Witam tak jak wtemacie proszę o opinie o tym telefonie gdyz gdy juz miałem wybrany tel(samsung Galaxy S advance) namieszano mi w głowie pod tytułem L9 lepszy i teraz nie wiem który wybrać
- Wszystko, co związane z Androidem
Cześć:) ja mam dokładnie ten sam dylemat. Samsung S Adv akceptuję, a co do samej firmy LG jestem jakoś uprzedzona. Nie wiem czy słusznie
Porównując paramentry telefony są podobne, ale który lepszy w użytkowaniu? W moim przypadku głównie chodzi o przeglądanie stron, robienie zdjęc, nawigacja, smsowanie, czasem gry.
Pozdriawiam:)
Gosia

Pozdriawiam:)
Gosia
Witam
Posiadam ten telefon od jakieś 2 tygodni, (wcześniej miałem galaxy spice). Przeglądanie internetu na tym telefonie jest genialne, czytelny wyświetlacz, płynność działania, oraz bez problemu otwieranie filmów z odtwarzaczy flashwoch, co to wydajności gier, to zainstalowałem kilka gier 3d, i żadna nie laguje, największy minus to jest ze na podstawowym oprogramowaniu nie można instalować gier na karcie pamięci, ale wystarczy z rotować telefon i można bez problemu instalować aplikacje na karcie.
Posiadam ten telefon od jakieś 2 tygodni, (wcześniej miałem galaxy spice). Przeglądanie internetu na tym telefonie jest genialne, czytelny wyświetlacz, płynność działania, oraz bez problemu otwieranie filmów z odtwarzaczy flashwoch, co to wydajności gier, to zainstalowałem kilka gier 3d, i żadna nie laguje, największy minus to jest ze na podstawowym oprogramowaniu nie można instalować gier na karcie pamięci, ale wystarczy z rotować telefon i można bez problemu instalować aplikacje na karcie.
Nie czaję. Co ma LG do zapisu danych na karcie pamięci? Obsługuje karty to ma możliwosć zapisu, tak jak każdy telefon z Androidem. Nie ważne czy to Samsung, Motorola czy LG.marcu186 pisze:lg nie ma a na karcie sdmożliwości zapisywani
Ja też testowałem ten telefon: http://www.plusblog.pl/test-telefonu-lg-swift-l9/ mam L7 i rozważam wymianę na model wyżej.
No tak brak możliwości zapisu apek na karcie SD to dla mnie jak na razie jedyna wada
Ciekawe czy coś się zmieni w tej kwesti jak tel dostanie 4.1

Ciekawe czy coś się zmieni w tej kwesti jak tel dostanie 4.1
Dla mnie największą wadą L9 to zdecydowanie brak czujnika światła. Taką wadę też mam w niższym modelu - L7 i następny telefon chciałbym, aby miał taki czujnik. Więc też się chyba z LG na razie pożegnam, a przynajmniej do czasu, gdy się pojawią nowości drugiej gen., o ile one będą bez tej wady. Po L7 Lg to mój faworyt jako producent, pod względem baterii, wyświetlaczy, a także interfejsu - wyjątkowo przyjemnie obsługuje mi sie te telefony.
Ja dzisiaj biorę L9 i uważam że po zrootowaniu i podmianie pamięci będzie mi się go fajnie używać,czujnika oświetlenia mi nie potrzeba(wystarczy ustawić na 40-50 % i jest ok),jak miałem arc s i ustawione na auto to szybciej baterię wcinało bo często było na 100 %,czasem było za jasno aż 

Pozdrawiam 

Żadna okazyjna
,za tyle co dałeś to mogłeś mieć już 4xhd-o wiele lepszy od l9-cztery rdzenie i grafa tegra.

