• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #474041  autor: Spioszek
 03 maja 2011, 16:25
Sprawa ma się tak, mój tato w firmie miał przez parenaście lat telefon w TP stacjonarny, ale że dużo go wychodzi a mało z niego dzwoni, raczej służy do odbierania.
Zlikwidował go pare dni temu...

Teraz zauważył że to błąd bo już klienci (zwłaszcza Ci starzy) wolą dzwonić na stacionarny niż na komórke i go wypytują czemu się nie mogą dodzwonić...

Poradziłem mu zmiane na stacionarny w technologii sieci GSM, jaka jest szansa przenieść tamten nr do takiej telefoni jak telefon w TP został zlikwidowałny pare dni temu...

Czy można coś z tym zrobić? chodzi oto by odzyskać tamten nr i go przenieśc do jakiejś sieci GSM.

#474044  autor: ukefake
 03 maja 2011, 16:42
teoretycznie przenieść można przenieść numer który jest aktywny. Jeśli jest wyłączony (dezaktywowany) to raczej o przenosinach można zapomnieć.
natomiast uważam, że można zgłosić się do tepsy z prośbą o przywrócenie numeru - jeśli się uda to zapewne będzie się wiązało z podpisaniem jakiejś lojalki. Najlepiej zadzwoń na BL i spróbuj się zorientować w sytuacji. Ewentualnie jutro zapytaj się w jakimś salonie.

Albo, ale to już naprawdę dla odważnych, zgłoś się do wybranego operatora i po prostu podpisz umowę z przeniesiem numeru. Być może w tepsie jest jakiś błąd dzięki któremu takie przenosiny skończa się powodzeniem. A jeśli w tepsie wszystko dobrze działa, to zostaniesz z umową u nowego operatora i nowym numerem.

ps. poza tym są inni operatorzy kablowi którzy mają znacznie tańsze oferty abonamentowe (netia, vectra). Dodatkowo jest też voip.

#505306  autor: tombek
 26 wrz 2011, 04:45
gdzieś już tutaj pisałem, że tak działa panasonic (nawet był w ofercie ery do domu)