Witam,
Piszę do Was, ponieważ kilka dni temu w mojej Jotce zaistniał pewien problem.
Otóż nie działa głośnik lub słuchawki - wymiennie.
Sytuacja 1
Telefon jest włączony i podpinam słuchawki - telefon nie wykrywa ich, nic się nie dzieje, nie działają. Głośniczek owszem. Gdy włączam muzykę, ona leci przez głośnik pomimo podłączonych słuchawek.
Sytuacja 2
Telefon jest włączony, podpinam słuchawki, wyłączam i włączam telefon (niewyciągając słuchawek) - słuchawki działają.
Sytuacja 3
Robię to, co wyżej, a następnie wyciągam słuchawki. Głośnik nie działa. Ani ten do rozmów, ani ten, który odtwarza np. muzykę. Gdy podłączę słuchawki, to one działają. Więc żeby korzystać z głośnika w telefonie muszę zrestartować telefon bez słuchawek i wtedy działa. I wraca do Sytuacji 1. I wszystko od początku.
I tu pojawia się moje pytanie - co mam z tym fantem zrobić? Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi co począć, a ciągłe restartowanie telefonu jest uciążliwe. Dodam również, że dzieje się to tak na słuchawkach oryginalnych, jak na innych - tych, których zazwyczaj używam, takich zwykłych ze skullcandy, innych (sennheiser hd201) oraz na zwykłych zewnętrznych głośnikach. Mam nadzieję, że odpowiecie mi szybko i pomożecie rozwiązać problem.
Z góry dzięki i pozdrawiam, lipharDYT.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2013, 22:13 przez lipharDYT, łącznie zmieniany 1 raz.