Witam
Ja też przerabiałem temat duali od Nokii 3310

zaczynałem .
Nowe telefony są zbyt ciasne na te wynalazki z przycinanymi kartami.
Nosiłem długo dwa telefon prywatny i służbowy aż zobaczyłem u kolegi myPhon-a
na dwie karty.
Od 4 m-cy używam ten telefon i jestem bardzo z niego zadowolony.
Trzeba jasno tylko sobie powiedzieć to jest telefon do dzwonienia.
Jeżeli zależy wam na tym by do was się zawsze dodzwonić lub chcecie decydować z której sieci taniej dzwonić to ta funkcja telefonu jest świetna. Podobnie jest z wysyłaniem sms-ów - piszemy a następnie wybieramy operatora czyli sim 1 lub sim 2 proste i łatwe.
Jeżeli chodzi o wysyłanie MMS-ów i łączenie z Internetem to tu uprzywilejowana jest karta sim w porcie nr 1 .
Dalej plusy : Jest oczywiście slot na kartę micro SD (mam 2GB )
Unikalna ładowarka której kabel po przez wtyczkę USB wtyka się do ładowarki a mini usb do telefonu. Ten sam kabel używa się do podłączenia telefonu z np. laptopa
Po połączeniu telefonu do kompa widzimy zawartość karty pamięci z katalogami lub możemy wybrać opcję kamery internetowej .
Telefon ma unikalne funkcje jak możliwość nagrywania audycji z wmontowanego radyjka.
Ciekawą funkcją jest możliwość zaprogramowania wyłączania się telefonu (np na noc) i załączania (np rano) . Zupełnym zaskoczeniem jest modulator głosu rozmówcy taka zabawa a mrozi krew w żyłach lub rozśmiesza , mamy ty 5 opcji do wyboru, i to działa .
Inne funkcje to jak w każdym innym telefonie , kalendarz, dyktafon , organizer itp
Warto dodać że ekran jest dotykowy i ostry, producent wmontował fajnie rysik do obudowy przydaje się przy pisaniu SMS-ów gdy użyjemy klawiatury ekranowej. Zaskoczyła mnie opcja rozpoznawania liter pisanych rysikiem - taki bajer i działa.
Telefon ma duży i bardo głośny dźwięk , szok. Są oczywiście profile do ustawiania. Świetny odtwarzacz muzyki i filmów.
Firma zapewnia serwis z odbiorem i dostawą telefonu w razie awarii i np potrzebą uaktualnienia softu (bezpłatnie) polecam po zakupie sprawdzić soft i go zmienić. Ja tak zrobiłem i telefon wiele zyskał. Dobra infolinia do BOK.
Trochę minusów . Instrukcja to porażka. Słaby jest aparat i kamerka, wystarcza do sms i mms-ów . Można tylko wgrać 5 własnych dzwonków, te fabryczne 30 to cienizna.
Kto lubi dużo pisać sms-ów to musi się przyzwyczaić do braku słownika t9 i nieco innego ustawienia zwykle dolnych klawiszy. Ja sms-y piszę rysikiem na ekranie.
I to by było tyle co pamiętam.
Za 360zł taki ŁADNY telefon ? ja kupiłem bez wahania a moje dwa owszem wypasione telefony schowałem do szuflady.
Wiem że są inne modele nawet z TV

i co ciekawe z możliwością nagrywania programy TV . ogląda się te nasze 4-5 podstawowych kanałów.
Pozdrawiam