• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #537393  autor: Gatess
 26 lut 2012, 18:29
Witam w tym dziele poświęconym Noki..

Zamierzam właśnie dzięki pomocy tego forum i działu: jaki telefon wybrać? kupić nową Nokie N8. Aktualnie szukam pokrowca/etui do nowej komórki. I tu właśnie proszę was o pomoc w wyborze odpowiedniego.

Głownie zależy mi na ochronie wyświetlacza i tyłu telefonu.. Cena ma mniejsze znaczenie, choć oczywiście bez przesady i raczej powyżej 100 zł nie mam zamiaru wydać..

Tak więc ponownie proszę o pomoc

i pozdrawiam

Gatess

#537547  autor: Xy
 27 lut 2012, 14:28
Silikonowym kondonem zniszczysz telefon. Gdy dostanie się ziarnko piasku zadziała ono jak papier ścierny i możesz sobie wyobrazić obudowę telefonu po takiej akcji.
Osobiście polecam coś takiego http://allegro.pl/wsuwka-xl-czarna-glad ... 44812.html Swoją Xperię trzymam pól roku w takim futerale i NIC się nie dzieje. Nie wiem jaki jest dokładnie na aukcji ale mój ma paseczek, który po pierwsze zapięty na rzepia zapobiega wysunięciu się telefonu, po drugie umożliwia wygodne wyjęcie go z futerału. Minusem jest, że wyciągając tak opakowany telefon wyjmiesz go razem z poszewką kieszeni (mój jest jakiś czepliwo - aksamitny, tu jest gładki i chyba lepszy).
A ta rysa o której pisałem w teście mojego telefonu jest niestety od nowości. Zwyczajnie nie zwróciłem na to uwagi. Nowych brak. Zarówno na ekranie jak i na obudowie.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71