• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #493898  autor: slava3
 03 sie 2011, 08:40
ze użyta w nim bateria nie jest najlepsza. Ponieważ nie lubie codziennego ładowania szukałem na allegro jakiegoś zamiennika. I znalazłem baterię marki (rzekomo japońskiej) Andida o pojemnośc 1800 mAh. Czy myślicie, że użycie takiej baterii jest bezpieczne? Dzięki za poradę.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2011, 21:37 przez slava3, łącznie zmieniany 1 raz.

#493902  autor: user_delete34
 03 sie 2011, 09:06
Moim zdaniem bezpieczniej kupić sobie drugą oryginalną i ładować np. przez wieczór, noc obie i nosić ze sobą. Na allegro wszystko jest oryginalne firmy NO-NAME i oczywiście HQ (wysoka jakość), HC (wysoka pojemność), ale ile w tym prawdy przekonałbyś się tuż po zakupie (którego uprzedzę: gówno prawda ;) ). Zacytuję z innego forum:
co do baterii, to nie jest FIZYCZNIE możliwe, żeby przy tej samej wielkości miała o połowę większą pojemność
Więc jeśli w ACE masz baterię np 1350 mAh, a ta ma mieć 1800, to mało tego, że w tej drugiej tak nie jest, to może być jeszcze znacznie gorzej niż przy tych 1350 (bateria oryginalna). Może jednak ten producent MA dobre zamienniki? Nie powiem Ci tego z własnego doświadczenia, bo nie miałem z nim dotąd styczności, ale właśnie dlatego (chyba mała popularność) ja postawiłbym na tym, że nie warto tego kupić.
Przy okazji: nie miałem styczności z ACEm, ale z tego, co czytam (specyfikacja), to bateria chyba taka zła nie jest?

#493906  autor: slava3
 03 sie 2011, 09:29
Dzieki za odpowedz:) W sumie to mysle podobnie. Gdyby te baterie z Allegro byly dobre to pewnie robilyby furore. Hmm no nie wiem co zrobic. Oryginalna bateria w Ace niby nie jest taka zla ale w wielu recenzjach baterie wymieniano jako wade tego fona.

#493908  autor: user_delete34
 03 sie 2011, 09:55
slava3 pisze:te baterie z Allegro
Przy okazji, podaj cenę tej baterii. Jeżeli do 30 zł to na 99,(9)% po najwyżej 3 miesiącach poszła by do kosza z wykończenia lub nerwów zawiedzionego kupującego. ;)
slava3 pisze:niby nie jest taka zla ale w wielu recenzjach baterie wymieniano jako wade tego fona
Możliwe. Niestety nie miałem z nim styczności i nie potwierdzę. Ale jeżeli jest w tych recenzjach wspomniane coś więcej o baterii, to przeczytaj, dlaczego ona jest jako wada: za krótko "trzyma" na filmach/necie po WiFi/3G w porównaniu do innych telefonów, czy długość rozmów (maksymalna) podana przez producenta nijak ma się do rzeczywistości. Zależy do czego byś używał telefonu.

#710540  autor: 3echo
 15 kwie 2014, 22:20
Jak ktoś kupował baterię do Ace i działa dobrze to proszę napisać jaka i gdzie kupiona.Będę wdzięczny.