Witam
Niedawno wymieniłem kartę SIM w telefonie. Ze starej karty Centertel dostałem nową USIM Orange i pojawił się problem. Do jakiego telefonu jej nie włożę psuje się w nim oprogramowanie. Po jakimś czasie lub od razu. Początkowo myślałem, że to wina telefonu, ale teraz to już sam nie wiem
Używam HTC Wildfire S po włożeniu nowej karty USIM telefon błędnie reagował na dotyk, sam włączał aplikacje. Oddałem do serwisu i gdy wrócił ponownie tak było

ponownie go wysłałem do serwisu
Kartę włożyłem do Nokii 6303 classic, a ta zaczęła się sama od tego momentu resetować, np. po 2 minutach używania, resetowała się. Teraz włożyłem kartę USIM do starego Samsunga C300, do którego już setki kart było wkładane i nigdy nic nie było, a teraz zaczyna szwankować
Nie wiem może to tylko przypadek, nieoczekiwane nałożenie się kilku sytuacji. Stąd moje pytanie czy może tak być, że karta USIM w jakiś sposób uszkadza oprogramowanie? Czy w związku z tym przysługuje mi prawo do bezpłatnej wymiany karty? A może ktoś wie, gdzie i jak można spr kartę pod względem technicznym (Łódź)?
Pozdr