• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 86 z 96
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 96

#427346  autor: pmmazz
 03 wrz 2010, 12:09
st.konsultant pisze: Ceny telefonów w biznesie tak jak przy indywidualnych, mogą być obniżone tylko EP. Chyba że średnia dla jednej karty to ok 300 zł wzwyż.
witam,
wlasnie trzymam w dloniach swojego nowego ip4 16gb... no i musze powiedziec ze to co kolega wyzej napisal nie jest do konca prawda...

dla klienta indywidualnego dostalem znizke na telefon i to chyba maksymalna przy aneksowaniu umowy, punktow EP tyle co nic, no i srednia z karty nie byla 300pln i wiecej...

mam wrazenie ze tak naprawde to bardzo indywidualna kwestia jesli chodzi o kazdego konkretnego klienta...no a ze strony klienta zalezy tez od jego cierpliwosci i uporu...

az dzis zaluje ze 200pln wiecej nie wylozylem bo bylby ip4 32gb ponizej 1k pln ;)

aaaa offowo... jesli chodzi o obsluge, ze strony boa i suk ery, czapki z glow ogolnie i mowie to z pelnym przekonaniem i z doswiadczenia .... po tym jak funkcjonuje obsluga klienta w play... jak mnie traktowano jako klienta... po tym jak kolega tygodniowo co najmniej kilka reklamacji do nich sklada i jak zostaje to zalatwianie... jeszcze raz ... czapki z głów...

a T-Mobile coraz mniej atrakcyjne...

#427352  autor: daimos
 03 wrz 2010, 12:42
pmmazz pisze:witam,
wlasnie trzymam w dloniach swojego nowego ip4 16gb... no i musze powiedziec ze to co kolega wyzej napisal nie jest do konca prawda...

dla klienta indywidualnego dostalem znizke na telefon i to chyba maksymalna przy aneksowaniu umowy, punktow EP tyle co nic, no i srednia z karty nie byla 300pln i wiecej...

mam wrazenie ze tak naprawde to bardzo indywidualna kwestia jesli chodzi o kazdego konkretnego klienta...no a ze strony klienta zalezy tez od jego cierpliwosci i uporu...

az dzis zaluje ze 200pln wiecej nie wylozylem bo bylby ip4 32gb ponizej 1k pln
Podaj konkrety, bo Twoje ostatnie dwa wpisy nic nie wnosza. Nie możesz po prostu napisac ile zapłaciłeś za aparat w konkretnym planie taryfowym i jaka miałeś średnia rachunków?
Robisz z tego taka tajemnicę jakbys sie bał, że ktos Ci zabierze ta znizkę

#427356  autor: dawoo1
 03 wrz 2010, 12:54
pmmazzkażdy twój wpis owiany jest mgiełką tajemnicy więc albo napisz co za ile i jak albo wogóle nie pisz bo tylko denerwujesz ludzi!

#427395  autor: pmmazz
 03 wrz 2010, 14:36
ok... konkrety?

cena tel. 724,50 czyli 50% ceny z Rodziny110 w ofercie przedłużeniowej (cena IP4 32GB dla mnie w ofercie była 949,50)

abo w cenie 100pln (normalna cena 125pln) w tym 625min, siec rodzinna 3 os...

umowa na 24miesiace

srednia w okolicach 200

raz nizej raz wyzej, poprzedni abonament Nowa Era 120 w cenie 100pln + pakiet danych za 15pln...

umowa byla do konca pazdziernika

dzwonione do mnie od czerwca.....

no a ile razy slyszalem ze nic poza rabatem na abo, to juz nawet nie zlicze...

no i jak dotychczas 10 lat w sieci...

wystarczy szczegolow?

życzę powodzenia wszystkim walczącym o swoje z BOA ;)
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 14:45 przez pmmazz, łącznie zmieniany 1 raz.

a T-Mobile coraz mniej atrakcyjne...

