• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 80 z 96
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 96

#422145  autor: dzidek
 10 sie 2010, 12:06
thonka pisze:BC i tak idzie jako dodatkowy pakiet do abonamentu. jak zreszta wszystkie pakiety. z pakietu kwotowego schodza tylko podstawowe uslugi telekomunikacyjne
Aktualnie mam PB i wiem na pewno, że WSZYSTKIE usługi są rozliczane z pakietu - rozmowy, internet, sms'y premium, na WOŚP, na powodzian - wszyyyystko!
Jak wykorzystany zostanie pakiet, wtedy doliczane jest do abo.
thonka pisze: dodatkowo na przedluzeniu w NPB sa polaczenia z 10 numerami w erze za 1gr.
Też mam tą usługę włączoną, jej największym mankamentem jest to, że "zżera" dodatkowe, "darmowe" minuty.
Przykład: przy przedłużaniu umowy dadzą np. dodatkowych 200 minut, rozmowy z numerami w ramach "10 za 1gr" pomniejszają ten dodatkowy pakiet.
Sens rozmów za 1gr jest taki, że rozmawia się z nimi duuuużo, więc te wszystkie bonus'y w postaci minut są o kant d... rozbić bo "zmarnujemy" jest na rozmowy z numerami, które i tak są za 1gr :(

Taki właśnie sposób rozliczania rozmów za 1gr i "darmowych" dodatkowych minut, jest jednym z głównych powodów, dla których rezygnuje z PB i Ery :?

#422149  autor: thonka
 10 sie 2010, 12:39
dzidek, jest to przeciez zapiasne w regulaminie, ze te konkretne uslugi pomniejszaja pakiet dodatkowych minut.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#422154  autor: dzidek
 10 sie 2010, 12:58
thonka pisze:dzidek, jest to przeciez zapiasne w regulaminie
tak, tak, to wiem i z tym nie dyskutuje!
Tylko ze takie rozliczanie dla mnie jest kompletnie nie opłacalne, bo bonusowe minuty czy za przedłużenie czy z "era premia", dla mnie są kompletnie nieużyteczne.
W ciągu tygodnia, z numerami, które mam ustawione jako 1gr, wygaduje ~190 minut, stąd wszystkie bonusy zużyje od razu na nr z którymi i tak mam rozmowy po 1gr.
Stąd po zakończeniu umowy zmieniam operatora i taryfę, na taką która bardziej pasuje do mojego profilu korzystania z tel.

#422156  autor: st.konsultant
 10 sie 2010, 13:13
dzidek pisze:
thonka pisze:dzidek, jest to przeciez zapiasne w regulaminie
tak, tak, to wiem i z tym nie dyskutuje!
Tylko ze takie rozliczanie dla mnie jest kompletnie nie opłacalne, bo bonusowe minuty czy za przedłużenie czy z "era premia", dla mnie są kompletnie nieużyteczne.
W ciągu tygodnia, z numerami, które mam ustawione jako 1gr, wygaduje ~190 minut, stąd wszystkie bonusy zużyje od razu na nr z którymi i tak mam rozmowy po 1gr.
Stąd po zakończeniu umowy zmieniam operatora i taryfę, na taką która bardziej pasuje do mojego profilu korzystania z tel.
Bonus w postaci minut faktycznie jest średnio opłacalny, ale chyba ciężko będzie znaleźć coś lepszego skoro na rozmowy z numerami, które masz po 1 gr w skali miesiąca wydzwaniasz ok 800 minut? ;)

#422180  autor: dzidek
 10 sie 2010, 15:11
st.konsultant pisze: ale chyba ciężko będzie znaleźć coś lepszego skoro na rozmowy z numerami, które masz po 1 gr w skali miesiąca wydzwaniasz ok 800 minut? ;)
Akurat w moim przypadku, mam ustawione 3 numery, które są "moje", w sensie na moim koncie abonenckim.
Wszystkie 3 migruję do Play, gdzie rozmowy są za free (w 44000 się zmieszczę) + stacjonarki za free (w erze 20gr netto jak wykupisz za 5zeta odpowiednia usluge) + 540 do wszystkich.
Na mój profil dzwonienia pasuje to idealnie :D
Ponad 2 miechy ganiam z dwoma telefonami - drugi w play fresh żeby sprawdzić, jak to jest z zasięgiem i jakością Play. Jak na razie, odpukać, wszystko OK i stąd decyzja o przenosinach :)

Stracę to co lubię - pakiet kwotowy, ale w play "stałość" miesięcznych kosztów za wszystkie telefony, będę chciał osiągnąć wykupując (wg mnie dość tanie) pakiety sms i internetowe.

