• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 49 z 208
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 208

#397070  autor: Tajemniczy28
 03 kwie 2010, 17:29
Owszem wprowadza,ale jako reakcje na konkurencje by powstrzymać odejścia klientów. Te przykłady co podałeś owszem,ale nie jest ich zbyt wiele.

#397128  autor: awa2001
 04 kwie 2010, 10:04
Zdrowych, wesołych świąt spędzonych w gronie najbliższych osób:)) życzę wszystkim moim klientom, obecnym i przyszłym:) a także wszystkim użytkownikom forum, również konkurencji:))).

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#397133  autor: Patryk_
 04 kwie 2010, 10:46
awa2001, widzę, że jesteś obeznana, więc mam pytanko małe ;)

Czy normalne jest, że na drugie przedłużenie umowy daje się ofertę gorszą od tej, którą miało się dotychczas...ba ! gorszą od oferty dla nowych klientów...?

Obecnie posiadam Business Everywhere Premium z rabatem 50% na cały okres umowy (12 miesięcy).
Kontrakt niebawem się kończy, więc chciałem przedłużyć na kolejny rok, na tych samych warunkach (Premium, bez nowego modemu, 12 miesięcy, rabat 50%).
I co się okazało - nie ma takiej opcji.
Jedyne, co mogli mi zaproponować zarówno w dużym salonie firmowym (Centrum Orange), jak i pod *600, to rabat 50%, ale na 4 miesięce, lub rabat 10% (!) na cały okres umowy.
Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać...zważywszy choćby na to, iż nowym klientom bez modemu daje się 25% rabatu bez gadania.

#397139  autor: kamil1221
 04 kwie 2010, 11:30
Jak dobrze pamiętam - nowy klientom ale indywidualnym przy umowie na 24 mies - jest różnica.

#397153  autor: Patryk_
 04 kwie 2010, 13:25
kamil1221 pisze:nowy klientom ale indywidualnym przy umowie na 24 mies - jest różnica.
Na 12 miesięcy.
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 398662.pdf

Ale rzeczywiście nie widzę bezterminalowej oferty BE - to jeszcze większa tragedia, indywidualnych się traktuje lepiej od biznesowych.

#397158  autor: kamil1221
 04 kwie 2010, 14:05
No nie wiem jak jak czytałem ten regulamin że wszyło mi się tylko 24 mies. ;)

#397264  autor: blade827
 05 kwie 2010, 10:50
Mam pytanie w związku ze zbliżającymi się zmianami w abo. Przedłużyłem niedawno umowę w Orange jednak wchodzi ona dopiero w czerwcu w życie. Otrzymałem od konsultanta na okres 12 miesięcy usługę po 2 minucie gratis za free i pakiet dodatkowych złotówek (Awa będzie wiedziała o co chodzi gdyż sprawdzała mi moja ofertę- tutaj ponowne ukłony za interwencje w tej sprawie ;) ) czy gdyby nowa oferta abonamentowa była by dla mnie korzystniejsza oczywiście nie wchodzi tutaj w gra zmiana wartości abonamentu to czy przy zmianie już w czerwcu oferty przedłużonej na ta nowa, oferta w postaci usługi po 2 min gratis i pakiet złotówek mi przepadają ? z góry serdeczne dzięki za odpowiedz

#397283  autor: Jedrker
 05 kwie 2010, 12:37
blade827 pisze:zerwcu oferty przedłużonej na ta nowa, oferta w postaci usługi po 2 min gratis i pakiet złotówek mi przepadają ? z góry serdeczne dzięki za odpowiedz
tak wszystkie rabaty i inne usługi Ci przepadną.
Zresztą nie wiadomo jeszcze czy te dotychczasowe usługi będą w ogóle jeszcze funkcjonować w nowych abo, a sądzę że nie, bo skoro plany taryfowe mają być przebudowane od podstaw, to sądzę że będą zarówno nowe pakiety usług dodatkowych ;))

#397469  autor: awa2001
 06 kwie 2010, 13:08
Patryk, ja nie jestem obeznana w ofercie firmowej, przeniesc na nową firmówkę mogę, bo tego sie juz nauczyłam, ale stare oferty są dla mnie niejasne niestety:) ostatnio sprawdzalam komuś BE i było kiepsko, wiec coś jest na rzeczy.

