• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #42609  autor: kalin
 08 sty 2006, 14:29
Witam. Od razu zaznaczam ze taki temat byl juz zalozony,dokladnie tutaj.

Moje pytanie jest proste.Potrzebuje sprawdzic pewien nr domowy,ktory dzwoni do mnie z mojego miasta.Szukanie nr w ksiazce telefonicznej zajeloby mi rok a i tak nie wiadomo czy bym znalazl.Z tego co rozmawialem ostatnio ze znajomym na stronie tp jest internetowa ksiazka telefoniczna.Niestety nie umiem jej znalesc :| Czy ktos moglby mi podac do niej link albo do innej ksiazki? Bylbym szalenie wdzieczny.

P.S. Pomysly zeby zadzwonic pod ten nr odpadaja.
 #42616  autor: Przemek
 08 sty 2006, 14:38
kalin pisze:Witam. Od razu zaznaczam ze taki temat byl juz zalozony,dokladnie tutaj.

Moje pytanie jest proste.Potrzebuje sprawdzic pewien nr domowy,ktory dzwoni do mnie z mojego miasta.Szukanie nr w ksiazce telefonicznej zajeloby mi rok a i tak nie wiadomo czy bym znalazl.Z tego co rozmawialem ostatnio ze znajomym na stronie tp jest internetowa ksiazka telefoniczna.Niestety nie umiem jej znalesc :| Czy ktos moglby mi podac do niej link albo do innej ksiazki? Bylbym szalenie wdzieczny.

P.S. Pomysly zeby zadzwonic pod ten nr odpadaja.
Z czystej ciekawości czemu nie możesz tam zadzwonić? :mrgreen:
A masz tam założone konto?

#42618  autor: D@rio
 08 sty 2006, 14:42
firmy: TUTAJ

klienci prywatni: TUTAJ

Natomiast czegos takiego jak wyszukiwanie po numerze telefonu to nie ma. Jedynie Netia w swojej ksiazce telefonicznej na WWW tak ma ze mozna sprawdzic abonenta po nr. telefonu. Nikt inny tak nie robi. Dla publicznosci jest tylko mozliwosci wyszukiwania po nazwisku/nazwie firmy. Taki dostep, do numerze telefonu maja tylko pracownicy operatorow :) ...

Pzdr.

#42620  autor: Przemek
 08 sty 2006, 14:45
Ale kolega chce wpisać numer i odnaleźć użytkownika a nie na odwrót,ale stronka i tak przydatna :P

#42621  autor: D@rio
 08 sty 2006, 14:46
Przemek pisze:Ale kolega chce wpisać numer i odnaleźć użytkownika a nie na odwrót,ale stronka i tak przydatna :P
Bez "znajomosci" nie da rady tak ...

#42697  autor: kalin
 08 sty 2006, 16:20
No niestety poszukuje wlasnie po nr telefonu a nie po nazwisku.Ksiazka byc moze bylaby dobra gdyby wyswietlala numery z calego miasta.Wtedy byc moze by mi sie udalo.A tak to dziekuje za proby pomocy.

#42709  autor: D@rio
 08 sty 2006, 16:34
kalin pisze:No niestety poszukuje wlasnie po nr telefonu a nie po nazwisku.Ksiazka byc moze bylaby dobra gdyby wyswietlala numery z calego miasta.Wtedy byc moze by mi sie udalo.A tak to dziekuje za proby pomocy.
Jedynie co mozesz zrobic to zlokaliwac dzielnice goscia po numerze ;) (na podstawie tablic numeracji) ale i to moze odbiegac od "regul" bo przeciez numery mozna sobie przenosic.

#42711  autor: Przemek
 08 sty 2006, 16:37
D@rio pisze:
kalin pisze:No niestety poszukuje wlasnie po nr telefonu a nie po nazwisku.Ksiazka byc moze bylaby dobra gdyby wyswietlala numery z calego miasta.Wtedy byc moze by mi sie udalo.A tak to dziekuje za proby pomocy.
Jedynie co mozesz zrobic to zlokaliwac dzielnice goscia po numerze ;) (na podstawie tablic numeracji) ale i to moze odbiegac od "regul" bo przeciez numery mozna sobie przenosic.
A wiesz gdzie można znaleźć takie tablice :?:

#42714  autor: D@rio
 08 sty 2006, 16:40
Przemek pisze:
D@rio pisze:
A wiesz gdzie można znaleźć takie tablice :?:
Na stronie URTiP sa tablice zagospodarowania numeracji i bodajrze cos jest tez:tutaj

#42736  autor: m.bober
 08 sty 2006, 16:57
Podaj numer to moze ci pomoge. Jesli numer bedzie w bazie to podam ci imie, nazwisko i ulice, ale bez numeru bloku lub mieszkania, niestety...

#42741  autor: D@rio
 08 sty 2006, 17:04
m.bober pisze:Podaj numer to moze ci pomoge. Jesli numer bedzie w bazie to podam ci imie, nazwisko i ulice, ale bez numeru bloku lub mieszkania, niestety...
:D

#42742  autor: Przemek
 08 sty 2006, 17:05
D@rio pisze:
m.bober pisze:Podaj numer to moze ci pomoge. Jesli numer bedzie w bazie to podam ci imie, nazwisko i ulice, ale bez numeru bloku lub mieszkania, niestety...
Nie ma to jak wyczerpująca odpowiedź :roll: powinieneś dostać nagrodę za złote usta :P

#42753  autor: m.bober
 08 sty 2006, 17:17
ja? :)
troche wiecej wiary. Czy myslicie ze jesli wy nie macie do czegos dostepu to jest to niemozliwe.
Tak sie sklada ze sam tez szukalem kogos majac tylko numer i... znalazlem ksiazke telefoniczna z 2004r,, reszta jest chyba jasna.
Wiec jesli serio chcesz to moge ci pomoc.

#42754  autor: D@rio
 08 sty 2006, 17:17
Przemek pisze:
D@rio pisze:
Nie ma to jak wyczerpująca odpowiedź :roll: powinieneś dostać nagrodę za złote usta :P
A co mam powiedziec? ;) Wole tego nie komentowac i udac ze ja ...nic nie wiedzialem i o niczym nie wiem co napisal bober :D ;)

#42757  autor: m.bober
 08 sty 2006, 17:20
dario: jak wyzej, btw ksiazka jest ogolniedostepna, ale ty i tak wiesz wszystko lepiej ;)[/quote]

#42764  autor: D@rio
 08 sty 2006, 17:40
m.bober pisze:dario: jak wyzej, btw ksiazka jest ogolniedostepna, ale ty i tak wiesz wszystko lepiej ;)
[/quote]

Zgadza sie ze ogolnodostepna ;) ale jak na takiej podstawie zamierzasz po numerze telefonu kogos odnalezc? ;) ..no ja wiem ze technicznie mozna. Tylko numerow jest setki tysiecy a czlowiek jest zawodny to i tak sie pewnie pomylisz i przeoczysz ;) ...

#42765  autor: m.bober
 08 sty 2006, 17:46
nie bede tego szukal na tej podanej stronie, poprostu mam taka baze u siebie na dysku... wystarczy przefiltrowac wg numeru i miasta, i jesli tylko numer jest (nie jest np. zastrzezony) to proste...
Tak jak wspomnialem, a moze i nie, ksiazka obejmuje wszystkie wojewodztwa

#42767  autor: WitekT
 08 sty 2006, 17:52
Ano... Ktoś swego czasu sprytnie "wyciągnął" dane z książek TP Ditela wydawanych na CD. W necie było nawet parę stronek, które były interfejsami do baz danych zrzuconych właśnie z Ditela. Można było szukać w każdą stronę - znaczy i po numerze, i po nazwisku.

Gdzieś w odmętach mojego archiwum, na jakimś CD, też mam te dane - ale wszystkich województw nie udało mi się zebrać. ;)

#42775  autor: D@rio
 08 sty 2006, 18:02
O kurcze. Hehe. No prosze. To tego nawet nie wiedzialem ;)

A te stronki w necie to jeszcze istnieja? ;) Moze macie namiary? ;-)

#42787  autor: m.bober
 08 sty 2006, 18:26
Nie ma za co ;)
Takich linkow nie znam, zas baze mdb mozna pobrac np. przez emule