- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
kurcze umowę można przedłużyć już dziś tylko nie ma minut do playa , można zerwać umowę z erą i przejść do playa na abo 99 terz 79 przez cały okres umowy i tak dostane więcej minut itp itd . Tylko jakby Era wprowadziła w urodzinowej darmowe do Playa to by nie było potrzeby rozstawania się z nią.
Dostałem tylko ofertę 15 PLN z 60 minutami, czy Ty miałeś od razu propozycję za 5PLN? Czy za którymś dopiero razem?osachorzow pisze:waeren, umowa do 10.10.10 ale już chyba od kilku tygodni było info na iboa o przygotowanej ofercie, więc poluj na te info i możesz negocjować z SUK. Ja wysłałem standardową wiadomość 'chcę przedłużyć umowę' przez iboa, dostałem standard i odpisałem, że chcę goły abonament albo 60 minut bo 120 to za dużo. Dostałem oferty przedstawione wyżej. Wybrałem 5zł, napisałem żeby wrzucili na konto abonenckie i podpisałem (a w zasadzie asystowałem) w sklepie Ery.
szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)
To niech chociaż dadzą minuty do Play w stosunku 1:2, byle nie doliczali dodatkowo do rachunku ...Raskus pisze:Wątpliwe bardzo![]()
Zobacz jaka stawka do Play'a jest
Chociaż muszę przejrzeć ofertę, czy nie ma aby jakiegoś pakietu minut za kilka PLN do wszystkich sieci (poza tym z Era Premia).
W pierwszym mailu (tym z automatu) była oferta 120 minut i chyba 300. Odpisałem że to za dużo minut i żeby przedstawili ofertę z 60 minutami i bez minut, co też w odpowiedzi się pojawiło. Jeśli im wprost nie napisałeś że jesteś zainteresowany gołym abonamentem to Ci nie zaproponowali?waeren pisze:Dostałem tylko ofertę 15 PLN z 60 minutami, czy Ty miałeś od razu propozycję za 5PLN? Czy za którymś dopiero razem?
Jeżeli ktoś czekał na HTC HD2 to pojawiła się w końcu dostawa. Aczkolwiek jutro się pewnie rozejdą więc trzeba się spieszyć 

Witajcie !
Mam dylemat posiadałem przez niedługi czas telefon z Play, który się powiedzmy sobie szczerze spierniczył(LG Cookie) cały czas tam posiadam numer. Mój brat(stary i stały abonent) który ma umowę do 2 grudnia bodajże w Erze (abonament 60 zł przez około 10 lat więc sporo), prawdopodobnie użyczy mi nowy telefon. I teraz jak sprawdzałem rachunki z Ery wychodzi że płacimy, gdzieś koło 150 zł , ponieważ posiadamy ten telefon z abonamentem 6 dych , era domowa 25 zł i blueconnect 49 czy coś takiego. I teraz z tego co się orientuję i przeczytałem mogę przedłużać telefon 4,5 miesiąca przed końcem umowy na telefon. Powtarzam umowa na tel kończy się 2 grudnia, mój ojciec ma znajomego (prawie) w Erze , jak myślicie jest możliwość naciągnięcia trochę regulaminu w tym momencie : ]. I jeszcze jedno liczę na telefon z WI-FI jak np.(Samsung Galaxy i5700 lub Samsung Monte), czy z tymi rachunkami jest to możliwe. I jeszcze trzecie pytanie będzie możliwość obniżenia tego abo 60 złociszy na 49 : ) z tymi telefonami ?
Pozdrawiam ! Przepraszam trochę chaotycznie !
Mam dylemat posiadałem przez niedługi czas telefon z Play, który się powiedzmy sobie szczerze spierniczył(LG Cookie) cały czas tam posiadam numer. Mój brat(stary i stały abonent) który ma umowę do 2 grudnia bodajże w Erze (abonament 60 zł przez około 10 lat więc sporo), prawdopodobnie użyczy mi nowy telefon. I teraz jak sprawdzałem rachunki z Ery wychodzi że płacimy, gdzieś koło 150 zł , ponieważ posiadamy ten telefon z abonamentem 6 dych , era domowa 25 zł i blueconnect 49 czy coś takiego. I teraz z tego co się orientuję i przeczytałem mogę przedłużać telefon 4,5 miesiąca przed końcem umowy na telefon. Powtarzam umowa na tel kończy się 2 grudnia, mój ojciec ma znajomego (prawie) w Erze , jak myślicie jest możliwość naciągnięcia trochę regulaminu w tym momencie : ]. I jeszcze jedno liczę na telefon z WI-FI jak np.(Samsung Galaxy i5700 lub Samsung Monte), czy z tymi rachunkami jest to możliwe. I jeszcze trzecie pytanie będzie możliwość obniżenia tego abo 60 złociszy na 49 : ) z tymi telefonami ?
