Witam, jako że dopiero od niedawna mam w miarę porządną komórkę (Xperia Neo V) to chciałem kupić sobie do niej kartę pamięci. Troszkę poczytałem na internecie i było wiele opinie że karty pamięci są najlepsze od SanDisk, ale na Allegro jest naprawdę nie wielki wybór kart tego producenta, za to jest naprawdę duży wybór kart marki Kingston (zawsze kupowałem karty RAM od Kingstona to uważam że jest dobra firma). Więc jak to jest? Jakiego producenta opłaca się kupować karty? I czy opłaca się kupować karty nie zapakowane w oryginalne pudełka? Ponieważ te nie zapakowane są trochę tańsze a do tego mają czytnik kart.

Jaką pojemność planujesz nabyć? Jeśli 8 giga to kup normalną w pudełku oryginalnie pakowaną. Ja kupiłem Kingstona do Nokii za 55 złotych około dwa lata temu. W zestawie były przejściówki na SD i MiniSD (zrobię zdjęcie jeśli chcesz). Jeśli celujesz w 16 lub 32 GB to nie wiem, może warto zrezygnować z pudełka na rzecz niższej ceny? Widziałem na Allegro jakąś kartę MicroSDXC 32 GB firmy "no name" za 80 złotych. Ale nie wiem co to warte