Tak jak w temacie byłbym wdzięczny gdyby ktoś wrzucił tutaj link do Rankingu Telefonów wg Jakości Rozmów dla różnych modeli, bo w necie ciężko coś na ten temat znaleźć 

A to w jakich jednostkach się mierzy? Bo coś mi się wydaje, że to tak jakbym poprosił Cię o wrzucenie rankingu najładniejszych telefonów trochę...Sacronus pisze:wg Jakości Rozmów dla różnych modeli
Ktoś niezwykle znudzony chyba by go tworzył. Dziel sobie je na te z HD Voice i te bez HD Voice. Z tego co wyczytałem dobrą jakość rozmów ma np. Motka Milestone. Nie wiem, czy ma HDV, czy nie, dowiedziałem się tylko, że dobrą. Wystarczy? Nie? To sprawdź wszystkie interesujące modele samemu i oceń.Sacronus pisze:link do Rankingu
W mojej zastępczej Nokii 5230 też niby to HD Voice jest, a jakoś wybitnie i super się przez nią nie rozmawia, ot jak z normalnego telefonu.Markadiusz pisze:Dziel sobie je na te z HD Voice i te bez HD Voice.
Sacronus pisze:- Telefon muzyczny/telefon zwykły - w salonie play mi powiedzieli że telefony muzyczne są lepsze do rozmów ponieważ mają lepszą jakość dźwięku, wbudowany chip muzyczny.
- Jakość dźwięku w telefonach muzycznych jest porównywalna jak w smartfonach.
To mój Hazelek słabo wypada w tym rankingu, a mój staruszek c702 super
Zastosowanym kodekiem dźwięku.Sacronus pisze:- HD Voice (chociaż czytałem opinie że z tym różnie bywa - czym się rożni HD Voice od telefonu bez HD voice?)
Patrząc na ten tekst to robią chyba teksty kreatywności - kto najszybciej wymyśli dobrą bajkę. Jakbym się w ogóle na tym nie znał to by brzmiała nawet przekonująco :porson_dzi pisze:Przy przyjmowaniu ludzi do salonów, to jakieś testy inteligencji powinni robić. Szympansy lepiej by wypadły.