Widzę, że trochę mnie nie było i macie maaasę pytań

. Ok, więc zabieram się po kolei za odpowiedź.
poziom pisze:No to i ja się wkopałem, a raczej kumpla.
Czy sprawa jest jeszcze aktualna? Jak tak, to należy złożyć w tej kwestii reklamację.
poziom pisze:I teraz jak wygląda to wszystko w przypadku, gdy modem/oferta jest używana od 8dni?
Samo nawiązanie do Umowy wymaga weryfikacji danych na niej zawartych, czyli i podpisu. W tym przypadku nie jest wymagana oddzielna informacja, aby było "podpisane" dosłownie. To wynika z postaniowień przepisów stosowanych.
Zgodnie z prawem, zwrot wówczas nie przysługuje. Jeżeli Twój znajomy ma firmę, to również nie ma takiej mozliwości od samego początku (zgodnie z prawem). Pozostaje w tej sytuacji złożenie reklamacji i podanie szczegółów dotyczących rozmowy (dzień, numer telefonu na który dzwoniono i jeżeli można, przybliżoną godzinę). Wówczas zostanie to odsłuchane i zweryfikowane z tym, co masz a co było Ci zaproponowane (lub znajomemu).
Pajuch pisze:spokojnie nie denerwuj się play4you2 jest bardzo zajęty(ironia bo olewa tak samo jak bok),
Oj, chyba zbyt mocne słowa kolego. Czy kiedyś "olałem" jakieś pytania? Co najwyżej przeoczyłem, ale później zawsze odpowiadałem. Co do zajętości, fakt, jestem zajęty i przypominam, że moja obecność tutaj wynika z
dodatkowego czasu, nie
podstawowego. Oznacza to, że mam inne obowiązki zawodowe, którymi również (a raczej przede wszystkim) muszę się zająć. Jednak chyba nie możesz powiedzieć, że całkowicie Was zaniedbuję. Staram się, abyście w miarę mozliwości na bieżąco otrzymywali informacje zwrotnei (jeżeli mogę) również pomoc. Ot moja krótka informacja wyjaśniająca.
Pajuch pisze:mi udało się zmienić taryfę wbrew REGULAMINOWI PLAY PODPISANY PRZY PRZEDŁUŻENIU UMOWY,
Sam wspomniałeś, że to było przedłużenie, więc w tym przypadku są stosowane inne kwestie, gdyż podpisujesz nowy kontrakt. To nie jest to samo, co "zwykła" zmiana taryfy. Jeżeli miałeś wątpliwości, zawsze mogłeś zapoznać się z Regulaminem Oferty, którą wybrałeś.
pakierhakierxd pisze:Witam moja mama ma longplaya 69 stan darmowy
Wszystkie opłaty i minuty w pierwszym okresie aktywacji są naliczane proporcjonalnie, do zakończenia bieżącego Okresu Rozliczeniowego.
zoltan666 pisze:co moze byc przyczyną takiej informacji gdy dzwonie pod numer w Play Fresh przeniesiony 4 dni temu do Play?
Może być kilka przyczyn. Najlepiej zrób zgłoszenie i wówczas zostanie to zweryfikowane. Prawdopodobnie Operaotr, u którego wcześniej był ten numer, nie dokonał stosownych zmian w ustawieniach i stąd taka sytuacja. Jednak aby mieć pewność, zrób zgłoszenie (lub osoba która ma ten numer).
tomektg pisze:mój numer odwołania od reklamacji (zgłoszenia): 28942203
Z tego co widzę, sprawa jest zamknięta i chyba nie powinno być z tym już kłopotu. Otrzymałem też informację, iż wyjasniono te kwestie w rozmowie telefonicznej.
qper pisze:Jeszcze jeden temat już kiedyś poruszany na forum.
Przekazałem sugestie do odpowiednich osób. Niestety, nie wiem, czy da radę tak zrobić.
playonline pisze:Chyba cos sie sypnelo bo nie przychodza hasla jednorazowe...
Czy nadal są z tym kłopoty?
dkf pisze:Czy rażąca różnica między tym co zostało uzgodnione przy zawieraniu umowy a tym co naprawdę dostałem może być powodem uznania że play nie wywiązał się z umowy?