Blade, przepadną Ci te usługi i prezenty , jeśli przejdziesz na nową ofertę, są to bowiem całkiem inne usługi:)

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#397701  autor: Dopsh
 07 kwie 2010, 15:07
Szybkie pytanie do Szanownych i Miłych Konsultantów:

Ma ja sobie telefon na firmę. Kiedy zaglądam na Orange.pl dostaję informację, że mogę sobie obejrzeć ofertę specjalną przedłużenia mojej umowy. Jest tam mnóstwo telefonów i innych cudów. Jednakże...

...kiedy wchodzę nieco głębiej w Orange Online do danych szczegółowych mojego numeru, widzę, że moja umowa kończy się w sierpniu, a super oferta dla mnie, zostanie przygotowana za około 45 dni (stan na dzisiaj o ile pamiętam).

Czy zatem to, co mogę obejrzeć na Orange.pl to jakaś standardowa oferta przedłużeniowa i aby dostać coś naprawdę extra, powinienem poczekać te 4x dni?

#397709  autor: awa2001
 07 kwie 2010, 15:45
Jak najbardziej powinieneś poczekać, być może oferta dla Ciebie będzie lepsza od tej standardowej.

#397859  autor: benq
 08 kwie 2010, 12:19
Witajcie. Jestem klientem indywidualnym, niedługo kończy mi się umowa. Co ciekawego mógł bym dostać przy abo 55zł? Rok temu przeniosłem się z plusa, oferta bez telefonu i teraz jeśli ktoś da mi więcej /nie licząc play/ to przenoszę numer. Zastanawiam się nad ofertą z telefonem, w grę wchodzi na dobrą sprawę tylko iPhone /aktualnie mam 3G/ lub HTC Magic/Hero ale ich chyba Orange w ofercie nie ma.

#397874  autor: awa2001
 08 kwie 2010, 13:49
nikt nie poda Ci oferty w ciemno, nie znając Twojego zysku, Magica mozesz dostac w niektórych salonach, a na Iphona najlepsze są abonamenty przypisane do niego, czyli z internetem.

#397878  autor: keq
 08 kwie 2010, 14:16
benq pisze:Witajcie. Jestem klientem indywidualnym, niedługo kończy mi się umowa. Co ciekawego mógł bym dostać przy abo 55zł? Rok temu przeniosłem się z plusa, oferta bez telefonu i teraz jeśli ktoś da mi więcej /nie licząc play/ to przenoszę numer. Zastanawiam się nad ofertą z telefonem, w grę wchodzi na dobrą sprawę tylko iPhone /aktualnie mam 3G/ lub HTC Magic/Hero ale ich chyba Orange w ofercie nie ma.
przy abonamencie za 55zl bedzie ciezko cos ci zaproponowac,a jezeli marzy ci sie iphone to proponowalbym na wlasna reke go zakupic,bo w ofercie orange jest on strasznie drogi,a z jego cena to spokojnie 2 dobre telefony dostaniesz.

Jezeli chodzi o promocje to poczekaj jeszcze troche,bo maja niby wejsc nowe plany taryfowe i wtedy mozesz cos zalatwic. Proponowalbym rownież zadzwonic do BOK,bo oni maja najlepsza oferte :)

#398246  autor: jurcio6
 10 kwie 2010, 11:50
Kończy mi się powoli abonament na firmę.. wcześniej brałem abo na 24 miechy z telefonem u konsultanta - dostałem za 28zł 40+40minut do wszystkich - wtedy to była niezła oferta. Obecnie oferują mi przedłużenie umowy i (UWAGA!) "AŻ" 15% zniżki na abonament przez 6 miesięcy LUB 5 darmowych numerów do Orange/stacjonarnych. Żal tyłek ściska.. Co sugerujecie zrobić? Abo kończy mi się bodajże 29 czerwca.