#422270  autor: barat
 11 sie 2010, 08:56
tylko pamiętaj, że pakiety internetowy Play są wyłącznie na nadajnikach 3G Play. Na roamingu Plusa płacisz ekstra ;) Coś jak minuty abonamentowe Era "do wszystkich", ale do Play dodatkowo ;)

Edit:
Coś się w Play zmieniło - są też pakiety internet w telefonie, które działają "zawsze", ale różnica taka, że za 5zł masz 25MB a nie 100MB - a dalej proporcjonalnie mniej korzystnie ;)

#422617  autor: dawoo1
 12 sie 2010, 22:05
A co można wynegocjować na przedłużenie w PB i Firmowej? Czy w PB da radę obniżyć cenę za abo?

#422751  autor: mareee
 13 sie 2010, 15:48
Witam! Niedawno otrzymalem juz oferte byly dwie telefoiczna okazja-wymiana tel i pakiet rodzina wybralem pierwsza z abo 45 na 2 lata z troszke mniejsza iloscia min i sms niz dotychczas ale z samsungiem i5700 z obnizona cena za punkty era premia ktory jest uzywany w play, wlasnie z niego pisze
Pozdrawiam!

#422941  autor: tomasz9119
 14 sie 2010, 20:50
Oferta biznesowa, z którą przedłużałem umowę w czerwcu
OFERTA W TARYFACH NOWY PAKIET BIZNES:

W ramach oferty otrzyma Pan:

Upust na Abonament w wysokości 50% przez okres 24 pełnych Cykli rozliczeniowych, w zależności od wybranej taryfy:

- Nowy Pakiet Biznes Prestiż w promocyjnej cenie 237, 90 zł brutto
- Nowy Pakiet Biznes 230 w promocyjnej cenie 140, 30 zł brutto
- Nowy Pakiet Biznes 120 w promocyjnej cenie 73, 20 zł brutto
- Nowy Pakiet Biznes 70 w promocyjnej cenie 42, 70zł brutto
- Nowy Pakiet Biznes 40 w promocyjnej cenie 24, 40 zł brutto
- Nowy Pakiet Biznes 20 w promocyjnej cenie 12, 20 zł brutto

Dodatkowo otrzyma Pan możliwość korzystania z promocyjnej oferty:

- Połączenia za grosz - w ramach promocji połączenia z 10 wybranymi numerami komórkowymi sieci Era, będą realizowane w cenie 1gr netto (1.22 gr brutto) za minutę.

Oferujemy również pakiet danych 500MB za 29zł. netto przez 24 cykle rozliczeniowe, który mogą Państwo aktywować w ciągu 60 dni. W taryfie Nowy Pakiet Biznes Prestiż pakiet jest bezpłatny.

Przygotowana promocja umożliwi Panu zakup nowego aparatu w cenie promocyjnej uzależnionej od wybranej taryfy. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach Pakiet Biznes jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem:

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 091116.pdf

OFERTA W TARYFACH NOWA FIRMA:

W ramach oferty otrzyma Pan:

Upust na Abonament w wysokości do 50% przez okres 24 pełnych Cykli rozliczeniowych, w zależności od wybranej taryfy:

-Nowa Firma 60 w promocyjnej cenie 27,45 zł brutto
-Nowa Firma 150 w promocyjnej cenie 57,04 zł brutto
-Nowa Firma 270 w promocyjnej cenie 92,72 zł brutto
-Nowa Firma 410 w promocyjnej cenie 107,06 zł brutto
- Nowa Firma 600 w promocyjnej cenie 128,10 zł brutto
- Nowa Firma 1000 w promocyjnej cenie 158, 60 zł brutto
Bez telefonu abo był droższy, chyba tylko 30% zniżki od standardowej oferty.

#423142  autor: krzyszsz
 15 sie 2010, 22:58
tomasz9119 mam pytanie: czy pakiet wartościowy jest równy kwocie abonamentu przed obniżką o 50%? Tzn. czy w przypadku kiedy wybieram np. Nowy Pakiet Biznes 120 to czy otrzymuję pakiet kwotowy o wartości 164 zł (z VAT) czy też o wartości 73,20 (z VAT)? Czy ktoś jest zorientowany czy takie warunki są nadal możliwe do wynegocjowania? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzyszsz

#423224  autor: st.konsultant
 16 sie 2010, 11:57
krzyszsz pisze:tomasz9119 mam pytanie: czy pakiet wartościowy jest równy kwocie abonamentu przed obniżką o 50%? Tzn. czy w przypadku kiedy wybieram np. Nowy Pakiet Biznes 120 to czy otrzymuję pakiet kwotowy o wartości 164 zł (z VAT) czy też o wartości 73,20 (z VAT)? Czy ktoś jest zorientowany czy takie warunki są nadal możliwe do wynegocjowania? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzyszsz

Pakiet wartościowy jest taki jak przed obniżką, zmienia się tylko abonament. W innym przypadku taka obniżka nie miałaby sensu ;)

#423270  autor: krzyszsz
 16 sie 2010, 16:31
W sumie racja. Czasami człowiek nie myśli :) W każdym razie dziękuję za odpowiedź. A czy ktoś jest zorientowany czy podobne obniżki można nadal dostać?