Wróciłam z wakacji, a tu naprzeciwko mego domu wielki plakat Ery z napisem: Taakie obniżki, tylko dla klientów Ery, do tego zdjęcia dwóch telefonów, Samsunga i5700 oraz Sony Ericssona Elm, z dopiskiem, ktory ma sygnalizowac obnizke cen telefonow (nie podaje tych sum bo to w sumie chyba bez znaczenia, i tak to chwyt reklamowy, przeciez nie bylo mowy o taryfach.)
Moze Ktos cos wie, czy to jakas stara promocja czy nowa, ktora ma dopiero wejsc?
Ja i tak na razie nie moge wymienic telefonu, ale juz jestem na etapie sledzenia ofert i porownywania. Droga Ero, do stycznia obniz cene, ale nie SE Elma, tylko Vivaza...
Ewentualnie moze byc cos innego..
Moze Ktos cos wie, czy to jakas stara promocja czy nowa, ktora ma dopiero wejsc?
Ja i tak na razie nie moge wymienic telefonu, ale juz jestem na etapie sledzenia ofert i porownywania. Droga Ero, do stycznia obniz cene, ale nie SE Elma, tylko Vivaza...

jowita pisze:Wróciłam z wakacji, a tu naprzeciwko mego domu wielki plakat Ery z napisem: Taakie obniżki, tylko dla klientów Ery, do tego zdjęcia dwóch telefonów, Samsunga i5700 oraz Sony Ericssona Elm, z dopiskiem, ktory ma sygnalizowac obnizke cen telefonow (nie podaje tych sum bo to w sumie chyba bez znaczenia, i tak to chwyt reklamowy, przeciez nie bylo mowy o taryfach.)
Tutaj chodzi o nową aktywację. Stały Abonent ma możliwość wzięcia kolejnego numeru i zakupu telefonu w niższej cenie niż Klient nie mający żadnego numeru w Erze.
\st.konsultant pisze:
Tutaj chodzi o nową aktywację. Stały Abonent ma możliwość wzięcia kolejnego numeru i zakupu telefonu w niższej cenie niż Klient nie mający żadnego numeru w Erze.
A, więc tylko o to chodzi.

Nie ma więc się czym podniecać... W każdym razie bardzo dziękuję za wyjaśnienie.
Ktoś może odpowiedzieć na te pytania ? Trochę mi zależy bo telefon odwalił kitę,mareee pisze:Witajcie !
jest trochę potrzebny i nie wiem czy jest możliwość przyspieszenia o tydzień wymiany telefonu skoro umowa się kończy 2 grudnia a jest możliwość przedłużenia 4,5 miesiąca przed.
Pozdrawiam !
polowa sierpnia juz niedlugo, pozycz jakiegos "szrotofona", bo terminu nijak nie zmienisz, a juz napewno nie zrobi tego znajomy w salonie, bo nie bedzie miec takiej opcji...
mam nadzieje, ze twoj brat wie co robi, przedluzajac umowe juz teraz - czasu obowiazywania starej umowy przedluzeniem nie skroci.
nie ma na "standardowym" przedluzeniu abonamentu za 60zl, jest za 55zl (R40) i za 75zl (R60).
pierwsza opcje mozesz obnizyc do 40zl, druga do 60zl i nic ponad to. znizki oczywiscie nie musza Tobie wcale dawac.
co do telefonu to ich spis jest ogolnodostepny.
patrzysz na cennik, zakreslasz sobie interesujace Ciebie ceny przy danej opcji abonamentowej i sprawdzasz co dane telefony maja... troche wlasnej inicjatywy.
mam nadzieje, ze twoj brat wie co robi, przedluzajac umowe juz teraz - czasu obowiazywania starej umowy przedluzeniem nie skroci.
nie ma na "standardowym" przedluzeniu abonamentu za 60zl, jest za 55zl (R40) i za 75zl (R60).
pierwsza opcje mozesz obnizyc do 40zl, druga do 60zl i nic ponad to. znizki oczywiscie nie musza Tobie wcale dawac.
co do telefonu to ich spis jest ogolnodostepny.
patrzysz na cennik, zakreslasz sobie interesujace Ciebie ceny przy danej opcji abonamentowej i sprawdzasz co dane telefony maja... troche wlasnej inicjatywy.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
OK. Telefon będzie prawdopodobnie załatwiony(jakiś Siemens).
Bratu zależy tylko na ilości minut i smsów i w miarę rozsądnych cenach abonamentu.
Jeśli miałbym wybierać abonament to raczej Rodzina 60 z Samsungiem Galaxy i5700 z dopłatą lub obniżeniem kwoty za pomocą Era Premia punktów: 5500. Jeszcze mam dwa pytania: 1. Bo w tej chwili rachunki z Ery są brane na firmę, na fakturę , można w takiej sytuacji brać taryfę Nowa Firma 150 (55zł) zauważyłem że telefony są w całkiem atrakcyjnej cenie , a koszty połączeń również, co trzeba spełnić żeby zmienić abonament na Nowa Firma ?
i 2 . Czy coś się wielkiego zmieni w Wrześniu w te "wielkie urodziny Ery" , mam na myśli ofertę: tańsze telefony, jakieś obniżki abonamentu ?
