• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #493158  autor: kubatzn
 30 lip 2011, 12:12
Mam takie pytanie, czy włączając w swoim htc wildfire s "htc hot spot wi fi" korzystam bezpłatnie z jakiegoś internetu htc ? czy łącze się tak, że nalicza sie dodatkowe opłata jak za korzystanie ze zwykłego internetu ?

#493250  autor: Matrin
 30 lip 2011, 21:39
Uprzedzam, że nie jestem pewien bo nigdy nie miałem nic ze stajni HTC, ale jak dla mnie to brzmi jak nazwa aplikacji do udostępniania internetu dla innych urządzeń. Czyli włączasz hotspot w telefonie i np. na laptopie łączysz się z internetem przez wifi (z wykorzystaniem telefonu, tyle że bez kabli). Oczywiście za połączenie płacisz zgodnie z taryfą/pakietem jaki masz w telefonie. Wychodzi na to samo co wykorzystanie telefonu jako modem.

#493255  autor: ms93
 30 lip 2011, 22:24
Matrin ma racje.
To aplikacja, dzieki ktorej mozesz sobie zrobic z telefonu router Wi-Fi. Oplaty za transmisje sa dokladnie takie same jak za normalne polaczenia w telefonie. Po prostu tu masz mozliwosc przekazania netu do komputera po WiFi. Swoja droga bardzo praktyczna rzecz ;)

#493267  autor: kubatzn
 30 lip 2011, 23:55
a rozumiem :) dzięki za odpowiedź :)