• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 78 z 96
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 96

#419547  autor: osachorzow
 27 lip 2010, 17:54
waeren, normalnie koniec umowy się przedłużył od końca poprzedniej... no ale 5zł na m-c niweluje takie niedogodności ;) Pod koniec aneksu znów będę pewnie chciał podpisać nowy... znów na 5zł :D
 #419553  autor: bartex1984
 27 lip 2010, 19:08
Witam.
Chciałbym się zapytać,dlaczego na iboa w ofercie dla stałych abonentów wybór modeli telefonów jest taki skromny około 20 modeli. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
 #419627  autor: jowita
 27 lip 2010, 23:35
bartex1984 pisze:Witam.
Chciałbym się zapytać,dlaczego na iboa w ofercie dla stałych abonentów wybór modeli telefonów jest taki skromny około 20 modeli. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Trudno Tobie pomoc, jesli nie mozemy zobaczyc tego, co Ty. Chyba ze odpowie ktos zwiazany z Era, albo ktos kto sam przedluza. Ja wtracam trzy gorsze, bo dwa razy zmienialam przez www i zawsze bylo tego wiecej. Jedyne co moglabym doradzic, to uwazne przyjzenie sie Obrazek czy nie przeoczyles czegos - moze wszedles tylko w jakies opcje podstawowe, czy najbardziej promowane przez Ere, a obok jest niepozorne wejscie do dluzszego spisu?

#419632  autor: thonka
 28 lip 2010, 00:13
spis jest ogolnodostepny na stronie przedluzen. jezeli nie ma danego telefonu w iBOA proponuje zadzwonic i zapytac sie czy zadany model jest na stanie i przedluzyc umowe przez telefon.
w obu przypadkach na starcie oferty beda takie same.
ew. napisac maila o checi przedluzenia umowy via iBOA.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#419660  autor: łazęga
 28 lip 2010, 09:03
Zauważyłem ostatnio taki fakt, iż samo wysłanie formularza kontaktowego w IBOA w informacją: chcę przedłużyć umowę powoduje przesłanie oferty już ze zniżką. Jakiś czas temu najpierw przesyłali standardową ofertę, dopiero prośba o negocjacje powodowała przesłanie korzystniejszej oferty.
 #419725  autor: pmmazz
 28 lip 2010, 14:27
(...)

Proponuję jedną z taryf Rodzina z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:

-Rodzina 20- 40 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 40 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat): łącznie 80 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 25,00 zł z VAT (16,7% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej)

-Rodzina 40- 100 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 105 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat): łącznie 205 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT (17,8% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej)

-Rodzina 60- 200 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 125 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat): łącznie 325 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT (20,0% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej)

-Rodzina 80- 300 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 175 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat): łącznie 475 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 85,00 zł z VAT (10,5% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej)

-Rodzina 110- 440 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 185 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play. CenterNet, Cyfrowy Polsat): łącznie 625 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 100,00 zł z VAT (20,0% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej)

-Rodzina 140- 600 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 200 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat): łącznie 800 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 120,00 zł z VAT (20,0% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej)

-Rodzina 170- 800 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 400 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat): łącznie 1200 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 160,00 zł z VAT (20,0% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej)

-Rodzina 330- 2000 minut do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) miesięcznie, w promocyjnej cenie 250,00 zł z VAT (16,7% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej)

Dodatkowo do każdej z taryf możliwość wybrania Sieci Rodzinnej w cenie abonamentu:
- Rodzina 20: Sieć rodzinna- grupa 2 osobowa na 6 Cykli rozliczeniowych,
- Rodzina 40: Sieć rodzinna- grupa 2 osobowa na 12 Cykli rozliczeniowych,
- Rodzina 60 oraz Rodzina 80: Sieć rodzinna- grupa 3 osobowa na 12 Cykli rozliczeniowych,
- Rodzina 110, Rodzina 140 oraz Rodzina 170: Sieć rodzinna- grupa 3 osobowa na cały okres trwania aneksu,
- Rodzina 330: Sieć rodzinna: grupa 6 osobowa na czas okres trwania aneksu.

Po skorzystaniu z oferty w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu można aktywować na warunkach promocyjnych:
Przy wyborze jednej z taryf: Rodzina 20, Rodzina 40, Rodzina 60, Rodzina 80, Rodzina 110, Rodzina 140: usługa blueconnect 9- 100MB za 5 zł z VAT na 6 Cykli rozliczeniowych.

