• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #617976  autor: kkkamil
 04 mar 2013, 09:29
witam,

napisałem maila ze zdjęciami, niestety za dużego chyba i nie chce "wyjść", niestety pozostał w katalogu "outbox" i kiszka bo:

1. nie wysyła się nawet przez wifi
2. nie mogę go skasować ani podejrzeć ponieważ jest aktualnie wysyłany.

jak go usunąć? pomyślałem sobie że może znajdę miejsce gdzie na "dysku" przechowywane są pliki z mailami i ręcznie usunę.

Stąd pytanie: gdzie przechowywane są maile? no chyba że ktoś ma inny pomysł na usunięcie maila który nie chce dać się usunąć?

próbowałem restartować, włączać tryb offline, uruchamiać w trybie offline i kiszka, zawsze dostaję ten sam komunikat że mail jest wysyłany i obejrzeć go nie można...

android 2.2 - zrootowany.

pozdrawiam. Kamil

#618043  autor: fortel
 04 mar 2013, 17:34
Wejdź na pocztę w komputerze, jak tam usuniesz to i w telefonie powinno go już nie być...tak myślę, bo nigdy nie miałem takiej sytuacji.Z reguły jak coś piszesz na kompie na poczcie to też pokazuje na poczcie w smartfonie i odwrotnie.Powinno tak samo być z usuwaniem :roll:

#618054  autor: ezaq
 04 mar 2013, 18:27
kkkamil, spróbuj wyczyścić dane aplikacji Gmail.

#618073  autor: kkkamil
 04 mar 2013, 19:22
fortel tak by było jak by się udało wysłać maila z telefonu, u mnie mail nie wyszedł i nie chce wyjść (5 zdjęć po ok. 1,5MB -> za duży?)

ezaq nie pomogło, skasowałem też ustawienia aplikacji "email", było ostrzeżenie że zostaną skasowane wszystkie konta, ale nie dość że nie zostały skasowane konta to jeszcze niestety pechowy mail został ...

w ostateczności usunę konta ;)

pozdrawiam. Kamil

[ Dodano: 2013-03-07, 09:02 ]
ostatecznie musiałem usunąć konto i dodać od nowa...