Witam. Przypadkowo usunąłem wszystkie numery z karty sim. Jest ona w sieci PLAY. Czy jest jakaś możliwość odzyskania? Nie mam czytnika sim. Jeśli są jakieś programy to proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
- Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dokładnych kontaktów nie odzyskasz, jedyna możliwość to zarejestrowanie się na play24 i sprawdzenie historii połączeń, ale wtedy będziesz miał wykaz połączeń przychodzących i wychodzących. Który numer do kogo należy, tego się nie dowiesz. Ewentualnie tą historię połączeń możesz sprawdzić również dzwoniąc na BOK.
Obawiam się, że jedyne rozwiązanie to jednak czytnik kart SIM. Jeżeli nie masz takiego to może ktoś ze znajomych ma. Szukałem kiedyś rozwiązania podobnego problemu. Generalnie programy do odzyskiwania danych obsługują tylko nośniki danych i tak traktowana jest karta SIM. Te programy nie rozpoznają karty SIM w telefonie. Z kolei programy do obsługi telefonów nie mają opcji odzyskiwania danych.
Jedna ważna sprawa to żeby nie zapisywać danych na karcie SIM. Ma ona małą pojemność i dość szybko można nadpisać skasowane dane i to kilka razy co skutecznie uniemożliwi ich odzyskanie.
Jedna ważna sprawa to żeby nie zapisywać danych na karcie SIM. Ma ona małą pojemność i dość szybko można nadpisać skasowane dane i to kilka razy co skutecznie uniemożliwi ich odzyskanie.