#427396  autor: ramzes-111111
 03 wrz 2010, 14:38
Witam, 21.09.2010 kończy mi się umowa z Erą, dostałem taką propozycję przedłużenia umowy:
Zestawy promocyjne do wyboru:
- Rodzina 20- 40 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) oraz dodatkowy pakiet 40 minut: łącznie 80 minut w promocyjnej cenie 15, 00 zł z VAT.
- Rodzina 40- 100 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 20, 00 zł z VAT.
- Rodzina 60- 200 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 30, 00 zł z VAT.

Opcja bez telefonu na 12 miesięcy, można dostać coś więcej?

#427399  autor: kondziu
 03 wrz 2010, 14:50
adeek pisze:Witam, mam takie małe pytanie odnośnie przedłużania umowy będąc klientem biznesowym od 11 lat. Na daną chwilę posiadam 4 aktywne karty sim. Łączne kwoty rachunków nie są nadto wysokie, mianowicie średnio 300zł łącznie.

Jestem na etapie przedłużanie jednej z kart, abonament na niej posiadam w kwocie 80 zł. Teraz przechodząc do sedna sprawy, interesuje Mnie telefon marki Sony E Xperia 10 mini pro. Wysłałem zapytanie do Ery w celu przedłużenia, w odpisie dostałem iż specjalnie dla stałego klienta przygotowali oferte i tu zonk... Odesłali mnie pod swój adres z ofertami taryf biznesowych bez żadnych rabatów, nie mówiąc nawet o jakiejkolwiek zniżce na aparat. Owszem w jednej z ofert jest możliwość tańszego dostanie aparatu ale w interesującym mnie abonamencie telefon i tak kosztuje bagatela 350 zł z vat ;/

I tu główne pytanie do pracowników ery, osób dobrze poinformowanych : Czy jest możliwość dogadania się z nimi ? Interesuję mnie abonament za który będę płacić 80 zł brutto wraz z telefonem X10 mini pro w przystępnej cenie ? Czy nie ma szans abym coś wskórał ?

Pozdrawiam,
Adrian I.
Jestem w dokładnie takiej sytuacji jak ty, z tym że za 4 karty sim łącznie wychodzi tylko ok 200zł.
Na moim numerze rachunki wachały się ostatnio od 40-70zł.
W pierwszy mailu dostałem standard ofertę czyli tą gdzie np Pakiet Biznes 70 dosztuje 97zł + 170min.
Napisałem że za drogo itp i otrzymałem mail ze zniżką 50% czyli Pakiet Biznes 70 za 42zł ale CHYBA bez dodatkowych minut bo na ten temat nic nie wspomnieli. PB 120 za 73zł itd.. Tak jak to napisał tomasz9119 na stronie 106 tego tematu.

Cóż, myślę że jak na takie abo to oferta jest super. Za 40zł/ mies mam do wykorzystania 85zł z pakietu wartościowego i Samsunga Wave już za 350zł co mogę zbić punktami Era Premia (żałuję, że wcześniej kupiłem ten tel w sklepie :D). Dla indywidualnych w abo Rodzina 40 po zniżce na 40zl Wave 899zł :shock:

ps. do Pakiet Biznes można wziąć 10 numerów za 1gr/min do ery i tak tak bez żadnego abonamentu za te numery czy aktywacji czy jakichś ukrytych opłat ? :p

#427431  autor: adeek
 03 wrz 2010, 16:57
Witam,

Właśnie otrzymałem drugą ofertę od sieci Era.
Czytając ją już wiedziałem że jednak Era dba o stałego klienta. Ich propozycja jest lepsza niż sobie wyobrażałem.
Rabat 50% na każdy abo, dodatkowo weryfikując mój staż, płacenie rachunków oraz ich wysokości przez cały okres zaniżyli mi ceny telefonów. Niestety na dzień dzisiejszy nie ma na stanie magazynowym mojego konkretnego modelu Xperia 10 mini pro. W zamian zaproponowali mi Xperie 10 w cenie 1zł przy abo 80 z vat bądź 60 z vat za cenę aparatu 59zł.

