• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

#392957  autor: lee
 13 mar 2010, 16:27
upsss... :mrgreen:

to sobie jeszcze trochę poczekam hehe :-)

#392961  autor: kerim36
 13 mar 2010, 16:49
ostatnio od podpisania papierow przy kurierze troche dluzej trwa oczekiwanie na sms'y i trwa to ok 4-5 dni (wczesniej 2-3dni)

a tak z ciekawosci dzisiaj mialem miec przenosinu z orange i playa do mbanku i w obu wypadkach numery wylaczone i nadal nieaktywne w nowej sieci ;(

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#392964  autor: lee
 13 mar 2010, 17:54
kerim36 pisze:ostatnio od podpisania papierow przy kurierze troche dluzej trwa oczekiwanie na sms'y i trwa to ok 4-5 dni (wczesniej 2-3dni)

a tak z ciekawosci dzisiaj mialem miec przenosinu z orange i playa do mbanku i w obu wypadkach numery wylaczone i nadal nieaktywne w nowej sieci ;(
a to ciekawe bo teraz podłączyłem modemu huawei'a z kartą sim play i widzę że 2 sms przyszły :D

1. Nazwa:
Numer: 2259
Treść:
ASPIRO Sp. z o.o. potwierdza mozliwosc zawarcia umowy o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych z przeniesieniem przydzielonego numeru do mBank mobile.
Czas: 13-03-2010 11:33:02

2. Nazwa:
Numer: 2259
Treść:
Uprzejmie informujemy, iz planowana data przeniesienia numeru XXXXXXXXX do sieci mBank mobile to 13-03-2010. Pozdrawiamy ASPIRO Sp. z o.o.
Czas: 13-03-2010 12:08:03

a mam kartę sim w telefonie i jest głucha cisza ;)

Pozdro

[ Dodano: 2010-03-14, 06:23 ]
Stara karta sim jest już nie aktywna a nowa nadal chodzi w trybie "tylko alarmowe" :P

#394202  autor: davidoff9
 19 mar 2010, 12:25
Dzięki za odpowiedzi związane z moimi pytaniami. Sprawa została wyjaśniona, w momencie gdy przenosiłem numer promocja była już zakończona, czego nie dojrzałem.

http://www.mbankmobile.pl/prl3.html

Na forum mBanku uzyskałem pomoc. Jeżeli macie jakiś problem z mBank mobile to piszcie - jest tam bardzo pomocny koleś pracujący w mEkipie - m.damian. Mi pomógł w załatwieniu sprawy z czego jestem bardzo zadowolony:)

Pozdrawiam

#420221  autor: marcinb
 31 lip 2010, 14:17
A ja mam taki problem.
Mam karte kupioną rok temu w promocjyjnej jeszcze wtedy stawce 19 gr.
Wiosną tego roku przestałem używać tego numeru i zapomniałem doładowywać (min. 5 zł / 60 dni).
Nie pamiętam kiedy ostatni raz ładowałem... luty?

Teraz chciałem skorzystać z tej karty. Wkładam do telefonu a tu nawet nie chce mi znaleźć sieci.

Czyżby nr był już wyłączony? Da się jeszcze coś z tym zrobić?

p.s. nie próbowałem uzupełniać stanu konta bo jeśli karta jest nieaktywna to szkoda złotówek...

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#420229  autor: kerim36
 31 lip 2010, 15:15
marcinb,

doladowania dla promocji 19gr:
5-49 zł - wychodzące 60 dni, przychodzące 90 dni;
50-500 zł - wychodzące 180dni, przychodzące 210dni.

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#420276  autor: marcinb
 31 lip 2010, 20:25
Tyle też znalazłem wcześniej. :wink:

Interesuje mnie czy jest jeszcze jakaś możliwość reaktywacji tego startera?

#420286  autor: viator
 31 lip 2010, 21:09
Z tego co jest w regulaminie, to możliwość taka jest jedynie w ciągu miesiąca od utraty ważności na połączenia wychodzące.

#420326  autor: Spioszek
 01 sie 2010, 04:05
marcinb pisze:A ja mam taki problem.
Mam karte kupioną rok temu w promocjyjnej jeszcze wtedy stawce 19 gr.
Wiosną tego roku przestałem używać tego numeru i zapomniałem doładowywać (min. 5 zł / 60 dni).
Nie pamiętam kiedy ostatni raz ładowałem... luty?

