pager pisze:No niestety stacja po dwóch dniach zamilkła,a dokładnie dwa sektory ,które nadawały.Trzeci sektor nie ,,chodził,,.Pewnie to jakaś próba była.
I znów moje pytanie ile czasu trzeba będzie poczekać do komercyjnego uruchomienia?
Jak to wygląda z waszych obserwacji?
Nie wiem czy to da się tak "łatwo" odpowiedzieć. Bo takie komercyjne odpalenie stacji zależy pewnie od wielu czynników. Przykładem może być wspomniana przeze mnie stacja w Słupcy. Stacja była gotowa, pod tzw. "klucz" już (a może dopiero) w maju 2008r., a jej odpalenie nastąpiło jakoś chyba pod koniec października tamtego roku (piszę w "przybliżeniu", bo tylko czasami tam "zaglądałem", mieszkając już w Poznaniu). Nie dość, że stacja w planach PTC była już w 2007r., to jeszcze tyle trwało "oficjalne" jej odpalenie. Na początku miały na to wpływ, m.in. protesty osiedlowej ludności, bo stacja miała być blisko przedszkola i w ogrodzie szpitalnym

(nie ważne, że już na dachu szpitala swoje stacje mieli Polkomtel i PTK Centertel).
To miała być druga stacja, jakże potrzebna, bo wtedy tylko PTC, w tym mieście, miała jedną stację. Zarazem miała to być pierwsza stacja także 3G. I o dziwo, co rzadko zdarza się Polkomtelowi, operator Plusa wymienił anteny na nowe, także 3G, jakoś w październiku czy może listopadzie 2008r. i jako pierwsi w Słupcy odpalili 3G pod koniec grudnia, może na święta

, a dopiero "chwilę" później stację 3G odpaliła PTC (wcześniej dział tylko BTS).
Także może odpalą stację komercyjnie lada dzień, a może nawet za kilka miesięcy, bo w/w przypadku podobno czekali jeszcze na jedno pozwolenie (pewnie chodziło o wykaz pozwoleń UKE, bo zaraz po jego opublikowaniu na początku października tamtego roku, stacja 2G została włączona)

Chociaż kto wie, jak już było tu pisane, może przez ten czas, mimo, że telefon pokazywał zasięg innej stacji, na czas rozmowy logował się do tej niby jeszcze "niedziałającej"