Pozdrawiam

Krzyszsz

#423512  autor: tomasz9119
 17 sie 2010, 17:39
wydaje mi się, że jeśli ponegocjujesz mailowo i poprosisz o to, żeby przedstawili Ci każdą możliwą ofertę (biznes i prywatną), to powinni Ci zaproponować coś takiego. ja wynegocjowałem to w kwietniu, a przedłużyłem w czerwcu, więc było dalej aktualne - polecam mailowy kontakt przez iBoa, później już bezpośrednio na maila, kopiując historię korespondencji, bo wtedy jest najłatwiej negocjować.
pozdrawiam

#423522  autor: krzyszsz
 17 sie 2010, 18:06
@tomasz9119 dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzyszsz

#423603  autor: marecki_20
 17 sie 2010, 22:35
Jestem w trakcie negocjowania z operatorem. I powiem wam, że jestem niezadowolony. Interesuje mnie multimedialna taryfa i GalaxyS. Może wy mi coś doradzicie. Srednia Faktur 150zl, era premia znizka 50zl. Mam ten luksus ze do konca pazdziernika moge sie zastanawiac. Ale celowo już teraz biadole do nich w mailach. A konsultantke wcielo niczym mnie nie przekonala.

#423629  autor: st.konsultant
 18 sie 2010, 00:22
marecki_20 pisze:Jestem w trakcie negocjowania z operatorem. I powiem wam, że jestem niezadowolony. Interesuje mnie multimedialna taryfa i GalaxyS. Może wy mi coś doradzicie. Srednia Faktur 150zl, era premia znizka 50zl. Mam ten luksus ze do konca pazdziernika moge sie zastanawiac. Ale celowo już teraz biadole do nich w mailach. A konsultantke wcielo niczym mnie nie przekonala.

multimedialne nie są negocjowalne, nic nie ugrasz.

p.s

od dziś (18.08) sporo obniżki na niektóre telefony, np E52 przy rodzinie 60 z 349 na 49 , N97 Mini przy multimedialnej rodzina 110, z 599 na 99 zł ;) pewnie niedługo na stronie pojawi się cennik:)

edit:

już jest :)

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf

#423644  autor: jowita
 18 sie 2010, 07:59
Dzieki za wiadomosc!

Ciekawe jest dla mnie, w jaki sposób Era ustala ceny tych telefonów.
Śledzę ceny multimedialnych telefonow z Symbianem. Np. Vivaz - w taryfach multimedialnych nic nie drgnęło, w taryfie 110 wciąż kosztuje 599zl. Natomiast jego cena znacznie spadła w taryfach rodzinnych w porównaniu z poprzednią kosmiczną ceną - w Rodzina 60 kosztuje 449 zl, Rodzina 80 - 249 zl. Nie jest to Symbian, ale też małe i ładne;) więc zerkam na SE X10 Mini Pro - w multimedialnych jest tansza od Vivaza, kosztuje 149 zl, ale w Rodzinie jest od niego droższa, 599 (znów piszę o taryfach 110 i Rodzina 60). Nokia 97 mini staniała w multimedialnych, w taryfie 110 do 99 zł, ale nie w 'Rodzinie' - w Rodzinie 80 wciaż trzeba zapłacić 1149 zl (tylko 250 zl mniej niz cena w sklepie Nokii, gdzie dodają zestaw samochodowy.) Jesli nie jest to pomylka, to co? Tzw. polityka firmy? A podobno ceny Nokii mialy spadac na swiecie. w tym roku..
Wciaz brak C6, ktora jest ofereowana w taryfach biznesowych. Ciekawe czy pojawi się kiedyś Vivaz pro, ale to inna sprawa...

#423650  autor: marecki_20
 18 sie 2010, 08:45
A tak z ciekawości, to czy może już są jakieś wieści na temat urodzinowych taryf tudzież promocji. Ciekaw jestem czym nas zaskoczą. Liczę, że pojawi się coś atrakcyjnego. I może te minuty jakoś po ludzki rozliczane będą. Tak więc mili fachowcy napiszcie jak tylko coś będzie wiadomo:)

#423651  autor: łazęga
 18 sie 2010, 08:50
Widzę, że również Samsung Wave w Multimedialnej 99 na 24 m-ce spadł z 299 na 99 PLN. Również b.mocno spadła cena w tej taryfie SE X10 i Samsung Galaxy S.

I faktycznie różnica w cenie Vivaza między R40 a R60 kosmiczna. 950 PLN...

#423664  autor: danielkl
 18 sie 2010, 09:51
C6 jest w rodzinnych a tez nowoscia jest samsung i5800 galaxy 3 z androidem
  • Strona 80 z 96
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 96
  • 1