Przede wszystkim należy poddać weryfikacji przekazane ustalenia. Jednak dochodzi do tego kwestia akceptacji przez Ciebie postanowień określonych w Umowie i Regulaminie (kwestia podpisu pod Aneksem, jeżeli był brany z telefonem lub modemem). Wspominasz, że zgłaszałeś już reklamację, jeżeli nie zgadzasz się z jej rozpatrzeniem, masz prawo do złożenia odwołania.
luccicare pisze:Szkoda tylko, że tak został potraktowany jeden z pierwszych klientów biorących udział właściwie w budowaniu tej sieci.
Trudno mi coś Ci teraz powiedzieć, gdyż nie znam sprawy, ale jeżeli chodzi o cenę telefonu, to rzeczywiście nie jest ona "negocjowalna". Co do Ofert, jeżeli jeszcze nie masz rozwiązanej Umowy, zrób proszę zgłoszenie "utrzymaniowe" i podeślij mi jego numer (na pw lub tutaj). Zobaczę, co mogę zrobić dla Ciebie (czy w ogóle da się coś zrobić).
qper pisze:Nowy Internet Explorer 9 - też problem z menu w play24
Przekazano.
qper pisze:Zgłaszałem sprawę z opisem rozliczenia w dymkach kilkukrotnie.
Przekazano. Jednak z tego co mi wiadomo, "coś" jest chyba z tym robione. Jak dostanę jakieś informacje, z pewnością dam znać.
horas pisze:chciałbym przejść na nowe taryfy AllIn lub AllIn MAX nic nie tracąc...
Niestety, tak nie ma. co do ofert, ja nie zajmuję się propozycjami. Zachęcam Cię do zapoznania się z nimi na naszej stronie internetowej lub stwórz zgłoszenie z prośbą o kontakt w sprawie oferty.
jahu pisze:Play fresh - jak wygląda sprawa roamingu międzynarodowego - interesuje mnie konkretnie zarządzanie ta usługą - play domyślnie podobno włącza to (nie chodzi mi o Tani roaming!!) Można to wyłączyć?
Generalnie masz rację, że ta usługa jest włączona domyślnie, gdyż jest to oferta "Na Kartę', więc ewentualne koszta są rozliczane na bieżąco. Nie ma mozliwości wyłączenia tej usługi. Pozostaje pilnować informacji w strefie przygranicznej, do jakiego Operatora jesteśmy zalogowani lub "na sztywno" ustawić konkretnego Operoatra.
Wspominałem już na samym początku, że wszystkie sprawy związane z Play, załatwiam tylko w tym wątku. Już też odpowiedziałem na to pytanie powyżej. aktualnie sprawa zapewne jest rozpatrywana. Wybacz, ale nie mogę udzielać informacji dotyczących zgłoszeń Klientów. Jako pracownik Operatora, muszę również zachować obiektywizm w działaniu, więc nie wypowiem mojego subiektywnego zdania w tym temacie.
Karlos20 pisze:przyspieszenie zgłoszenia nr 29070378
Z tego co widzę, jest zamknięte. Prosiłem też juz was kiedyś, że jeżeli utworzycie zgłoszenie, to poczekajcie chwilę na jego realizację. Zrobiłeś je 23 a 24 poprosiłeś o jego zamknięcie. Prosiłbym Cie o chwilę cierpliwości w przyszłości (przyanjmniej 5 dni roboczych). Sprawa została zamknięta 29 marca więc nie było to zbyt długo. Przypominam, że nie będę interweniował w zgłoszeniach, które mają mniej niż 10 dni roboczych od daty ich pierwotnego zgłoszenia. W ten sposób jest to sprawiedliwe dla wszystkich, bo jak zapewne wiecie, nie każdy wie o tym wątku z naszych Klientów, więc dlatego chcę, aby było sprawiedliwie i żeby każdy miał równe szanse na rozptrzenie zgłoszenia (chodzi mi o termin jego rozpatrzenia).
fidel29 pisze:Umowę przedłużałem z twoją pomocą.
Czy sprawa jest nadal aktualna?
ukefake pisze:Jeśli UKE zajmie się twoją sprawą to na 99% okaże się, że jednak play będzie mógł coś z tym fantem zrobić.