W taryfie Rodzina stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,29 zł z VAT (w taryfach Rodzina 60, 80, 110, 140, 170, 330) lub 0,39 zł z VAT (w taryfach Rodzina 20,40) za minutę połączenia, a koszt SMS-a to 0,20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.

(...)

interesowałaby mnie Rodzina140 (jak na złość z najniższym upustem....)

Czy można wytargować 50% upustu w stosunku do standardowej oferty utrzymaniowej na czas pierwszego roku obowiązywania Aneksu???

czy jest szansa na jakikolwiek upust na aparat w związku z wysokością płaconych faktur??

jeżeli z jakichkolwiek powodów ktoś nie może tu pisać, to proszę na priv....

może przyszedł czas na migrację do PLAY???

a T-Mobile coraz mniej atrakcyjne...

#419945  autor: bartex1984
 29 lip 2010, 17:53
Witam ponownie.Mam problem a mianowicie zgłosiłem chęć przedłużenia umowy z telefonami tj. HTC DESIRE czy IPHONE 3GS 32GB,ale otrzymałem odpowiedz że nie mają na stanie magazynowym a nawet nie oczekują już dostaw tych telefonów. Dlatego mam pytanie czy czekać i nie brać pod uwagę konsultanta,czy nie mam na co liczyć na pojawienie tych telefonów.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.

#419949  autor: st.konsultant
 29 lip 2010, 18:02
bartex1984 pisze:Witam ponownie.Mam problem a mianowicie zgłosiłem chęć przedłużenia umowy z telefonami tj. HTC DESIRE czy IPHONE 3GS 32GB,ale otrzymałem odpowiedz że nie mają na stanie magazynowym a nawet nie oczekują już dostaw tych telefonów. Dlatego mam pytanie czy czekać i nie brać pod uwagę konsultanta,czy nie mam na co liczyć na pojawienie tych telefonów.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Na Iphona bym już nie liczył, Desire ma się pojawić 8 sierpnia.

#420169  autor: t_rutana
 31 lip 2010, 00:25
Witam!
Dzisiaj rozmawiałem z konsultantka, tą od utrzymania klienta :) i dostałem takie propozycje abonamentów:
- 40zł - 205minut + 1 rok do kogoś w Erze za free + telefon w "promocyjnej" cenie
- 60zł - 325 minut +1 rok do 2 osób w Erze za free + telefon w "promocyjnej" cenie
- 30zł - 200 minut bez telefonu na 12 miesięcy
Porównywałem oczywiście z Play i oferta bez telefonu przegrywa na starcie (24,50zł - 240minut), oferta za 60zł też gorzej wypada (59zł - 350minut). Na korzyść Play przemawia też stan darmowy i to, że w Erze te minuty nie obejmują rozmów z Play (choć faktycznie to nie mam zbyt wielu kontaktów w tej sieci).
Zainteresowała mnie natomiast oferta za 40zł. Opłata za minutę jest niższa o 0,9gr niż w LongPlay 49. Moje rachunki w Erze oscylują na poziomie 80zł przez ostatni rok i 40zł w roku ubiegłym, ale z opłatą za abo chcę zejść do 40-50zł + na 99% telefon. Teraz pytania:
1. Czy ktoś wynegocjował lepsze warunki niż te przez mnie przedstawione? Widziałem dwie strony wcześniej, że ktoś przedstawiał tę ofertę utrzymaniową, nawet w całym zakresie cen.
2. Jaki telefon z Wi-Fi, aparatem z autofocusem i najlepiej systemem operacyjnym wybrać z tej oferty, aby cena nie była powalająca (dla abo 40zł)? Nokia E52 za 649zł i E71 za 799 rozłożyły mnie na łopatki :smt011
3. W związku z tym, że umowa kończy mi się 11 września mam możliwość poczekania na promocję urodzinową. Warto? 2 lata temu byłem zadowolony z takiej decyzji.
Sorki za długiego posta i dywagacje w nawiasach ale chciałem żeby wszystko było jasne już na początku. Liczę na waszą pomoc.
Z góry dzięki!
Pozdrawiam!

