• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#502048  autor: SuchyX
 06 wrz 2011, 19:47
Właśnie chodzi o to że Play jak inni robią lipę tych co już mają abo u nich mają nas w dupie aby tylko ściągnąć nowego klienta.

A wszędzie w tych reklamach to jak pięknie i ładnie reklamują że stali abo mają lepiej he he ale ściema.

#502050  autor: pakierhakierxd
 06 wrz 2011, 20:02
Lepiej to mamy w tym że dostajemy więcej minut niż klient przenoszący się z abonamentu i tyle :) bo klient przenoszący się od innego operatora z abonamentu dostaje o wiele więcej minut,gdzie tu sprawiedliwość hehe :),jak ja przenosiłem numer z abonamentu orange to dla mnie takiej promocji nie było jak super mnp

Pozdrawiam :)

#502107  autor: krzemiroslaw
 07 wrz 2011, 10:16
esbart pisze:
pakierhakierxd pisze:wolę większy pakiet danych niż więcej minut
Tyle, że tutaj różnica to 16 minut... Zgodzę się, że jest to różnica, ale proszę :roll:

Można ewentualnie w tej taryfie uruchomić pakiet 100 lub 200 minut odpowiednio za 9 i 15 złotych jak będzie brakowało minut w abonamencie, a jednak gdybyśmy zdecydowali się na dokupienie pakietu internetowego w RBM zapłacimy więcej (za 333MB 11zł; 666MB = 16zł).

Tak czy inaczej - obie oferty są zadowalające. Różnice mogą się ewentualnie pojawić w momencie wyboru telefonu, gdzie w RBM są w niższych cenach.
Różnica polega na tym, że dostajesz kamerę Hd za 166 zł w RBM, która stoi na allegro jakieś 1300 zł. W play dostaniesz telefon warty 600 zł...

#502113  autor: pakierhakierxd
 07 wrz 2011, 10:46
Niezły gadżet :),jaka cena :)

#502124  autor: KC-KARLOS
 07 wrz 2011, 11:15
Na Facebook'u RBM prosi kolejny raz o kontakt zainteresowanych w sprawie abonamentu RBM (oferty specjalne) i w sprawach technicznych. Zacytuję:
"Jeszcze raz wszystkim przypominamy, że jesteśmy do Waszej dyspozycji w kwestiach oferty, informacji technicznych i całej reszty pod adresem [email protected] - tam się wszystkim zajmiemy :)"

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #502131  autor: uzer
 07 wrz 2011, 11:55
markos17 pisze:Zgodnie z tym co mówią na tym filmiku http://blogplay.pl/2011/09/red-bull-mobile-wystartowal/ przenoszenie nr z Play w tej chwili jest niemożliwe, zostanie uruchomione w bliżej nieokreślonej przyszłości! Czy jest to zgodne z prawem?
Chyba musisz poczekać cierpliwie max. do końca roku, na ich profilu na facebooku odpisali jednemu gościowi, który pytał o migrację z Play do RBM w ten sposób:
staramy się dopracować procedury tak aby można było migrować do końca roku
 #502173  autor: markos17
 07 wrz 2011, 14:54
uzer pisze:
markos17 pisze:Zgodnie z tym co mówią na tym filmiku http://blogplay.pl/2011/09/red-bull-mobile-wystartowal/ przenoszenie nr z Play w tej chwili jest niemożliwe, zostanie uruchomione w bliżej nieokreślonej przyszłości! Czy jest to zgodne z prawem?
Chyba musisz poczekać cierpliwie max. do końca roku, na ich profilu na facebooku odpisali jednemu gościowi, który pytał o migrację z Play do RBM w ten sposób:
Dzisiaj dzwonili do mnie z RBM. Oferta specjalna jest dla tych, co przenoszą z W3 lub dla nowych numerów. Abo w Play nie wchodzi w grę :/
Ok, może do końca roku wprowadzą opcję migracji z Play, ale na 99% nie będę łapał się na promocję -25%..
 #502326  autor: krzemiroslaw
 08 wrz 2011, 10:04
markos17 pisze:
uzer pisze:
Dzisiaj dzwonili do mnie z RBM. Oferta specjalna jest dla tych, co przenoszą z W3 lub dla nowych numerów. Abo w Play nie wchodzi w grę :/
Ok, może do końca roku wprowadzą opcję migracji z Play, ale na 99% nie będę łapał się na promocję -25%..
To jak to jest z tym abonamentem za 49,50 zamiast 66 zł? Wystarczy kupić starter na allegro czy jak?

#502394  autor: SuchyX
 08 wrz 2011, 13:31
Z tym abo za 49.50zł to jest nie na starter tylko jak podpiszesz umowe z nimi na 24 miesiace z nowym numerem i nie ma mozliwosci przeniesienia numeru z Play. Dzisiaj rozmawialem z pania z RBM bo dzwonila do mnie i jak jej powiedzialem ze np przenioslbym numer np z Play do T-Mobile i z powrotem to powiedziala ze nie da rady bo juz numer byl w Play :/

W sumie chyba i tak się opłaca za 49.50zł (przez caly okres trwania umowy) 444min i 444MB oraz stan darmowy do Play i RBM.

