• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #431164  autor: becic
 22 wrz 2010, 20:25
Witam,
Pewnie zadaję jakieś głupie pytanie, ale kompletnie się na tym nie znam.
Otóż mam telefon zakupiony w erze (samsung delphi) i ma zainstalowanego blueconnecta.
Ma zdjętego simlocka i jestem w orange. Ściągnęłam ostatnio pakiet na internet i oczywiście nie działa.
Co mam w takim razie zainstalować/ zrobić żeby było cacy wszystko ?

Z góry dziękuję za odp,
Pozdrawiam : )

#431165  autor: Abcn
 22 wrz 2010, 20:31
Blueconnect to usługa ery ,
jeśli jestes klientką/uzytkowniczką orange,
zobacz np na orange.pl jakie sa możliwości łączenia się z Internetem,
popytaj kolegów/koleżanki którzy 'są w orange' jak to robią , zależnie od ich potrzeb /możliwości

(czy masz na myśli bluetooth ? )
...

pozdrawiam
A

#431168  autor: mnkowalski
 22 wrz 2010, 20:41
Poprzedni post ma się trochę nijak do meritum
musisz skonfigurować telefon do odpowiedniego opa-> tutaj orange.
Pakiet nie działa bo tel jest z ery jak mniemam, wejdź na orange.pl wybierz opcję konfogurój swój telefon i wpisz co trzeba to nie trudne :P
później będzie ok

#431170  autor: becic
 22 wrz 2010, 20:47
Właśnie problem w tym, że dokonałam konfiguracji i coś mi się zdaje, że po prostu nie chce działać przez tą aplikację blueconnecta :?

#431208  autor: Rafix
 23 wrz 2010, 08:22
Włączasz bluconnecta w telefonie, ustawienia -> profile przeglądarki -> wybierasz Internet GPRS. Tak to wygląda w moim Samsungu, więc w Twoim powinno być podobnie. Będziesz miała w profilach zarówno te z ery jak i orange. Powinno działać.

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka