• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #423558  autor: watero
 17 sie 2010, 20:35
Witam! Mam maly problem z karta pamieci. Otoz wyjmujac ja z telefonu lub komputera nigdy nie uzywalem wyjmij karte/bezpieczne usuwanie sprzetu, efekt? Dziala wyraznie wolniej, gdy nagrywam filmik i mam ustawiona pamiec karty zacina sie, wiadomosci dlugo sie laduja itp... teraz pytanie. Ogolnie karta dziala, ale ma w/w problemy, czy moge je jakims programem usunac? Moze jakies defragmentowanie itp? Pozdrawiam!

#423563  autor: kerim36
 17 sie 2010, 20:49
format i tyle powinno wystarczyc

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#423570  autor: watero
 17 sie 2010, 21:02
Sprawdzone - nie pomaga.

#423821  autor: user_delete10
 18 sie 2010, 19:12
iPhona też powinno się "wysuwać" na takiej "strzałce" w iTunes'ie na tej samej zasadzie. Z zapomnienia nie raz tego nie zrobiłem odłączając od razu kabel. Nie stało się nic. A karty pamięci same jak i włożone w tel. nigdy nie usuwałem tak jak się niby powinno - przez bezpieczne usuwanie sprzętu. Nigdy się nic nie stało. Nie widzę związku z tym co piszesz z wolną pracą i zacinaniem się.

#423855  autor: kuwejt
 18 sie 2010, 21:06
Bezpieczne usuwanie sprzętu z punktu widzenia transmisji cyfrowej przerywa ją i ustawia na porcie same "0". Trudno przez takie coś zepsuć kartę. Producenci polecają takie rozwiązania z prostego powodu - przy tak szybiej transmisji (od USB 1.1) jest duża (pojęcie względne) możliwość "nieustalonych stanów logicznych" i zjawiska tzw. "hazardu" co może sprzyjać błędom w transmisji.

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#423897  autor: watero
 19 sie 2010, 08:09
Cos juz mamy... Wiec co moge zrobic z tym fantem?

#424134  autor: Janu
 20 sie 2010, 12:35
Jeśli format nic nie dał to na pewno spowolnienie nie jest spododowane tym, że nie używałeś "bezpiecznego usuwania sprzętu".

Nokia E63 (firmware 500.21.009) - Simplus (Taryfa: Twój Profil)

Obrazek

#424324  autor: kowcio
 21 sie 2010, 11:54
Masz gwarancję?

Ja też tak zawsze odłączam od kompa i jest oki. Aparat czesto, bo nawet 3x dziennie tak odłączam i karta dziala wyjątkowo szybko.

Ważne, aby nie odłączać dysku podczas jego pracy- zwłaszcza, gdy zapisuje dane, ale gdy odczytuje także. Wtedy może przestać w ogóle działać.