• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#486527  autor: rogmaniek
 03 lip 2011, 17:01
armator11 pisze:remi89 napisał/a:
Natomiast gdy telefon jest zalogowany do Plusa to pomimo zasięgu macierzystego, nie przeloguje się tak szybko.

To w niczym nie przeszkadza. Gorzej w drugą stronę.
Tak, tylko jest to dla mnie dziwne. Chyba, że naprawdę P4 ma tak wynegocjowaną umowę z Polkomtelem, że mają ten ryczałt. Bo jeśli nie, to nie rozumie, że telefon ma dostępny, od pół godziny, maksymalny, macierzysty zasięg sieci, a dalej jest zalogowany do Polkomtela.

Jeśli zakładamy, że jest to ryczałt, to dlaczego telefony usilnie trzymają się zasięgu macierzystego, nawet przy jednej kresce, zanim przelogują się do Polkomtela?

POZdrawiam*

[ Dodano: 2011-07-03, 17:21 ]
hettman pisze:Tak. Zmień numer przekierowania na 790998725 w każdym z trzech przypadków.
qper pisze:armator11 napisał/a:
qper napisał/a:
To niestety nie pomoże bo jest to coraz częstszy problem z konfiguracją sieci po wyłączeniu notki sms

Wyłączasz notkę sms (sms STOP NOTKA na 8042), ustawiasz ręcznie przekierowania na numer 790998725 i powinno działać. Sam się z tym ostatnio męczyłem i to pomogło.

Problem w tym, że to powinno się robić z automatycznie, a to co piszesz nie zawsze działa o czy się przekonałem.
I, niestety, jest też tak w moim przypadku. Nie pomagają te zabiegi. Wcześniej, po wyłączeniu Notki, ustawiłem sobie przekierowania, gdy nie odbieram, to po 30 sekundach system przekierowuje połączenia na drugi numer. I pozostał mi powrót do tych ustawień. Ciekawe czy BOK zmieniłby mi przekierowania, na numer 790998725? Chyba powinni :smt047

POZdrawiam*

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#486538  autor: Spamer ;)
 03 lip 2011, 17:34
Ja wyłączyłem sobie, przekierwania kodem##002#, tyle wiem, że mam włączoną Notkę SMS, mi to nie przeszkadza, tylko nie otrzymuje powiadomień o nieodebranym połączeniu, gdy byłem poza zasięgiem, miałem wyłączony telefon, byłem zajęty.
To jest normalne? Czy da się to, jakoś naprawić?

#498312  autor: jason22
 22 sie 2011, 11:32
mam pytanie, jak mam dwa numery a jeden telefon: powiedzmy ze mam wlozona karte nr 2 aktos dzwoni na nr 1, mam wlaczone przekierowanie (za ktore place) ale zerowy stan konta, to czy polaczenie bedzie zrealizowane? jaki komunikat uslyszy osoba probojaca sie dodzwonic?

#498313  autor: mkowalski
 22 sie 2011, 11:35
jason22 pisze:to czy polaczenie bedzie zrealizowane? jaki komunikat uslyszy osoba probojaca sie dodzwonic?
Połączenie nie będzie zrealizowane. U mnie w takiej sytuacji rozmówca słyszy "Rozmowy wychodzące są w tej chwili zablokowane" - komunikat trochę wprowadza w błąd.