• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #621563  autor: Cyberlion
 20 mar 2013, 17:25
Witam.

Z góry przepraszam jeśli się powtarzam, bądź temat jest nie tu gdzie trzeba.

Jeśli chodzi o smartfony jestem raczej laikiem, być może często tu takich spotykacie, nie wiem :). Sprawa ma się tak, że zamierzam kupić smartfon ze średniej półki(nie stać mnie na lepszy). Chodzi mi głównie o internet i gry(jakieś darmowe nie zbyt wymagające), zależy mi również na płynności działania, gdyż prawdopodobnie będę go często używał. Miałem do wyboru 3 telefony: Sony Xperia J, LG Swift L7, Samsung Galaxy Ace 2. Jak już widzicie zdecydowałem się na ten ostatni :) No i tu zaczynają się moje pytania i zmartwienia:

1. Czy ten telefon w porównaniu do tamtych to dobry wybór? (wiem tyle, że sprzętowo lepszy, nie wiem do końca jak się sprawuje i czy ekran jest w miarę dobry)
2. Jak to jest z aktualizacją androida na tym telefonie? Będzie ? A jak będzie to kiedy i jak zaktualizować?
3. Czy ta aktualizacja w ogóle wspomoże/ulepszy czy też może pogorszy działanie tego telefonu?

Być może będę miał jeszcze kilka pytań, jak tylko coś sobie przypomnę :)

Pozdrawiam, czekam na odp.
 #622052  autor: Stavsky
 22 mar 2013, 18:36
Cyberlion pisze: 1. Czy ten telefon w porównaniu do tamtych to dobry wybór? (wiem tyle, że sprzętowo lepszy, nie wiem do końca jak się sprawuje i czy ekran jest w miarę dobry)
Dobry wybór, po prostu LG i Sony w niczym nie jest lepszy od "ejsa", mają tylko większe ekrany.
Cyberlion pisze: 2. Jak to jest z aktualizacją androida na tym telefonie? Będzie ? A jak będzie to kiedy i jak zaktualizować?
Ma być ok 20 kwietnia, jest duża szansa na andka 4.2 ale najważniejsze żeby dostał 4.1. Pewnie trzeba będzie aktualizować przez Kies albo Odinem, OTA raczej odpada (aktualizacja w tle, bez podłączania do kompa)
Cyberlion pisze: 3. Czy ta aktualizacja w ogóle wspomoże/ulepszy czy też może pogorszy działanie tego telefonu?
Tego nikt nie wie ale JB z założenia jest systemem działającym pod procesory wielordzeniowe, więc powinno być lepiej niż mamy teraz. Poza tym Ace na pewno przez dłuższy czas będzie miał wsparcie w xda i ilość romów będzie zadowalająca.

#622238  autor: Cyberlion
 23 mar 2013, 17:38
Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości, telefon zamówiony już dwa dni temu, czekam z niecierpliwością. :D

Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam :)