• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #553645  autor: Karolajnaxx
 12 maja 2012, 16:33
Witam. Jestem użytkowniczką sieci Plus i chcę kupić telefon poza siecią. Z tego co wiem, to jeśli telefon posiada gwarancję z jakiegokolwiek punktu Plusa, jest ona ważna w każdym innym punkcie. Znalazłam na allegro aukcję z telefonem, który mnie interesuje, jest jednak na nim informacja:
GWARANCJA PODSTEMPLOWANA PRZEZ POLSKI SALON PLUS POLSKA - DNIA
20.03.2012
SIMLOCK FABRYCZNIE ZDJETY - CZYLI CHODZI W KAZDEJ SIECI

I już nie wiem, czy to jest jakaś przeszkoda przy oddaniu na gwarancję? Czy w karcie gwarancyjnej znajduje się wtedy jakaś informacja o tym, że simlock jest fabrycznie zdjęty? Nie chcę, żeby w razie ewentualnego zepsucia był jakiś problem z tym.
Pozdrawiam.

#553646  autor: Mordrag
 12 maja 2012, 16:54
Gwarancja będzie uznawana. Simlock zdjęty fabrycznie.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#553712  autor: Precelos
 12 maja 2012, 21:19
Karolajnaxx pisze:SIMLOCK FABRYCZNIE ZDJETY - CZYLI CHODZI W KAZDEJ SIECI
powinien napisac, simlock fabrycznie nie zalozony

Nie mozna zdjac czegos co nie bylo zalozone.

Wszystko jest w najlepszym porzadku kupuj bez obawy

Obrazek

#553718  autor: orson_dzi
 12 maja 2012, 22:24
Chodzi pewnie o to, że telefon nigdy nie miał simlocka, tylko ktoś niezorientowany tak to opisał. Masę tego typu błędów można znaleźć w opisach aukcji.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#553729  autor: Maniiiek
 12 maja 2012, 22:53
Tym bardziej, że Plus już od dawna SIM-Locków nie zakłada.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.