• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #618454  autor: kowcio
 06 mar 2013, 19:37
Cześć,

Czy używa ktoś z Was S3 mini? Ktoś mial styczność z tym urządzeniem - jakie wrażenia?

Ja kupiłem dzisiaj ten telefon, ma zastąpić LG L7. Nie wiem sam, czy dobrze zrobiłem. Miałem ochotę na coś nowego, LG dopiero zaprezentował nowe modele, a cała reszta wydawała mi się nie warta uwagi. Telefon miał mi się podobać i kupiłem oczami S3 mini. Bawiłem się tym telefonem w sklepie i dość pozytywne wrażenie po sobie pozostawił.
Nie wiem tylko, czy bateria wystarczy mi 2 dni na w miarę spokojne użytkowanie, nie wiem czy jakość rozmów jest dobra, nie wiem jak zasięg, nie wiem czy 4,0" nie będzie zbyt małe po 4,3" w LG, do którego bardzo przywykłem. Miałem ochotę na coś innego i dlatego, a większy ekran zawsze mogę mieć. Chciałem tak udany telefon jak L7, tylko ze znacznie większą wydajnością.

Wiele osób chwali ten model, chociaż na polskich stronach zbyt wiele o nim nie ma. Na forach czytam wiele złego - że to takie badziewie jak reszta Samsungów, że z s3 został tylko i wyłącznie wygląd, co podnosi cenę względem konkurencji. Ja założyłem sobie, by telefon miał 2x 1 GHz i 1 GB RAM minimum, reszta modeli nie spełniała tego wymogu. Ten to spełnił.
Wizualnie podoba mi się nakładka w tym Samsungu, chociaż do tej pory byłem zdecydowanym przeciwnikiem interfejsu Touch Wiz od Samsunga. Telefon ma też diodę powiadomień, ale ktoś pisał, że informuje ona tylko o wyczerpaniu baterii, zaś powiadomienia w postaci nieodebranego połączenia już nie.

Czy to dobry telefon? Mam nadzieję, że będzie chociaż troszkę lepszy od L7, który po prostu już mi się znudził i miałem ochotę na powiew świeżości.

#618534  autor: niki1990
 07 mar 2013, 10:24
Spokojnie, nie masz się co martwić. Ci co pisza takie opinie, w życiu tego telefony w rekach nie mieli. Miałam okazję go testowac i powiem ci, ze cała reszta telefonów nie umywa się do tego sprzetu. Właściwie Samsungowi udało się nareszcie zrobić telefon idealny

#619139  autor: Worczynski
 10 mar 2013, 14:45
Jak to nie ma powiadomień poprzez diodę? W dorosłym S3 dioda miga przy nieodebranym połączeniu, wiadomości, mailu, generalnie wszystkim. Sprawdź to jak możesz dokładnie, bo myślę nad zakupem maleństwa jako telefonu służbowego, bo szkoda mi prywatny s3 marasić. Zresztą wejdź w wyświetlacz -> wskaźnik led i będziesz widział wszystko, kiedy dioda mruga.

Jazz do łez:)

#619178  autor: kowcio
 10 mar 2013, 17:55
Telefon nie ma diody. Przynajmniej nigdzie ja jej nie widzę. Za to zawibruje, gdy weźmiesz go do ręki i będzie jakieś przeoczone (świadomie lub nie :P ) powiadomienie SMS, nieodebrane poł itd.
Poza tym ok, wszystko działa tak jak powinno. Mam go od piatku, ale trochę mało czasu aby się nim zająć porządnie. Widać że to telefon z wysokiej półki mimo małego ekranu i ci co piszą że nie warto, że to to samo co inne ace2 itd to nie mają faktycznie pojęcia o tym tel. A 4 rdzenie? po co przy takim wyświetlaczu, wydajność ocenić mogę 10/10 i to zwłaszcza po "słabym" L7.
Jedynie nakładka Samsunga nieco upośledzona, no ale Samsung to nie LG i świadomie wymieniłem telefon oraz markę. Przyzwyczaję się

#619622  autor: kowcio
 12 mar 2013, 12:27
Samsung mnie zawiódł. Dla mnie to była firma, która mówiąc krótko ma największe doświadczenie w smartfonach i jest liderem w tej kwestii na całym świecie.
Codziennie muszę restartować telefon. Bo po pewnym czasie nie da rady wysunąć paska z powiadomieniami. Problem jest, jak się okazało po przeszukaniu Góglów powszechny i znany. Nawet jeden z forumowiczów wstawił filmik http://www.youtube.com/watch?v=xmDF3hTO ... e=youtu.be

No wstyd i poruta. Tym bardziej, że ktoś na tym forum napisał takie zdanie, że LG i Sony jest dużo dalej niż taki Samsung, ale to chyba tylko o sprzedaż chodziło. Zaczynam tęsknić za LG nie tylko dlatego, że ich nakładka była bezbłędna, ale także bardziej funkcjonalna...
Ciekawe kiedy będzie jakaś aktualizacja i ja w dodatku mam telefon z brandem operatora, więc zapewne będę czekał i czekał za aktualizacją :roll:

Poza tym, przyzwyczaiłem się do niego trochę, wizualnie coraz bardziej mi się podoba, jedynie to mam problemy z pisaniem SMS. Bateria też trzyma ok, po pełnej dobie pracy 70% baterii mi zostało, ale mało używałem, bo ciągle tylko robota i robota.
Jakość wykonania nadal oceniam perfekcyjnie, tylko wszystko jest na połysk, wiec się poniszczy dość szybko. No i zasięg ma naprawdę słaby, tzn. w porównaniu do L7 czy tabletu Samsunga.