczywiście grałem w oba, w RR3 i w NFSa i uważam że ten drugi graficznie bije konkurenta na głowę. Auta w RR3 wyglądają, jakby sunęły nad ziemią, jak poduszkowce. To jest nie do przyjęcia. Do tego co z tego, że po zjechaniu na pobocze pojawia się kurz, skoro same trasy w ogóle nie mają otoczenia. Lasy, czy oświetlone nocą miasta przez które wiodły trasy w NFSie wyglądały przepięknie, a uliczne latarnie i promienie słoneczne generowały śliczne refleksy świetlne na karoserii samochodów, czego nie uświadczyłem w RR3.

Tym, co jeszcze rozwala mnie przy grach mobilnych jest sterowanie, które czasem jest delikatnie mówiąc niewygodne. Multum różnych przycisków, alb pad wyświetlany na ekranie to naprawdę nie jest dobra droga. Gry powinny być sterowane tylko i wyłącznie gestami. Obecnie granie w FPSy, czy bijatyki na smartfonach niestety mija się z celem

Macie podobne odczucia, czy jestem jakiś inny?
A może znacie jakieś fajne gry godne polecenia?

PS
Telepolis na razie jest chlubnym wyjątkiem wolnym od takich bzdetów :smt005
Ostatnio zmieniony 26 mar 2013, 22:53 przez znawca, łącznie zmieniany 1 raz.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#622820  autor: stanax
 26 mar 2013, 14:52
Czasem grywam w Need for Speed™ Most Wanted. Któregoś dnia dawali za darmo , więc wziąłem.
znawca pisze:Tym, co jeszcze rozwala mnie przy grach mobilnych jest sterowanie, które czasem jest delikatnie mówiąc niewygodne.
Ja w ogóle rzadko gram, dlatego nie wiem co i jak. W tej darmosze autem steruje się pochylając telefon w różne strony. Mnie to pasuje, bo jedną ręką trzymam telefon a drugą (palcem) dłubię w nosie. Jak nie dłubię, wtedy opieram łokieć na opuszczonej szybie i dodaję gazu. Tak zwany "zimny łokieć" ;)

Gdy znudzi mi się dłubanie, wtedy pykam w PAC-MAN +Tournaments. Klasyk nie do wyrąbania, którego pamiętam z lat, gdy byłem pędzony gumą do przedszkola.

Obrazek

#622936  autor: orson_dzi
 26 mar 2013, 22:52
A ja widzę w tym temacie potencjał :!:
I zrobię z tego ogólny temat o grach, bo takiego nie ma ;) .

Grać za bardzo nie mam kiedy na telefonie. Wolny czas skutecznie pochłaniają mi "normalne" gry na większym ekranie.

Dynamiczne gry, poza wyścigami sterowanymi akcelerometrem, rzeczywiście do wygodnym nie należą. Do testów używam zawsze trzech tytułów od jakiegoś czasu i jest to NFS Most Wanted, GTA III i Wild Blood. Jak mam wolną chwilę, to wyścig, albo dwa w NFS-a zaliczę i wg mnie też wypada on lepiej od Real Racing 3. Zaciąga mi on kopią NFS-a Shift, ale ogólnie mnie nie przekonał do siebie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#622946  autor: znawca
 27 mar 2013, 00:21
Widzę, że mój temat nieco się zmienił
Dobra, niech będzie czymś więcej niż tylko hejtem w stronę RR3 :P

NFS Shift (na komputerach) nie przekonał mnie do siebie, bo co to za pomysł umieszczenia nielegalnych wyścigów na torze :P To musi być miasto, najlepsze tuningowane fury i ucieczka przed policją, najlepiej pod osłoną nocy :P
Ściganki na torze są... przeważnie nudne

teraz na komputerze już nie gram... bo na MacBooka niestety wielu gier nie ma :smt005

Wild Blood wygląda fajnie, ale akurat ten typ sterowania mnie nie przekonuje. Przyciski wyświetlane na ekranie.