#420183  autor: thonka
 31 lip 2010, 02:17
t_rutana pisze:. Czy ktoś wynegocjował lepsze warunki niż te przez mnie przedstawione? Widziałem dwie strony wcześniej, że ktoś przedstawiał tę ofertę utrzymaniową, nawet w całym zakresie cen.
nawet na tej stornie sa podane takie same kwoty. nie da sie nic wiecej ugrac w w/w abonamentach.
t_rutana pisze:Jaki telefon z Wi-Fi, aparatem z autofocusem i najlepiej systemem operacyjnym wybrać z tej oferty, aby cena nie była powalająca
e52 nie ma AF tylko FF ;)
najtanszy telefon z systemem (android) i wifi oraz AF to LG GT540, cena 299zl.
z samym wifi i AF, bez systemu masz SE Elm za 149zl lub samsunga monte za 99zl.
podaj liczbe punktow era premia, powinienes miec cos kolo 2000 minimum, a to juz 50zl znizki na telefon.

nie liczylbym jednak na jakiegos "killera" ze strony ery w kwestii urodzin, moze troche zmodyfikuja obecna oferte, ale nieznacznie. na przedluzeniach moze zmienia sie pakiety dodatkowe.
ceny telefonow tez znaczaco sie raczej nie zmienia, jezeli juz to potanieja te, ktore beda mocniej promowane.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#420271  autor: t_rutana
 31 lip 2010, 19:48
thonka pisze:e52 nie ma AF tylko FF ;)
Wiedziałem że E52 nie ma autofocusa i nawet robiłem nim fotki i jakość zdjęć mi nie wystarcza. Podałem go w swoim poście bo to miała być tańsza alternatywa dla E71, ale niestety wciąż zbyt droga.
Niemniej jednak dzięki za przybliżenie LG i Samsunga, o SE wiedziałem ale trochę nie pasuje mi brak systemu.
Prawdopodobnie masz rację co do promocji urodzinowej ale w obecnej podoba mi się tylko cena minuty do wszystkich w abonamencie, rozmowy z jednym numerem z Ery mnie nie urządzają, ceny telefonów tym bardziej, więc myślę, że jednak poczekam. Chyba że wprowadzą podział pakietu minut w stylu Era, stacjonarne/Orange,Plus czego bardzo nie lubię to będę żałował.

Zauważyłem też, że w taryfie Rodzina 40 opłata za minutę połączenia po przekroczeniu pakietu minut wynosi 39gr. I znowu gorzej niż Play... A propos jaka jest opłata za minutę połączenia z Play w tej taryfie, bo nie mogę tego znaleźć?

#420281  autor: thonka
 31 lip 2010, 20:35
t_rutana, 59gr... wszystko jest na stronie http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon wystarczy tylko poklikac w odpowiednie linki z cennikami.

#420285  autor: soravia
 31 lip 2010, 20:49
t_rutana: ciekawie piszesz...; z jednej strony, że na korzyść Play przemawia stan darmowy, ale zaraz potem przyznajesz, że nie masz wielu znajomych w tej sieci.
Więc...?
Uważam, że oferta Po byku jest w porządku, zwłaszcza ta wymiana minut na bajty i rozmowowy na stacjonarne w UE. Wg mnie bezkonkurencyjny jest również pakiet 100 SMS/MMS do wszystkich sieci (w tym do Play).

#420298  autor: t_rutana
 31 lip 2010, 22:29
soravia pisze:t_rutana: ciekawie piszesz...; z jednej strony, że na korzyść Play przemawia stan darmowy, ale zaraz potem przyznajesz, że nie masz wielu znajomych w tej sieci.
Więc...?
Piszę prawdę. W Play mam pewne, że nie muszę się martwić o rozmowy z osobami w tej sieci, w Erze za każdą minute będzie mi dochodziło 59gr do rachunku, a umowę podpisuje na 2 lata i nie mogę wiedzieć na ile zmieni się rynek a razem z nim przynależność moich znajomych do Play.
soravia pisze: Uważam, że oferta Po byku jest w porządku, zwłaszcza ta wymiana minut na bajty i rozmowowy na stacjonarne w UE. Wg mnie bezkonkurencyjny jest również pakiet 100 SMS/MMS do wszystkich sieci (w tym do Play).
Też uważam, że ta oferta jest w porządku...i nic więcej. Nie znaczy to, że już muszę się na nią zdecydować i nie szukać alternatyw, dlatego pytam na forum.

Dzięki thonka, coś słabo mi idzie odnajdywanie informacji na stronie Ery...

#420518  autor: boczi
 02 sie 2010, 13:57
soravia pisze: Uważam, że oferta Po byku jest w porządku, zwłaszcza ta wymiana minut na bajty i rozmowowy na stacjonarne w UE. Wg mnie bezkonkurencyjny jest również pakiet 100 SMS/MMS do wszystkich sieci (w tym do Play).
Oferta ma jednak poważne minusy: 1 minuta = 1 SMS (!!!), minuty do Play poza pakietem, czego nie było. A MTR spada.

