Z resztą, jak wyraźnie widać, jest tam napisane "przyłączenie do publicznej sieci telefonicznej", a sformułowanie to jest używane do określania operatorów stacjonarnych.
mkowalski, rozumiem że chodzi Ci o słowo "przyłącze", ale sam cytowałeś art 10 w rozporządzeniu, w którym
Abonent będący stroną umowy z dostawcą usług zapewniającym przyłączenie do stacjonarnej lub ruchomej publicznej sieci telefonicznej, w celu realizacji uprawnienia, o którym mowa w art. 71 ust. 1 ustawy, występuje z wnioskiem w formie pisemnej do nowego dostawcy usług o przeniesienie przydzielonego numeru do tego dostawcy, zwanego dalej "nowym dostawcą".
A publiczna sieć telefoniczna to stacjonarna i komórkowa jak już wcześniej pisałem

Troszkę sam sobie zaprzeczasz.
Wszystkie moje wnioski wysuwam na podstawie
http://isap.sejm.gov.pl/search.jsp tutaj mam pewność, że dany przepis jest nadal aktualny itd. Jak to wszystko ugryzę w całości opiszę z linkami do źródła. Pozdrawiam
Nie chodzi mi o to żebyśmy się spierali

tylko o warunki prawne przenoszenia numeru, a że pracuje w administracji lubię grzebać w przepisach i rozbierać je na czynniki pierwsze. Nie jest to łatwe zadanie, ponieważ nasze przepisy często są nie jednoznaczne i zakręcone jak chińskie literki
[ Dodano: 2011-10-12, 12:29 ]
Ok, poległem nie muszą przenosić numeru w ramach swoich usług. Jeszcze czekam na UKE ale już się w to wgryzłem i po części miałem racje ale w sednie sprawy niestety nie, nie mają takiego obowiązku wynikającego z rozporządzenia. Pozdrawiam już będę milczał w tej sprawie