Podoba mi się ta oferta i właśnie mnie skłonili do przedłużenia umowy z nimi, jednakże odpowiedziałem ich że na mój konkretny model z chęcią poczekam :)

PS. Czy według was jest sens czekać na tego Mini pro? Czy obejrzeć się może za czymś innym?

#427440  autor: danielkl
 03 wrz 2010, 18:00
@Adeek ocipiales niebierz ani mini ani mini pro jak juz to zwykla x10 lub jak cie niestac a chcesz cos z androidem to gt540 lub i5800. Panowie ja tam niewiem skad macie te super oferty jakos ja ciagle dostaje standardowe warunki a mam 8 lat stazu w era rachunki z srednia okolo 150-170zl zero zaleglosci a teraz od paru dni na bezterminowej juz

#427454  autor: adeek
 03 wrz 2010, 19:08
danielkl pisze: zwykla x10 lub jak cie niestac
Ciężko bym miał płacić rachunki rzędu 300zł jakby mnie nie stać było na telefon za 1zł :P Bo jak wspominałem ten aparat mi za 1zł proponują :wink:

Spędziłem trochę czasu dziś na przeglądaniu internetu na temat Mini pro i doszedłem do wniosku że ten tel jest strasznie mały :? Dlatego jednak zdecyduję się na ofertę z Xperia 10, ps. odnośnie tego modelu, czy można pisać na nim smsy poziomo? Tz. czy jak przekręcę tel na bok to włączy mi się jakaś wirtualna klawiatura qwerty albo coś podobnego?

Żeby nie robić offtopa z tematu co do
Panowie ja tam niewiem skad macie te super oferty jakos ja ciagle dostaje standardowe warunki a mam 8 lat stazu w era rachunki z srednia okolo 150-170zl zero zaleglosci a teraz od paru dni na bezterminowej juz
Wystarczyły wysłane dwa emaile :) Jeden z prośbą o oferte przez formularz kontaktowy na Iboa a drugi w którym napisałem iż oferta mnie nie satysfakcjonuje i dziękuję za poświęcony mi czas :)
Dziś sami od siebie wysłali mi indywidualną ofertę :)

#427461  autor: danielkl
 03 wrz 2010, 19:49
Tak w x10 smsy mozna pisac w pionie lub w poziomie do tego w markecie masz mase alternatywnych klawiator ktore wygladaja inaczej maja inne slowniki metody wprowadzania itp a te miniaturowe xperie maja za maly ekran za malo miejsca na instalowanie softu za wolne procesory i pewnie dostana max androida 2.1 a x10 ma juz szanse na 2.2 przez same dane techniczne a desire lub galaxy s tez tanio masz?

#427473  autor: KUMSON
 03 wrz 2010, 20:10
adeek, , powiedz mi jak mozesz to powiedz mi ile masz minut w tych abonamentach tj, 80zł z vat + x10 za 1zł, i 60 zł z vat + x10 za 59zł. Jestem bardzo ciekawy bo moj tata jest juz z nimi 10 lat, i do tej pory nic ciekawegomu nie zaproponowali, rachunki okolo 90-100 zł średnio, i czy oprócz x10 też proponowali Ci coś ciekawego, np: desire, galaxy s i w jakiej cenie.. Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam KUMSON...

#427592  autor: adeek
 04 wrz 2010, 12:27
Co do minut to szczegóły pod tymi linkami :
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/ofer ... iet_biznes Biznes 120
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/ofer ... ryfy_firma Nowa Firma 410
Do tego jakieś pierdółki w stylu 10osób za 1grosz itp.

Co do aparatów to starałem się tylko o Xperie ale Galaxy S było też proponowane w tych samych cenach.
Desire nie było proponowane, dodam iż jeszcze mam okazje dostać Samsunga Wave za 1zł.