Pozdrawiam ! Dziękuję za odpowiedź!
Bratu zależy tylko na ilości minut i smsów i w miarę rozsądnych cenach abonamentu.
Jeśli miałbym wybierać abonament to raczej Rodzina 60 z Samsungiem Galaxy i5700 z dopłatą lub obniżeniem kwoty za pomocą Era Premia punktów: 5500. Jeszcze mam dwa pytania: 1. Bo w tej chwili rachunki z Ery są brane na firmę, na fakturę , można w takiej sytuacji brać taryfę Nowa Firma 150 (55zł) zauważyłem że telefony są w całkiem atrakcyjnej cenie , a koszty połączeń również, co trzeba spełnić żeby zmienić abonament na Nowa Firma ?
i 2 . Czy coś się wielkiego zmieni w Wrześniu w te "wielkie urodziny Ery" , mam na myśli ofertę: tańsze telefony, jakieś obniżki abonamentu ?
Pozdrawiam ! Dziękuję za odpowiedź!
mareee, pamietaj ze to ceny netto, a wiec z 55zl za abonament robi sie cos kolo 67zl, a z telefonu za powiedzmy 88zl robi sie telefon za ok. 108zl.
pamietaj tez, ze w abonamentach nowa firma nie ma nic po za minutami, wszystko inne jest doliczane do rachunku.
tu lepszy bylby nowy pakiet biznes, gdzie jest to pelny pakiet kwotowy do wykorzystania na praktycznie wszystko lacznie z roamingiem, tylko ze w tej kwocie wychodzi o wiele mniej minut.
skoro faktury juz sa na firme to nic po za wyrazeniem checi skorzystania z oferty dla firm raczej nie trzeba bedzie robic.
co do drugiego pytania to tego niestety poki co nikt nie wie. zazwyczaj bylo tak, ze promowali 2-3 srednie modele telefonow, ale tak naprawde za wiele od siebie nie dodawali, ot tylko wiekszy szum w telewizji robili.
pamietaj tez, ze w abonamentach nowa firma nie ma nic po za minutami, wszystko inne jest doliczane do rachunku.
tu lepszy bylby nowy pakiet biznes, gdzie jest to pelny pakiet kwotowy do wykorzystania na praktycznie wszystko lacznie z roamingiem, tylko ze w tej kwocie wychodzi o wiele mniej minut.
skoro faktury juz sa na firme to nic po za wyrazeniem checi skorzystania z oferty dla firm raczej nie trzeba bedzie robic.
co do drugiego pytania to tego niestety poki co nikt nie wie. zazwyczaj bylo tak, ze promowali 2-3 srednie modele telefonow, ale tak naprawde za wiele od siebie nie dodawali, ot tylko wiekszy szum w telewizji robili.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Pakiet kwotowy jest dość wygodny - wszystko idzie z jednej puli!thonka pisze:pelny pakiet kwotowy do wykorzystania na praktycznie wszystko lacznie z roamingiem, tylko ze w tej kwocie wychodzi o wiele mniej minut.
Ale koszt usług jest niesamowicie drogi - za minutę połączenia ~0,53 netto, za 50mb w blueconnect 25netto.
Natomiast zaletą są stosunkowo niskie ceny za połączenia z numerami zagranicznymi.
dzidek, BC i tak idzie jako dodatkowy pakiet do abonamentu. jak zreszta wszystkie pakiety. z pakietu kwotowego schodza tylko podstawowe uslugi telekomunikacyjne takie jak minuty krajowe, roaming, sms, mms, transmisja danych.
wszystkie inne pakiety sa doliczane do abonamentu.
dodatkowo na przedluzeniu w NPB sa polaczenia z 10 numerami w erze za 1gr.
wszystkie inne pakiety sa doliczane do abonamentu.
bzdura... na przedluzeniu masz 300mb za 9zl netto. po przekroczeniu 300mb predkosc jest obcinana do 2kB/s.dzidek pisze:50mb w blueconnect 25netto.
dodatkowo na przedluzeniu w NPB sa polaczenia z 10 numerami w erze za 1gr.
Ryczałty BC są jak najbardziej rozliczane z pakietu wartościowego. Tak samo inne usługi jak np : tanie połączenia, wybrane kraje, rozmowy poranne.
no to mi znow zle powiedzieli w pewnym salonieRyczałty BC są jak najbardziej rozliczane z pakietu wartościowego. Tak samo inne usługi jak np : tanie połączenia, wybrane kraje, rozmowy poranne.

nic tylko gratulowac.
abonamenty za te uslugi rowniez? czy tylko same uslugi?