• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #498022  autor: Dragon
 20 sie 2011, 16:13
Witam.
Odkleił się mi metalowy/aluminiowy przód z Ericsson T39m. Próbowałem już przykleić go "kropelką" ale po miesiącu znowu się odkleił. Znajomy z serwisu telefonów komórkowych polecał mi jakiś klej, który służy specjalnie do takich powierzchni (z jednej strony metal, z drugiej plastik). Niestety nie mam jak się z nim skontaktować i zapytać ponownie. Czy ktoś z Was wie jaki klej by się nadawał do tego ?

#499120  autor: stypulkovski
 25 sie 2011, 14:38
Trochę po czasie, ale...

Kup w sklepie zoologicznym silikon akwarystyczny. Nałóż odpowiednio trochę (nie za dużo, nadmiar usuń np. zapałką), po przyłożeniu ściśnij gumką recepturką czy czymś. Niech sobie to stoi, bo silikon schnie dosyć wolno (2mm na dobę), najlepiej jeszcze, żeby schnął w chłodnym miejscu.

#499754  autor: Dragon
 28 sie 2011, 14:30
Wcale nie jest za późno, jeszcze nie zdążyłem przykleić tego panelu.
Rzeczywiście, użycie takiego silikonu ma sens. Przykleję i dam znać jak to się trzyma.

Edit:
W końcu zabrałem się za to i przykleiłem. Tyle tylko, że nie silikonem do akwariów, a uniwersalnym. Póki co trzyma się dobrze.