#420557  autor: zdrojka
 02 sie 2010, 18:27
MTR spada, ale podczas wprowadzania cenników Nowa Era, Play miał zbyt mało abonentów, aby Era się tym przejmowała. Teraz sytuacja się zmieniła i MTR daje się we znaki, wię w taryfach Rodzina też musiało się to zmienić.
Cena SMS'a 0,20 zł w porównaniu do ceny minuty 0,29 zł (w wyższych taryfach, ale potrzebne było ujednolicenie) spowodowała zmianę przelicznika i dlatego jedna minuta to jeden SMS. Ubolewam starsznie nad zniesieniem pakietu 500 SMS z taryf Nowa Era, bo dla osób sms'ujących do Ery to było zbawienie, teraz mamy tylko 100 SMS, ale za to do wszystkich, również do Play, za 4 zł miesięcznie, przyzałożeniu, że usługę mamy aktywną przez pół roku. Jak chcemy krócej, to za 5 zł.

#420754  autor: zellt82
 03 sie 2010, 20:19
Witam,

mam pytanie do którego za odpowiedź z góry dziękuję:

Sieć: ERA

Mam abonament (Era rodzinny 100) ważny do 1marca 2011, umowę będę mógł przedłużyć 1listopada 2010 - uszkodziłem telefon bez możliwości naprawy. Sedno sprawy: podobno w Erze można otrzymać nowy telefon wraz z nową ofertą po przekroczeniu łącznej kwoty faktur - 2500zł od dnia zawarcia umowy (aneksu). Czy ktoś może korzystał z takiej opcji i czy to coś warte ?

ps brakuję mi jeszcze 102zł do powyższej opcji więc konsultant nie pomoże :)

Pozdrawiam i jeszcze raz z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 04 sie 2010, 08:17 przez zellt82, łącznie zmieniany 1 raz.

#420757  autor: boczi
 03 sie 2010, 20:27
zellt82 pisze:podobno w Erze można otrzymać nowy telefon wraz z nową ofertą po przekroczeniu łącznej kwoty faktur - 2500zł od dnia zawarcia umowy (aneksu). Czy ktoś może korzystał z takiej opcji i czy to coś warte ?
Gdy skradziono mi telefon zadzwoniłem do BOA, poczekałem chwilę i dostałem tzw. zgodę niestandardową, że mogę już teraz przedłużyć umowę. (Dwuletni kontrakt kończy się w maju 2011). Na pewno spowodowane to było średnią rachunków ok. 200zł, staż 4 lata. Niestety, oczywiście czas który mi pozostał nie zostanie skrócony.

#420779  autor: st.konsultant
 03 sie 2010, 21:34
zellt82 pisze:Witam,

mam pytanie do którego za odpowiedź z góry dziękuję:

Sieć: ERA

Mam abonament (Era rodzinny 100) ważny do 1marca 2011, umowę będę mógł przedłużyć 1listopada 2010 - uszkodziłem telefon bez możliwości naprawy. Sedno sprawy: podobno w Erze można otrzymać nowy telefon wraz z nową ofertą po przekroczeniu łącznej kwoty faktur - 2500zł od dnia zawarcia umowy (aneksu). Czy ktoś może korzystał z takiej opcji i czy to coś warte ?

ps brakuję mi jeszcze 102zł do powyższej obcji więc konsultant nie pomoże :)

Pozdrawiam i jeszcze raz z góry dziękuję

Oferta automatycznie na koncie pojawi Ci się w połowie października (4,5 miesiąca wcześniej). Jeżeli masz takie wysokie faktury to jest szansa, po Twojej prośbie oferta pojawi się wcześniej. Będzie jednak dokładnie taka sama jak ta, która pojawiłaby się w październiku. Okres samej umowy, niezależnie kiedy przedłużysz, będzie leciał od marca 2011. Sama taryfa zmieni się rzecz jasna od razu.

#420787  autor: lwilczek
 03 sie 2010, 22:11
Witam,

Czy prawdą jest że w taryfach biznesowych skrócił sie okres przy jakim mozna przedłużać umowe z 4,5 m-ca do 2 m-cy.. ?

Taką informacje sprzedał mi konsultant Ery...
  • Strona 78 z 96
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 96
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78