• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #613977  autor: bartipb
 15 lut 2013, 15:08
Witam. W ubiegłym roku brałem telefon z mixem w Orange i w salonie zapewniali mnie, że będzie aktualizacja Androida do wersji 4.0. Nawet gdy dostawałem telefon to na pudełku była naklejka "Android 4.0 Upgradeable". Odnośnie tego mam pytania:

1- aktualizacja od orange powinna ukazać się kilka miesięcy temu ale nadal jej nie ma. Czy w związku z wprowadzeniem mnie w błąd mogę rozwiązać umowę z winy orange?

2- czy jeśli za pomocą programu Update Service pobranego ze strony sonymobile, gdy użyję opcji naprawiania systemu to są szanse na wgranie nowszego androida? (pomimo że mam wersję Androida 2.3.4 to program pokazuje że mam aktualną wersję. System brandowany od orange i pewnie dlatego). Jeżeli zrobie coś takiego to stracę gwarancję? Na orange.pl niby napisane że jeśli aktualizuje się tym oprogramowaniem nie trace gwarancji a co z opcją "naprawy systemu"? Lepiej sie upewnić ;)

3- czy jeśli zrobie kopie Androida programem flashtool i wgram nowszego to czy gdy coś się stanie i wgram znowu stara wersję to będą jakieś ślady? Nie chce takiej sytuacji, że coś się stało, wgrałem stary system i oddałem fona na gwarancję a w orange mówią mi żebym sie bujał bo przez to kombinowanie po gwarancji.

PS. Orange nie odpowiada już od paru dni na moje pytanie czy i kiedy będzie aktualizacja. Po końcu umowy przechodzę chyba do PLAY

#615020  autor: Orange Ekspert
 19 lut 2013, 13:52
Witam, aktualizacja dla tego telefonu niestety nie zostanie wydana przez producenta. Każda ingerencja w oprogramowanie w inny sposób niż za pomocą domyślnych aplikacji może powodować utratę gwarancji. W celu otrzymania dodatkowych informacji na ten temat zachęcam do kontaktu z infolinią producenta.

Pozdrawiam
Tomek
Orange Ekspert

#615050  autor: best
 19 lut 2013, 15:28
Orange Ekspert pisze:Witam, aktualizacja dla tego telefonu niestety nie zostanie wydana przez producenta.
To ciekawe, bo moja koleżanka ma oryginalnego Androida 4.0 na SE Live. Więc to wina Orange, a nie producenta.

#616407  autor: orson_dzi
 24 lut 2013, 23:28
Android 4.0 dla Live! jest już gdzieś od połowy ubiegłego roku.

Standardem jest, że w Orange, o ile w ogóle się pojawi, aktualizacja wychodzi z kilkumiesięcznym opóźnieniem.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)