• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #400769  autor: DiDier11
 24 kwie 2010, 14:24
Witam , jest jakiś kod do wyłączenia wymagania kodu PIN ? Bo normalnie w ustawieniach nie mogę go wyłączyć . Sieć Plus GSM a telefon to HTC HD2 , w wcześniejszym Samsungu G600 też nie mogłem wyłączyć wymagania kodu PIN .
Jakieś pomysły ?
Dzięki za pomoc

#400776  autor: thonka
 24 kwie 2010, 15:03
polecilbym przeczytac instrukcje... wszystko jest tam napisane jak wylaczyc zadanie kodu pin z poziomu telefonu.

strona 317 o ile dobrze widze.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#400779  autor: DiDier11
 24 kwie 2010, 15:07
thonka pisze:polecilbym przeczytac instrukcje... wszystko jest tam napisane jak wylaczyc zadanie kodu pin z poziomu telefonu.

strona 317 o ile dobrze widze.
Wiem , że tam jest tylko jak wyżej napisałem gdy wchodzę tam , odznaczam "Wymagaj kodu PIN , gdy telefon jest używany" wpisuje kod PIN klikam OK a telefon wyświetla mi komunikat "Ostrzeżenie : Nieprawidłowe hasło . Spróbuj ponownie" . W G600 też nie mogłem wyłączyć wymagania kodu PIN , na innym forum doszukałem się , że kiedyś Simplus miał zablokowane wyłączenie tej funkcji w kartach SIM .

#400787  autor: jacguszi
 24 kwie 2010, 15:34
Tak na starszych kartach sim+ nie wyłączysz żądania kodu PIN. Tylko nowe karty maja fabrycznie wyłączone i ew. mozesz włączyc ta funkcję.

#400790  autor: thonka
 24 kwie 2010, 15:40
DiDier11 pisze:"Wymagaj kodu PIN , gdy telefon jest używany" wpisuje kod PIN klikam OK a telefon wyświetla mi komunikat "Ostrzeżenie : Nieprawidłowe hasło . Spróbuj ponownie" .
jakbys napisal tak od poczatku to bylaby zupelnie inna rozmowa.

polecilbym sprobowac wylaczyc pin na jakims starszym telefonie pokroju 3310 itp. jezeli na nich sie nie da to znaczy, ze nie mozna wylaczyc na tej karcie pinu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#401015  autor: Xy
 25 kwie 2010, 14:47
Przełóż kartę SIM do innego telefonu i wyłącz żądanie pinu. Rodzaj karty sim może mieć coś do rzeczy? Mi się udało wyłączyć na starej Erze z 2005 roku i na nowej ze stycznia tego roku ;)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#401030  autor: jacguszi
 25 kwie 2010, 15:41
Xy przekładanie karty nic nie da operator po prostu blokował możliwość wył. żadania kodu PIN w całej serii starszych kart. Jedynie pozostaje wymienić sim na nowego typu w salonie firmowym ale wiąże się to z opłatą bo Polkomtel nie prowadził darmowej wymiany kart tak jak np. Era.

#401036  autor: Poziomka87
 25 kwie 2010, 16:18
jacguszi pisze:Xy przekładanie karty nic nie da operator po prostu blokował możliwość wył. żadania kodu PIN w całej serii starszych kart. Jedynie pozostaje wymienić sim na nowego typu w salonie firmowym ale wiąże się to z opłatą bo Polkomtel nie prowadził darmowej wymiany kart tak jak np. Era.

A wiec.... karte mozesz wymienic w kazdym sklepie czy to salonei Plusa. Jesli masz abonament to oplata standardowa za wymiane to 60 zl ale.. wlasnie - dla niedoinformowanych.. jesli karta ma stary HLR (czyli poczatek numery karty na odwrocie)to podajesz przy wymianie za przyczyne to ze jest uszkodzona karta i masz wymiane bezpłatną. bezpłatenie do wymiany nalezy karty o hlr: 10,20,40,50,60,70,80. PZDR