#427610  autor: KUMSON
 04 wrz 2010, 13:38
adeek, aha bo ty masz oferte biznesową, a mój tata dla indywidualnych klientów, i tutaj ceny chyba się bardo zmienią :D :D

#427667  autor: kuwejt
 04 wrz 2010, 17:39
Wklejam najnowsze wyniki negocjacji (z wczoraj) zapewne nic nowego ale jak ktoś zaglądnie do temtu to odrazu będzie wiedział co i jak można.

Oferta z telefonem:
Mam przyjemność przedstawić indywidualną ofertę przygotowaną specjalnie dla Pana.

Propozycja umożliwi optymalizację kosztów, otrzymanie atrakcyjnych usług oraz wymianę aparatu na nowy.

Proponuję jedną z taryf Rodzina z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:*
-Rodzina 20 - 40 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 40 minut: łącznie 80 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 25, 00 zł z VAT.
- Rodzina 40 - 100 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 105 minut: łącznie 205 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 40, 00 zł z VAT.
- Rodzina 60 - 200 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 125 minut: łącznie 325 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 60, 00 zł z VAT.

Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić markowy model aparatu w cenie promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich dostępnych aparatów wraz z cenami przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem: http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf.

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#427966  autor: moni11
 05 wrz 2010, 22:03
witam , mam pytanie co można do tej w/w oferty standardowej , co można więcej wynegocjować ?( 10 lat w sieci umowa skończyła się około 1 roku temu , -ja po prostu dzwonie , nie patrze do jakiej sieci , nie pisze sms , ) co można więcej wynegocjować -jutro mam negocjować .
czy za 60 zł coś innego u innych operatorów , zastanawiam się nad tym- proszę o rozsądne propozycje .
 #427997  autor: gyny
 06 wrz 2010, 08:38
czy to prawda że upust na telefon 50% można otrzymać po przekroczeniu kwoty 100 zl na rachunku ,i jak to jest kiedy ma sie dwa numery na jedne fakturze ?
 #428018  autor: michal9017
 06 wrz 2010, 10:49
gyny pisze:czy to prawda że upust na telefon 50% można otrzymać po przekroczeniu kwoty 100 zl na rachunku ,i jak to jest kiedy ma sie dwa numery na jedne fakturze ?
Z tego co wiem upust ten można dostać kiedy rachunki beda powyżej 50zł napewno gdyż sam płące okolo 65 zł i taki rabat aktualnie otrzymałem.

#428019  autor: marecki_20
 06 wrz 2010, 11:16
kpicie z tymi rabatami??

#428038  autor: adeek
 06 wrz 2010, 13:10
marecki_20 pisze:kpicie z tymi rabatami??
Czemu mamy kpić ? Wystarczy napisać kilka razy emaila bądź kontakt telefoniczny i negocjować.
Ja dostałem rabat na tel w wysokości ponad 90%. Mianowicie cena katalogowa Xperi 10 w abo Nowy Pakiet Biznes 120 to 668,56zł. Mi zaproponowali go za 50zł które i tak poszły z Era Premia. Mało tego ? Abonament Pakiet Biznes stoi teraz w cenie 84zł netto (promocja 30%), mi zaproponowali 60zł + gratisy.
Era w tym roku bardzo Mnie zaskoczyła i skłoniła do spędzenia z Nimi kolejnych dwóch lat :)

#428043  autor: marecki_20
 06 wrz 2010, 13:36
Ja jestem indywidualnym klientem. PO 6 mailach 3 wizytach w salonie i 2 telefonach. Moje rachunki to średnio teraz 120zl. I jakakolwiek zniżka na cokolwiek w ich mniemaniu jest niedostępna i nieosiągalna. Co jak na razie mnie bawi.

[ Dodano: 2010-09-06, 13:47 ]
Kpiny urządzacie sobie pisząc bzdurnie wystarczy pogadac poklikac. Oferta multimedialna bez szans, przy minutowych taryfach fakt cienki upust jest ale telefon zbic o 50% marzenie. Więc ja się pytam po co pisać coś takiego??
  • Strona 86 z 96
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 96
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86