Pozdrawiam 

Za 1200 zł, to możesz kupić 2 sztuki L7, a nie jedną albo SGS II, czy też LG 4Xqwerty666 pisze:fajny sprzęt za dobre pieniądze, ale ja bym kupił l7, kupiłem ostatnio okazyjnie za 1200 zł od kolegi, ale teraz tak patrze i one są na allegro za 650 zł nowe .. hmm to oznacza że mnie wrolował ? mówił mi że ma dotykowy ekran i to okazyjna cena

Tak pozatem do tego wszystkiego nie ma co L7 porównywać z L9-1 rdzeń,chyba 512 mb ram,andreno 200,to już Ace 2 jest lepszy 

Pozdrawiam 

No teraz parametrycznie L7 to słabizna i to widać też po cenie, która nie jest wysoka. No ale nadal dobry telefon dla osoby, która chce się gdzieś pokazać z telefonem, który wygląda jak z górnej półki i ma piękny wyświetlacz. Do zabawy na pewno lepiej dołożyć do L9 i mieć spokój, bo oferuje on dwukrotnie lepsze parametry - 2x lepszy procesor i 2x więcej RAMu, który przy ICS i w górę jest bardzo ważny. Tak jak XP śmigał idealnie na 512 MB, a Vista chodziła jakby nie mogła, trochę lepiej z 7 było. Jednak za 800 zł to świetna propozycja, ale ja chyba się nie skusze z jednego względu: miałbym taki sam telefon, tylko trochę lepszy. A ja mam ochotę na coś innego. L9 wygląda tak jak L7, ma takie samo menu, większość rzeczy identyczna. Dlatego chyba teraz przyjdzie pora u mnie na Samsunga, a jak się pojawią nowości z Barcelony to od razu się za nimi będe rozglądał 

Pojawiła się aktualizacja do JB 4.1 dla "czystych" L9. Kto już ją zainstalował? http://www.telix.pl/artykul/jest-juz-do ... 53840.html
Chciałbym, aby powstała tutaj taka lista zmian, które pojawiły się wraz z nowym Androidem. Od poważnych, typu prędkość działania (która rzekomo wzrosła), poprzez jakieś totalne pierdołki, kończąc na prawdziwych detalach. Także jak oceniacie takie aspekty jak np. czas pracy na baterii.
Cóż, aktualizacja pojawiła się w takim tempie, że wiele czołowych producentów może bić się w pierś, a ja nadal z podziwu wejść nie mogę, że LG zaczyna tak traktować ludzi. Myślałem że ich polityka to: sprzedać dobry, tani sprzęt, ale jak chcesz mieć nowszy soft, to kup sobie nowy telefon. Dałbym rękę za to, że L9 nie ujrzy 4.1, jak już to 4X HD ewentualnie, bo tam trochę poprawić muszą. Nawet jak test pisałem to wątpiłem w to, że będzie żelek dla L9.
Tym samym chyba jest to najlepszy telefon do 1000 PLN za nowe egzemplarze, a nawet widziałem że można kupić spokojnie za 800 zł/nowy.
Chciałbym, aby powstała tutaj taka lista zmian, które pojawiły się wraz z nowym Androidem. Od poważnych, typu prędkość działania (która rzekomo wzrosła), poprzez jakieś totalne pierdołki, kończąc na prawdziwych detalach. Także jak oceniacie takie aspekty jak np. czas pracy na baterii.
Cóż, aktualizacja pojawiła się w takim tempie, że wiele czołowych producentów może bić się w pierś, a ja nadal z podziwu wejść nie mogę, że LG zaczyna tak traktować ludzi. Myślałem że ich polityka to: sprzedać dobry, tani sprzęt, ale jak chcesz mieć nowszy soft, to kup sobie nowy telefon. Dałbym rękę za to, że L9 nie ujrzy 4.1, jak już to 4X HD ewentualnie, bo tam trochę poprawić muszą. Nawet jak test pisałem to wątpiłem w to, że będzie żelek dla L9.
Tym samym chyba jest to najlepszy telefon do 1000 PLN za nowe egzemplarze, a nawet widziałem że można kupić spokojnie za 800 zł/nowy.