• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #48468  autor: PiotrG-dz
 25 sty 2006, 17:00
W ogłoszeniu UKE w konkursie na usługę powszechną jest napisane ze operator na żądanie abonenta będzie musiał nieodpłatnie wystawiać billing .Czy to prawda :?: :?: :?: Bo obecnie TPSA pobiera opłatę 6.10 z vat za usłuę miesięcznie.CZy już nie trzeba będzie płacić za billing :?: :?: :?:

re

#48491  autor: Saracen
 25 sty 2006, 18:38
jak dotąd jest płatny 5zł +vat za 3 strony ,nastepna strona 50gr

[email protected]
Obrazek

#48495  autor: PiotrG-dz
 25 sty 2006, 18:49
A czy jak TPSA zostanie uznana za operatora powszechnego to będzie bezpłatny :?:

re

#48511  autor: Saracen
 25 sty 2006, 19:28
jesli to bedzie wymóg ze strony UKE to napewno.
Niemniej jesli składasz reklamację powinieneś biling dostac za free-dokładnie jutro napisze co i jak...bo jest tyle rzeczy ze spamietać nie mogę

[email protected]
Obrazek

#48560  autor: D@rio
 25 sty 2006, 20:38
tepsaslave pisze:A czy jak TPSA zostanie uznana za operatora powszechnego to będzie bezpłatny :?:
a TP to nie jest juz przypadkiem operatorem powszechnym?

re

#48570  autor: Saracen
 25 sty 2006, 20:54
jest

[email protected]
Obrazek

re

#48716  autor: Saracen
 26 sty 2006, 11:18
na obecną chwilę biling jest płatny-ceny patrz wyżej...
darmowy-tylko podczas złożenia reklamacji -pod warunkiem ze reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie.

[email protected]
Obrazek

#49165  autor: Arwena
 27 sty 2006, 17:35
Inni "normalni" opratorzy juz od dawna maja free biling przy skladaniu reklamacji.
aster ma darmowy biling na ich stronie.
w tele2 w taki_sposob mozna miec darmowy biling - to juz jest powszechne - tylko jakos TP nie moze do tego dojsc - czemu?
<moze boja sie ze ich cwane kroczki wyjda na jaw a moze po prostu szkoda im tych 5zl - to chyba najdrozsza cena za biling do tego uzalezniona od ilosci stron> :smt011

#49248  autor: D@rio
 27 sty 2006, 21:30
Jak mi przychodzi BILING z PlusGSM to mam conajmniej z 10 stron tej makulatury ;) ...i ZA DARMO! :)

#52542  autor: togom
 08 lut 2006, 20:36
Arwena pisze: Inni "normalni" opratorzy juz od dawna maja free biling przy skladaniu reklamacji.
aster ma darmowy biling na ich stronie.
w tele2 w taki_sposob mozna miec darmowy biling - to juz jest powszechne - tylko jakos TP nie moze do tego dojsc - czemu?
<moze boja sie ze ich cwane kroczki wyjda na jaw a moze po prostu szkoda im tych 5zl - to chyba najdrozsza cena za biling do tego uzalezniona od ilosci stron> :smt011
TP nie,ze nie moze, ale nie chce darmowych bilingów bo na nich zarabia,zesztą to najdroższa firma telekomunikacyjna nie wiem czy w europie,ale w polsce napowno.
Kazdy kto umie liczyć nie będzie ich abonentem

togom

#52546  autor: PiotrG-dz
 08 lut 2006, 20:46
Tylko pomyśl o tych skazanych na TPSA jest ich kilka milonów tak jak i ja bo do Netii brakuje mi 200m a nowych abonentów Netia nie podłacza,jedynie podłacza nowe numery biznesowe. :evil: :evil: :evil:

#52548  autor: Arwena
 08 lut 2006, 20:59
tepsaslave pisze:T :evil: ylko pomyśl o tych skazanych na TPSA jest ich kilka milonów tak jak i ja bo do Netii brakuje mi 200m a nowych abonentów Netia nie podłacza,jedynie podłacza nowe numery biznesowe.
Naszczescie nie ma ludzi skazanych tylko na TP - zawsze moga korzystac z operatorow alternatywnych na zasadzie preselekcji i mimo ze jeszcze trzeba w tp chociaz sam abonament placic to zyski i tak widac golym oczkiem. NP DWiW:
w TP dzwonisz od 20 tylko do TP - abonament do standardowego + ok 47zl
a w TELE2 od 18 do wszystkich. do standardowego + 35zl

zawsze mozna sie na nich przynajmniej polowa dupci wypiac ;)