Ja osobiście najbardziej polecam Angry Birds i Fruit Ninja :-D tylko to już każdy zna
Bardzo fajne są też Where is my Water i Cut the Rope, tylko że w tym ostatnim chyba nie da się ukończyć każdego levelu na 3 gwiazdki bez mikrotransakcji...
Plants vs Zombies też jest super, tę grę jako jedyną przeszedłem dwa razy, na Wave i na Nexusie
Plaque INC - oryginalny pomysł, do tego gra jest trudna i wymaga myślenia
Dragonplay Poker (Live Holdem Pro) oraz Pool Master - moim zdaniem najlepszy poker i bilard na Androida
Mouse Trap i Yoo Ninja - też fajne, ale już staaare tytuły

PS
Pac Mana zainstalowałem, może posiedzi dłużej, a może wyleci po jednym dniu jak Rayman Jungle Run, Naught i World of Goo :wink:

PPS
A jakieś dobre gierki z multiplayerem przez bluetooth?
Może być też przez WiFi, NFC, cokolwiek byleby dało się połączyć 2 telefony nawet bez dostępu do sieci

#623266  autor: orson_dzi
 28 mar 2013, 12:04
A może podrzucicie mi jakieś dwa dobre tytuły?
Potrzebuję przede wszystkim strategii turowej. Jest już może Heroes, albo coś podobnego? W dynamiczne gry w pracy nie mam jak zagrać, ale mam spore przerwy żeby co jakiś czas parę tur wykonać ;) .

I czy znajdzie się jakiś shooter typu Warblade?

#623280  autor: wook
 28 mar 2013, 12:54
a czy znacie jakiś symulator samochodów (coś w stylu midtown madness)? A jeszcze lepiej coś w stylu 18 wheels of steal/ euro truck simulator? Bo chętnie pograł bym w coś tego typu na tablecie z andkiem.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#626354  autor: znawca
 11 kwie 2013, 17:45
To ja zadam pytanie z innej beczki
Czy wam też się wydaje, że wszystkie fajne gry wychodzą na iPhona, a te pozostałe na Androida? :P

#626661  autor: orson_dzi
 12 kwie 2013, 23:32
W sumie ;) .

Ostatnio z nudów szukałem czegokolwiek do wrzucenia na telefon i padło na Manuganu. Strasznie wciągające rzecz.

#626688  autor: znawca
 13 kwie 2013, 00:36
To mi się spodobały Color Ship i Into the Dead, ta ostatnia z fajną grafiką.

ale jak przeglądam strony poświęcone mobilnej rozrywce, blogi etc. to zawsze jak piszą o jakiejś fajnej grze, okazuje się jest ona na iPhona :P

#627466  autor: Vieslav
 16 kwie 2013, 22:38
znawca pisze:Into the Dead
Świetna gra :mrgreen: . W podobnych klimatach jest jeszcze Zombie Frontier.

#627473  autor: Xy
 16 kwie 2013, 23:21
Jakieś gry wykorzystujące akcelerator telefonu znacie i polecicie? Chodzi mi, żeby majtać telefonem i żeby tam się coś ruszało :-D Kiedyś miałem jakąś grę, że leciało się tunelem i przechylając telefon zbierało się bonusy i omijało przeszkody...

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#627571  autor: orson_dzi
 17 kwie 2013, 16:31
Jakiekolwiek wyścigi. Najlepiej wypada chyba ciągle Most Wanted.

#627698  autor: Xy
 18 kwie 2013, 09:17
Czy to jest gra za free? W moim telefonie nie trzymam gier dłużej niż miesiąc więc bez sensu płacić za coś co i tak niedługo usunę.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#627714  autor: orson_dzi
 18 kwie 2013, 12:22
Prawie 16zł terasz kosztuje. Koło Świąt byłą promocja na złotówkę bodajże.

Za darmo jest Real Racing 3.

#627721  autor: Xy
 18 kwie 2013, 12:42
orson_dzi pisze:Za darmo jest Real Racing 3.
"Aplikacja jest niezgodna z Twoim urządzeniem Era Sony Ericsson MT15i." Dodatkowo gra zbiera marne opinie i oceny. A coś innego? Wyścigi jak najbardziej poszukiwane ale inne typy gier wykorzystujące akcelerację telefonu też mile widziane :-)

#627863  autor: znawca
 19 kwie 2013, 10:37
Na chomiku wszystkie gry są za darmo :smt005

Into the Dead wykorzystuje akceleratometr, Naught także.