• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #608958  autor: kkkamil
 21 sty 2013, 14:42
witam,

mam motorole XT610 z androidem 2.2 - nagrywa filmy w 480p, w danych technicznych w tym samym modelu telefonu w wersji USA z androidem 2.3 podawane jest, że nagrywa w 720p. Gdzieś w internecie wyczytałem, że są 2 rodzaje aparatów w tym modelu z czerwoną i zieloną optyką i że jeden z nich może dać radę z 720p po uprgade lub wgraniu patch-a. Niestety link do patcha był nieaktywny. Niestety tamto forum było w dziwnym języku i bardziej się domyślałem niż rozumiałem o czym tam było to jeżeli ktoś z Was jest w temacie to proszę o info bo androida mam pierwszy raz nie za bardzo jestem w temacie, ale w innych modelach telefonów było też coś podobnego. Czy to jest ograniczenie programowe w androidzie 2.2?

pozdrawiam. Kamil
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, 17:56 przez kkkamil, łącznie zmieniany 1 raz.

#611161  autor: orson_dzi
 31 sty 2013, 17:57
Nie znam szczegółów, ale sytuacja może być jak w Defy. Jedna soczewka pozwala na nagrywanie w 720p, druga nie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#611567  autor: kkkamil
 03 lut 2013, 14:57
no więc tak,

są soczewki zielone (gorsze)
i czerwone (lepsze zdjęcia i filmy 720p)

jest kilka metod sprawdzania, czerwona "wydaje" z siebie 3 kliki w trakcie uruchamiania aplikacji aparatu(moja jest cicha), no i jest czerwona ;) ale kolor to podobno nie wszystko, w każdym razie jest aplikacja do sprawdzania tego. no i kolor soczewki mam na oko zielony, poza tym aplikacja też mi mówi że zielony. więcej nie szukam bo wychodzi na to że naprawdę mam zieloną - czyli gorszą.

pozdrawiam. Kamil