Przyznam szczerze, że nie wiem, skąd u Ciebie taki pogląd, gdyż sprawa z UKE jest tak samo rozpatrywana jak każda inna. No ale oczywiście każdy ma prawo skorzystać z ich pomocy, w myśl obowiązującego prawa.
teka2 pisze:Zgłaszałem to na BOK ale dostałem dziwną wiadomość. I napisali mi że muszę numer zarejstrować.
Rozumiem twoje rozczarowanie, ale... Prosiłbym Cię najpierw o sprawdzenie, czy dany numer
z pewnościa jest w innejsieci i dopiero wówczas zgłosił nieprawidłowości. Co do rejestarcji usługi jest ona obowiązkowa i wypowiadałem się na ten temat wielokrotnie, więc pozwolisz, że nie będę rozszerzał tego wątku.
sql pisze:Gdy kliknę "Internet" w górnej części strony pojawia się błąd 404:
Przekazano.
fidel29 pisze:Telefon powinien zostać oddany w stanie nienaruszonym.Jak mam go oddać skoro używam go od 4 dni(ściągnięta folia ochronna,naklejona naklejka zabezpieczająca)?!
Niestety, w przypadku używania sprzętu, nie ma mozliwości "pozostawienia" go sobie, nawet jeżeli w jakiś sposób by zgodzono się z Twoją prośbą. Jednak jak już wspomniałem powyżej, czy nadal masz ten problem?
fidel29 pisze:numer zgłoszenia:29150691
Na chwilę obecną, sprawa jest w dziale technicznym.
ppp1ppp pisze:Nie wszyscy muszą wiedzieć, że smsy wysłane na nr 80x są bezpłatne
Przekazałem.
Fresh pisze:Tak tylko że Pani z bok powiedziała,że aneks do umowy bez telefonu wchodzi w życie bez potrzeby podpisywania i umowa przyjdzie pocztą w jednym egzemplarzu jedynie dla mnie.A na play24 już wisi zmieniona taryfa od dnia wczorajszego i pod *101# ilość środków odpowiednia dla tej taryfy
Zrób na to reklamację. Niestety, to jedyna taka mozliwość, aby rozwiązać sprawę.
qper pisze:a jak przyjedzie kurier z aneksem do umowy to go nie podpisuj (nie odbieraj).
W przypadku zawierania Umowy bez sprzętu (telefon lub modem), nie ma konieczności wysyłania Aneksu kurierem. Wystarczy "ustna" deklaracja. Jest to zgodne z prawem.
Fresh pisze:To mnie uspokoiłeś bo po rozmowie z bokiem nie byłem dobrej myśli.Ale dalej mnie nurtuje jak konsultant może przedłużyć nie ten numer na który dzwoni
Jak wspomniałem powyżej, w przypadku zawierania Umowy bez telefonu, nie ma czegoś takiego jak "10 dniówka". Możesz w tym przypadku złozyć jedynie reklamację. Co do Twojego kolejnego pytania, podejrzewam, że był to po prostu błąd konsultanta (choć nie wiem, należy to zweryfikować). Jest to "do odkręcenia" i myslę, że nie powinno być z tym kłopotu. Zrób po prostu zgłoszenie.
ukefake pisze:to co operator wyśle to nie jest propozycja, ale zwykła informacja o przedłużeniu umowy której nie trzeba odsyłać gdyż play ma to samo tylko w formie dźwiękowej.
Potwierdzam.
playonline pisze:A ja mam pytanie z innej beczki do Play:
To wymaga z postanowień przepisów stosowanych. Samo określenie "Umowa" wymaga weryfikacji danych na niej zawartych, a więc i podpisu. W tym przypadku nie jest wymagane dodatkowe określenie takiego wymogu.
ukefake pisze:Z tej samej przyczyny dla której zawarcie umowy również wymaga podpisu klienta.
Uproszczając
Fresh pisze:A może ktoś wie od kiedy liczony jest ten okres 10 dni przysługujący na anulowanie aneksu,bo już mnie kur... bierze
Od daty otrzymania przesyłki i Umowy.
qper pisze:play4you mała recenzja tekstów na stronie dolawoania.playmobile.pl
Przekazano.
qper pisze:Play4you - błąd do poprawy
Przekazano.
qper pisze:Swoją drogą ciekawe co się dzieje z naszym play4you bo nie było go na forum od ponad tygodnia...
No niestety, musiałem zająć się moimi pozostałymi obowiązkami zawodowymi, ale jak widzisz, wróciłem

.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.