• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#526587  autor: grzegi
 07 sty 2012, 18:33
galtom pisze:ZTE Blade to jeden z najbadziewniejszych telefonow jakie mialem - ale jednoczesnie nie moge uwiezyc, ze sprzet za 299 zl tyle potrafi. :-D
Nie wiem w czym się to badziewie niby objawia, mógłbyś uargumentować? Wykonanie bardzo dobre, nic nie piszczy, nie skrzypi i się nie rozwala. Hardware też w porządku, jak na tą półkę cenową, o wyświetlaczu nie wspomnę.
Mam Ci przypomnieć jakim "nieznanym badziewiem" był HTC, jak wchodził na rynek?
Zresztą... Części do telefonów są produkowane w tych samych fabrykach, różnią się tylko końcowym napisem na pudełku i telefonie oraz ceną.
Dodatkowo jest to telefon bardzo prosty w obsłudze, jeśli chcemy wgrać sobie modowany ROM i podkręcić procesor, a wersji i modyfikacji Androida na ten telefon jest cała masa, nieraz więcej niż na inne modele.

Porównaj sobie cenę tak lansowanego przez Play HTC Wildfire i jego tandetny wyświetlacz, a cenę ZTE Blade i jego wyświetlacz. Wildfire to jest dopiero badziew. I to jeszcze za ciężkie pieniądze.

#526694  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2012, 00:52
Bawiłem się przez 5 minut zte blade w wersji rbm one zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie chociaż mam lepszego smartphona nie uważam go za zły telefon firmę ma chińską ale co tam powiem tak co to za różnica skoro większość telefonów i tak jest w chinach produkowana jeśli się nie mylę :P,do tego ten telefon ma androida więc właściwie producent telefonu tu nic własnego nie robi oprócz może wyglądu,to moje zdanie :P,mam kolegę który ma wave s8500 dałem mu cynka jak pojawiła się oferta na grouponie miał 2 sprzedać jak ja ale jednak tak jemu się spodobał że sobie zostawił i woli wave s8500 sprzedać,ja sam jako 2 telefon bym sobie zostawił ale za drogi jak na 2 ponieważ wolę mieć jakiegoś tańszego żeby jak nawet zgubię lub ktoś mi go ukradnie nie było szkoda;często ten 2 biorę jak idę do pracy czy coś ponieważ jak ktoś mi mój główny telefon ukradnie to będzie lipa :(

Pozdrawiam :)

#526783  autor: galtom
 08 sty 2012, 15:20
grzegi pisze:
galtom pisze:ZTE Blade to jeden z najbadziewniejszych telefonow jakie mialem - ale jednoczesnie nie moge uwiezyc, ze sprzet za 299 zl tyle potrafi. :-D
Nie wiem w czym się to badziewie niby objawia, mógłbyś uargumentować? Wykonanie bardzo dobre, nic nie piszczy, nie skrzypi i się nie rozwala. Hardware też w porządku, jak na tą półkę cenową, o wyświetlaczu nie wspomnę.

...tym wykonaniem to bym nie przesadzal. Szczegolnie klawisze hkme, return sa kiepskie i zle sie je naciska. Ale nie ma nic za darmo i ciezko od sprzetu za 300 zl wymagac wykonania jak w tym za 3k. A ze mojej poprzednie telefony w UK byly zawsze z gorniej polki to nie moja wina - tam po prostu je daja za darmo a tu nie upadlem na glowe, zeby podpisywac umowe na 3 lata skoro be zumowy mam taniej do wszystkich (stad i telefon gorszy bo to tylko telefon).

A wracajac do tematu - otwieranie tego telefonu to tez mordega. Glosnik jest tragiczny (i tylko jeden niestety)

Pozdrawiam,
Galtom

#526794  autor: bolek2004
 08 sty 2012, 16:26
Dla mnie jak najbardziej za tę cenę telefon w porządku chociaż nie jest bez wad to co mi się w nim nie podoba to:
-trudno otwieralna tylna klapka co by kartę sim wymienić
-brak kamerki z przodu do video rozmów
-brak przycisku aparatu gdzieś na obudowie
-najbardziej to drażni mnie wykonanie tego wejścia od ładowarki, wiadomo telefon często się ładuje i podejrzewam że ten kawałek w środku gniazda do którego wpina się ładowarke może się szybko wyrobić/rozwalić (nie mogli zrobić zwykłego gniazda na wtyk jak w nokii?), obym się mylił
Reszta na plus

#526801  autor: bob
 08 sty 2012, 16:50
bolek2004 pisze:-najbardziej to drażni mnie wykonanie tego wejścia od ładowarki, wiadomo telefon często się ładuje i podejrzewam że ten kawałek w środku gniazda do którego wpina się ładowarke może się szybko wyrobić/rozwalić (nie mogli zrobić zwykłego gniazda na wtyk jak w nokii?), obym się mylił
gniazdo to standard unijny obecnie - microusb, takze jaki widzisz problem? Nokie tez mozna ladowac micro usb, ich dodatkowe gniazdo ladowarki to tylko ich dobra wola.

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire

#526906  autor: grzegi
 08 sty 2012, 22:33
bolek2004 pisze:najbardziej to drażni mnie wykonanie tego wejścia od ładowarki, wiadomo telefon często się ładuje i podejrzewam że ten kawałek w środku gniazda do którego wpina się ładowarke może się szybko wyrobić/rozwalić (nie mogli zrobić zwykłego gniazda na wtyk jak w nokii?), obym się mylił
To jest właśnie dobre rozwiązanie bo podładuję sobie niemal każdą ładowarką, która jest używana do smartfona. Gdyby zrobili swoje własne wejście (czego już nie mogą zrobić), to mógłbym ładować tylko jedną konkretną ładowarką od ZTE, więc argument nietrafiony.
Apple uparł się na swoje własne ładowarki i unikatowe wejścia do nich i wszyscy wiemy, jak to bardzo denerwuje...
Szczegolnie klawisze hkme, return sa kiepskie i zle sie je naciska. Ale nie ma nic za darmo i ciezko od sprzetu za 300 zl wymagac wykonania jak w tym za 3k.
Spokojnie, w ICS są już softbuttony, także będzie lepiej.