Teraz chciałem skorzystać z tej karty. Wkładam do telefonu a tu nawet nie chce mi znaleźć sieci.

Czyżby nr był już wyłączony? Da się jeszcze coś z tym zrobić?

p.s. nie próbowałem uzupełniać stanu konta bo jeśli karta jest nieaktywna to szkoda złotówek...

Mam taki sam przypadek, z tym że ja dzwoniłem do Mbanku w tej sprawie, i przyjeli zgłoszenie o podniesienie karty SIM, bo nie można było ani doładować ani nic z tym zrobić, tylko pisało ile mam na koncie na stronie banku.
Moje ździwienie było jak napisali mi że już moge doładowac konto, ale nie za 5zł jak chciałem, lecz za 40zł...
Z tym że ja nigdzie w regulaminie ani w cenniku takiej opłaty nie widze za tą usługe... Co otym myślicie?, załadowałem za 5zł to tylko mi z konta odjeło kase a tam nic...

#420334  autor: marcinb
 01 sie 2010, 09:21
40 zl troche zbyt wiele jak dla mnie jesli korzystalbym tylko sporadycznie z tej karty.

Widocznie gdzies musi byc wpisqna taka oplata za ponowne wlaczenie numeru do ruchu.

#420343  autor: viator
 01 sie 2010, 11:11
darkangel pisze: Mam taki sam przypadek, z tym że ja dzwoniłem do Mbanku w tej sprawie, i przyjeli zgłoszenie o podniesienie karty SIM, bo nie można było ani doładować ani nic z tym zrobić, tylko pisało ile mam na koncie na stronie banku.
Moje ździwienie było jak napisali mi że już moge doładowac konto, ale nie za 5zł jak chciałem, lecz za 40zł...
Z tym że ja nigdzie w regulaminie ani w cenniku takiej opłaty nie widze za tą usługe... Co otym myślicie?, załadowałem za 5zł to tylko mi z konta odjeło kase a tam nic...
Jest, jest...

Wyciąg z cennika:
"Po upłynięciu Okresu ważności konta dla połączeń przychodzących, kolejne 30 dni, to okres
karencji, w trakcie których, zarejestrowani Użytkownicy, w ramach istniejących możliwości
technicznych, mogą odzyskać numer kontaktując się z mLinią i składając za jej pośrednictwem
stosowną dyspozycję, a następnie zobowiązani są dokonać Zasilenia konta na kwotę 40 PLN.
Po okresie karencji Aspiro zaprzestaje świadczenia Usług mBank mobile, Użytkownik nie ma
wówczas możliwości odzyskania swojego numeru, a niewykorzystana Wartość konta zostaje
automatycznie anulowana."

#422857  autor: nemo2009
 14 sie 2010, 13:28
Nie pozostaje nic innego,jak kupić nowy starter za 19 zł.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#528106  autor: Spioszek
 13 sty 2012, 13:30
Ja nie rozumiem jednego, skoro przez ta długo było do Play również po 19gr, a wtedy Mbank musiał płacić więcej kasy Playowi z uwagi na MTR, a teraz ma mniej to czemu podnoszą cene? skoro suma sumarum teraz mają taniej niż rok- dwa lata temu.

#528107  autor: kwistas
 13 sty 2012, 13:44
Zwyczajnie w życiu zwiększył się ruch sieciowy do Playa i musieli do niego dopłacać, dlatego zwiększyli stawkę by wyjść na zero, MTR do Playa z watem to gdzieś 30gr.

Akceptuje warunki, do Playa mało dzwonię z tej karty więc mogę to zaakceptować, czekam na ceny pakietów internetowych.

#528108  autor: Sig
 13 sty 2012, 13:46
Hi, hi, to już wiem, czemu tabletu nie wygrałem, jak na pierwszym z powodów, dlaczego warto przejść do mBanku dałem 19 groszy do Play...

No nic, jak ma zostać 19 groszy do wszystkich i 31 groszy do Play to średnio. Jak zabiorą darmowe 50MB to się wyprowadzam z numerami.