#502401  autor: KC-KARLOS
 08 wrz 2011, 13:46
SuchyX pisze:Dzisiaj rozmawialem z pania z RBM bo dzwonila do mnie i jak jej powiedzialem ze np przenioslbym numer np z Play do T-Mobile i z powrotem to powiedziala ze nie da rady bo juz numer byl w Play :/
Klepie bzdury.
Jeśli przeniesiesz numer do T-Mobile na kartę, a po kilku dniach pójdziesz do sklepu Play z prośbą o przeniesienie numeru do Red Bull Mobile na abonament - będzie taka możliwość. Wtedy dostaniesz taką opcję:
w RBM 44:
:arrow: 33 ZŁ przez pierwsze 3 miesiące, potem 66 zł przez resztę umowy
:arrow: 444 min / 444 SMS
:arrow: 444 MB, potem lejek
:arrow: darmowe rozmowy w RBM i PLAY
:arrow: darmowy Facebook, NK.PL, m.redbullmobile.pl

[ Dodano: 2011-09-08, 13:50 ]
Jeżeli będziesz mieć kartę RBM prepaidową i przejdziesz z nią na abonament, wtedy dostajesz zniżkę 25% wybranej kwoty zobowiązania (w RBM66 abonament po zniżce to 49,50 zł), na cały okres umowy z wyżej podanymi benefitami.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#502409  autor: SuchyX
 08 wrz 2011, 14:06
Karlos20, ja tylko mowie to co mi powiedziała dzisiaj pani z RBM bo dzwonila do mnie. Powiedziala ze nie bedzie narazie mozliwosci przeniesienia numeru nawet jak na pare dni sie przeniose do innego operatora bo juz numer wczesniej byl w P4.

Czyli to co podales bardziej sie oplaca wziasc pre-paid od nich i przeskoczyc na abonament niz odrazu brac abo.

Już sam nie wiem co robić czy przedluzyc umowe na nowy abo AIM65 z pakietem 1GB itd.. czy brac nowy numer w RBM 66 ze znizka na 49.50. Szkoda mi numer ktory posiadam juz kilkanascie lat :)

A moze Play cos w zwiazku z RBM tez zrobi jakies ciekawe oferty na abo.

#502630  autor: krzemiroslaw
 09 wrz 2011, 12:41
SuchyX pisze:Karlos20, ja tylko mowie to co mi powiedziała dzisiaj pani z RBM bo dzwonila do mnie. Powiedziala ze nie bedzie narazie mozliwosci przeniesienia numeru nawet jak na pare dni sie przeniose do innego operatora bo juz numer wczesniej byl w P4.

Czyli to co podales bardziej sie oplaca wziasc pre-paid od nich i przeskoczyc na abonament niz odrazu brac abo.

Już sam nie wiem co robić czy przedluzyc umowe na nowy abo AIM65 z pakietem 1GB itd.. czy brac nowy numer w RBM 66 ze znizka na 49.50. Szkoda mi numer ktory posiadam juz kilkanascie lat :)

A moze Play cos w zwiazku z RBM tez zrobi jakies ciekawe oferty na abo.
Jestem w podobnej sytuacji, też mam numer dobre 8-9 lat. Jednak chyba się zdecyduję, bo kamerka wartości 1300 zł robi swoje ;) To nie to co telefon za 600 zł.

#502646  autor: SuchyX
 09 wrz 2011, 14:32
Wiesz ja kamere mam i to zdecydowanie lepsza ;) takze mi na tym gadzecie nie zalezy tylko bardziej na telefonie HTC Desire Z bo Desire S to juz przeszlo tysiaka trzeba wywalic i raczej pozostane w Play i wezme abo AIM65 z pakietem 1GB bo nie po to sie kupuje smarta zeby z neta nie korzystac :)

#502838  autor: pakierhakierxd
 10 wrz 2011, 18:55
Ale tą kamerkę opłaca się sprzedać i np. dopłacić i wziąć np. galaxy s2 :)

#503254  autor: alukard88
 13 wrz 2011, 16:22
Teoretycznie tak, praktycznie zależy od popytu, zapewne osób myślących jak Ty będzie sporo, także podaż kamerek będzie duuuuża. Pytanie jak bardzo wpłynie to na cenę... Jest to sprzęt dość specjalistyczny. Swoją drogą nie wiem jak u was, ale dzisiaj się dowiedziałem ze i9001 wyszły, tak samo jak PS3...

#504097  autor: Tajemniczy28
 18 wrz 2011, 21:12
Ja zaś mam podejrzenie, że oni coś kręcą. Zostawiłem ze 3 X namiary na stronie by zadzwonili z rbm, pisałem do nich maila, odpisali że maja dużo zgłoszeń i konsultant zadzwoni. Chcę kupić tam aktywację bo mam 25% zniżki gdyż mam starter z imprezy. I nikt nie dzwowni. Dzwonie na partyline do rbm i mówią że oni oddzwonią że konsultant nie może mi umowy wysłać że sami dzwonią. Mówią że mogę iść do salonu i kupić abo z rabatem, idę a tam koleś mówi że on nie może. Mam wrażenie że oni po prostu kręcą i czekają aż się promocja skończy na możliwość zakupu abonamentu z rabatem.

#504125  autor: SuchyX
 19 wrz 2011, 09:50
Ja ci powiem tak że do mnie zadzwonili co najmniej 2 tygodnie po tym jak zostawiłem swój numer. I z tego co pamiętam to żeby skorzystać ze zniżki to oni sami muszą do Ciebie zadzwonić i wysłać umowę kurierem inaczej nie da rady :/.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, 07:17 przez SuchyX, łącznie zmieniany 1 raz.

#504247  autor: Tajemniczy28
 19 wrz 2011, 20:14
W takim razie czekam, a jaki telefon wybrałeś

#504297  autor: SuchyX
 20 wrz 2011, 07:18
HTC Desire Z bo Wildfire S mi nie podchodzi jakoś :)

#504338  autor: Tajemniczy28
 20 wrz 2011, 13:30
A masz abonament z rabatem?Ja na pewno jakiś tel z androidem jeszcze nie wiem jaki tylko.