#52703  autor: PiotrG-dz
 09 lut 2006, 17:13
Arwena piszesz że nie ma skazanych na TPSA, nie masz racji bo to co piszesz to ludzie i tak bedą musieli płacic abo standardowy za 42,7 lub ten 60 min za darmo za 50 z vat żeby miec możliwość korzystania np.z TELE2.A mnie chodzi oto by tylko 1 operatorowi płacić abonament np ,TELE 2 płaciłbym abonament i tylko im.Jeżeli uwolnia się lokalne pętle abonenckie i wejdzie WLR to wtedy tak będzie że ludzie na wsi tam gdzie dotychczas nie było sieci PSTN innego niz TP operatora będą mogli się wyzwolic z niewoli naszej "kochanej telekomunikacji" :wink:

#52801  autor: Arwena
 09 lut 2006, 22:55
dlatego mozesz sie jednym posladkiem tylko wypiac ;)
wiadomo ze tele2 i nie tylko oni daza do tego by moc oferowac rowniez abonament (odkupic hurtem od TP). wiadomo ze sa na to gotowi - w zeszlym roku wystarczyla tylko jedna decyzja regulatora (haha). w tym roku moze uda im sie to wprowadzic - wtedy bedzie mozna sie uwolnic a jak wprowadza szeroki dostep_do_netu to i nikogo neostrada nie bedzie wiazac.
Ale jak narazie to TP ma zbyt wielu dobrych przyjaciol na wysokich stanowiskach.
:smt011

#58002  autor: kkolasinska
 03 mar 2006, 20:39
Arwena pisze:dlatego mozesz sie jednym posladkiem tylko wypiac ;)
wiadomo ze tele2 i nie tylko oni daza do tego by moc oferowac rowniez abonament (odkupic hurtem od TP). wiadomo ze sa na to gotowi - w zeszlym roku wystarczyla tylko jedna decyzja regulatora (haha). w tym roku moze uda im sie to wprowadzic - wtedy bedzie mozna sie uwolnic a jak wprowadza szeroki dostep_do_netu to i nikogo neostrada nie bedzie wiazac.
Ale jak narazie to TP ma zbyt wielu dobrych przyjaciol na wysokich stanowiskach.
:smt011
Jak jestes tak dobrze zorientowana to moze wiesz cos na temat tego czy w Tele2 jest mozliwość podłączenia ramach abonamentu łacza internetowego ? Czy nie ma jeszcze tego w ich ofercie ?

#58022  autor: Arwena
 03 mar 2006, 21:13
no przeciez w poprzednim poscie napisalam :smt011
jeszcze nie ma ale do wakacji chca wprowadzic. na forum_eksperckim padly glosy ze do wakacji ma ruszyc, ja slyszalam termin lipiec/sierpien. w kazdym razie w tym roku Tele2 chce uruchomic alternatywe dla neostrady.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2006, 23:47 przez Arwena, łącznie zmieniany 1 raz.

#58051  autor: dziedziel
 03 mar 2006, 22:22
SZkoda liter na to TPSA jest załosne.

Pozdrawiam Dziedziel

#58156  autor: kkolasinska
 04 mar 2006, 12:55
TP juz dawno zeszła na drugi plan, za długo na rynku i za duzo osób sie na nie poznalo. Czas na zmiany.

#58218  autor: Arwena
 04 mar 2006, 15:49
TP nigdzie niestety nie zeszla - nadal sa wszyscy od niej zalezni.
ot chocby zwykle przenoszenie numerow. jest mozliwe?
w teori taak juz od stycznia a w praktyce? a w praktyce NIE.

#58235  autor: kkolasinska
 04 mar 2006, 16:56
Arwena pisze:TP nigdzie niestety nie zeszla - nadal sa wszyscy od niej zalezni.
ot chocby zwykle przenoszenie numerow. jest mozliwe?
w teori taak juz od stycznia a w praktyce? a w praktyce NIE.
No to fakt ze abonenci Tele2 s nadal zalezni od TP, ale to sie kiedys zmieni. A to ze TP traci abonentów widac po tym ilu abonntów maja inni operatory stacjonarnii. Ludzie odchodza od TP.