• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #542354  autor: tomasz
 22 mar 2012, 20:07
Drodzy specjaliści od komórek powiedzcie mi proszę co robicie ze swoimi starymi telefonami komórkowymi? Jeśli na moją komórkę nie znajdę nabywcy, to co powinienem z nią zrobić?
:?:
Ostatnio zmieniony 22 mar 2012, 21:01 przez tomasz, łącznie zmieniany 1 raz.

#542375  autor: orson_dzi
 22 mar 2012, 21:02
Schowaj go gdzieś i trzymaj. Włacz i naładuj raz na pół roku. Za parę lat będziesz z uśmiechem na niego patrzeć.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#542378  autor: hettman
 22 mar 2012, 21:16
oddaj jakiemuś biedniejszemu dzieciakowi-ja tak już rozdałem kilka fonów.

#542494  autor: Xy
 23 mar 2012, 12:37
Jeśli nie ma chętnych na taki telefon to możesz go oddać do utylizacji elektrośmieci. Ale ja proponuję tak jak Orson. Sam mam już wystawkę z telefonów w moim podpisie (oprócz Alcatela) i prawie wszystkie działają. Miło po dłuższym czasie uruchomić starą Nokię czy Ericssona (jeszcze bez Sony) :-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#542500  autor: Maniiiek
 23 mar 2012, 12:56
Albo przekaż na rzecz forum Telepolis do moderatorzy zrobią konkurs z narodami :P

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#543122  autor: tomasz
 26 mar 2012, 22:06
Xy pisze:Jeśli nie ma chętnych na taki telefon to możesz go oddać do utylizacji elektrośmieci.
U mnie w mieście ciężko coś takiego znaleźć :|

Znalazłem coś podobnego w necie https://www.starytelefon.pl/Strona_Glowna c coś takiego chodziło ci?
Xy pisze: Sam mam już wystawkę z telefonów w moim podpisie (oprócz Alcatela) i prawie wszystkie działają. Miło po dłuższym czasie uruchomić starą Nokię czy Ericssona (jeszcze bez Sony) :-)
To jest racja ale ja mam LG Cookie, które jak myślicie jest topowe :roll: chyba, raczej nie

[ Dodano: 2012-04-01, 16:11 ]
Nie ma co dalej czekać, skoro nikt się jeszcze nie zgłosił po mój telefon, sprzedam go do tego serwisu, niech poddadzą go recyklingowi. Będzie z pożytkiem i dla mnie, bo jakaś kasa i dla środowiska, bo części wykorzystają do innego telefonu

#545015  autor: prefix
 03 kwie 2012, 13:47
Jeśli chodzi o allegro to tutaj jest ryzyko, że długo można czekać na potencjalnego kupca, poza tym trzeba jeszcze dodatkowo kupującego obciążyć kosztami przesyłki, które czasami są naprawdę wysokie. Alternatywą może być serwis starytelefon.pl, na którym bardzo szybko można pozbyć się swojego starego telefonu. Zgłaszasz na serwisie że chcesz sprzedać telefon, wyceniasz to, a serwis przysyła Ci opłaconą przez Pocztę Polską kopertę, wkładasz telefon i wysyłasz. Bardzo proste! Następnie czekasz aż serwis wyceni twój telefon. Znajomy, który sprzedawał w ten sposób swoja Nokię był bardzo zadowolony, nie wiem dokładnie ile zarobił na tej transakcji, ale polecał jeśli w przyszłości zdecyduje się na sprzedaż telefonu. Główne plusy takiego rozwiązania to fakt, że nie pokrywasz kosztów przesyłki, nie gimnastykujesz się zęby znaleźć kupca, no i dostajesz przeciągu 3 dni pieniądze na konto, jeśli zdecydujesz się sprzedać telefon za cenę jaką proponuje serwis.

#545395  autor: tomasz
 04 kwie 2012, 23:06
Właśnie zdecydowałem się spróbować sprzedać przez ten telefon. Jutro jeszcze znajomy ma przynieść swojego starego Samsunga i razem będziemy wyceniali :)

Jestem ciekaw jak to wszystko działa, bo w sumie to taka ciekawostka

#545750  autor: Michalos
 06 kwie 2012, 11:24
prefix pisze:Alternatywą może być serwis starytelefon.pl, na którym bardzo szybko można pozbyć się swojego starego telefonu. Zgłaszasz na serwisie że chcesz sprzedać telefon, wyceniasz to, a serwis przysyła Ci opłaconą przez Pocztę Polską kopertę, wkładasz telefon i wysyłasz.
Ciekawy pomysł, może się wreszcie pozbędę swoich starych słuchawek :)

#546046  autor: dejw
 07 kwie 2012, 15:45
Ja zawsze wychodze z tego zalozenia, ze jeden telefon zostawie sobie na czarna godzine gdyby moj obecny sie zepsul. Pozostale stare telefony sprzedaje znajomym po nizszych cenach.