Dlaczego zmiany? Odpowiedź jest prosta - oferta stała się bardziej popularna i pomimo tego, że MTR maleje, więc "koszt" 19 groszu jednostkowo też maleje, to globalnie jest większe wykorzystanie - muszą więcej dopłacać. Tak to sobie tłumaczę.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#528112  autor: Spioszek
 13 sty 2012, 13:53
W sumie mi i tak rybka bo i tak już nie mam mbanku, ale siostra ma i czasem do mnie do Playa dzwoni.

#528119  autor: Ruben
 13 sty 2012, 14:13
Każda podwyżka smuci i tak jest w tym przypadku. Niemniej jednak nie ma tragedii i 31gr/min do Play jest dla mnie akceptowalne, tym bardziej, ze do Play z tej karty praktycznie nie dzwonię. Nie rozumiem tylko podwyżki do CP przecież oni nie maja już asymetrii. CenterNet ma asymetrie mniejszą niż Play a wrzucili ich do tego samego worka.
Interesują mnie pakiety internetowe. To obecnie chyba ostatnia sieć, gdzie można mieć dobre stawki za minute połączenia do wszystkich nie bawiąc się w pakiety i jednocześnie korzystać z infrastruktury Plusa.
kwistas , wzrost ceny połączenia do 31gr/min raczej nie wynika tylko ze zwiększonego ruchu do P4. Zauważ, że 2lata temu MTR do P4 był na poziomie 44gr chyba a teraz jest około 25gr. Na pewno ruch jest większy ale asymetria zmalała też znacznie.
mBank ostatnio dziwne ruchy wykonuje i to nie tylko w mobile ale na na ROR także, więc myślę, że trochę zmieniają politykę odnośnie swoich produktów.

#528124  autor: drcox
 13 sty 2012, 14:44
Ja sobie podliczyłem i jednak bardziej mi się opłaca Lubię to! nawet po likwidacji 30 za 10.
Wydzwaniam miesięcznie około 40 minut do W3 i 50-100 minut do Playa i na stacjonarne.
Na stacjonarne mam 5gr w pakiecie za 5zł. Z pakietem 10 za 5 i 30min za 6zł mam 17gr/min do W3. Wiem, że to są sprawy groszowe ale dochodzi jeszcze internet którego dostaję 1GB za darmo po doładowaniu za 50zł...

#528133  autor: mungo
 13 sty 2012, 15:14
Klika faktów podanych na stronie forum mBanku:
    Promocja Płaski Starter zostaje przedłużona do 30.06.2012. Opłata za połączenia do sieci mBank mobile, Plus, T-mobile, Orange pozostaje bez zmian 19gr/min. Zmieniamy opłatę za połączenia do sieci Play, Cyfrowy Polsat, Centernet, Mobyland, będzie ona wynosić 31gr/min.
    Jeśli ktoś z karty mBank mobile dzwoni głównie do sieci Play proponuję skorzystać z Taryfy Mobile, gdzie pozostaje płaska stawka 27gr/min do wszystkich sieci.
    Darmowe pakiety internetowe 50Mb na Starterze Płaskim i 20Mb na Starterach Szerokim i Długim pozostają darmowe:) Dodatkowo na wszystkich taryfach, także na Starterze Płaskim, będzie można aktywować pakiety internetowe: 100Mb, 250Mb oraz 1GB w bardzo atrakcyjnych cenach odpowiednio: 5, 10 i 25 PLN.
Pozostaje tylko kwestia ewentualnej zmiany ważności konta, choć aktualnie jest już bardzo dobrze. Ewentualne wydłużenie ważności miało by według mnie nie tyle charakter praktyczny, co wizerunkowy.

Mi się zmiana 19gr->31gr do Play w zamian za możliwość dokupowania pakietów netowych podoba. Pomimo, że MTR do Play spada, to ruch do Play rośnie i tu rozumiem operatora, że nie chce z własnej kieszeni sponsorować Play. mBank proponuje uczciwą stawkę do Play. Życzył bym sobie żeby W3 tak uczciwie do tego podchodziła i proponowała stawkę 49gr do Play przy podstawowej stawce 29gr. Całe szczęście jeszcze tylko rok i koniec tej patologii.
  • Strona 10 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11