Dodam, iż prawdopodobnie będę przenosił się do Play - po prostu mają 10x lepszą ofertę. Zrobić to od razu, czy poczekać jeszcze z Orange? A może złożyć wypowiedzenie i ich przycisnąć?

#398252  autor: nesiasps
 10 kwie 2010, 13:01
Witam, mam pytanie do konsultantów orange

Opis stanu na dzień dzisiejszy:
Posiadam dwa numery w Orange, w jednym przedłużyłem umowę niedawno (55 zł abonament), w drugim kończy się w sierpniu (w orange.pl już dali mi propozycję - samsung omnia z GPS za 399 zł - abonament 25 zł na 30 miesięcy; w tym jeden darmowy numer tzn. 1000min na 24 miesiące + 180 minut jeden numer na 30 miesięcy+ 1ooo sms na 24 miesiące) na 36 miesięcy pakiet dodatkowych 30 minut do wszystkich na 24 miesiące - dotyczy numeru 509047348

Moje oczekiwania:

Warunki jak najbardziej odpowiadaja te same co z propozycji ale moim zamiarem jest dobry telefon typu HTC HD2 lub HTC TOUCH PRO gdzie kupiłbym to w systemie ratalnym LUCAS (który orange ofiaruje) i płaciłbym te raty przez 20 miesięcy razem w rachunku za telefon ale czy tak się da żeby Orange sprzedało mi ten telefon po cenie zgodnie z rabatem czy bierze może wtedy cenę telefonu jak bez umowy - jeżeli nie ma rabatów to opłaca się go kupić na allegro lub innym sklepie typu RTV AGD. Brałem już kredyt w lukasie i spłaciłem go przed czasem dlatego z tym nie będzie problemów a w systemie 1% powinno być to kożystne. A zatem chciałbym dajmy na to abonament 25 zł plus ta rata przez 20 miesięcy do rachunku i na zasadach podobnych jak w propozycji orange.pl.

Czy mogę z tego skorzystać wcześniej - tak jak to robi orange.pl? czy czekać do sierpnia?

A może macie lepszy pomysł - niestety nie mam firmy (może zatem lepiej ten abonament 75 zł i tańsze koszty?)

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu (pomimo tragedii narodowej) :|

#398257  autor: theWitcher
 10 kwie 2010, 13:56
Abonament 25zł, 30 miesięcy, samsung omnia za 399zł...?
Jeżeli już, to Avila, no i tutaj oferta z internetu jest nieprzebijalna.

Jeżeli chodzi o sprzedaż na raty, to jest to po cenie 'bez umowy', która jest zdecydowanie większą od tej rynkowej, tutaj najbardziej opłaca Ci się kupno na allegro.

Możesz też poczekać, za rogiem czyhają nowe plany taryfowe, może coś drgnie w ofercie.

#398432  autor: pess
 11 kwie 2010, 23:07
witam
mam 5 aktywacji na firme ( top firma 300, oferta dla firm 250, 2x firma 50, orange dla firm 80) umowę chcę przedłużyć drugi raz. Poprzednio przy przedłużeniu dostałem (dla umów na 24miesiące) dostałem 50%rabatu na abo przez 6miesięcy i bezpłatne połączenia dla 5nr z sieci bez miesięcznej opłaty za abonament na cały okres umowy.

Po dziesiątkach telefonów, które wykonali do mnie z orange okazuje się że to co miałem jest już niemożliwe, najwyżej dostanę na każdym abo 5 bezpłatnnych nr za darmo przez 6miesięcy, potem po piątaku za każdy nr co miesiąc, żadnych zniżek (ewentualnie jakieś pakiety smsów na pół roku po 1zł potem normalna cena). Dla mojego planu (top firma 300) proponują mi np Satio za 608zł.
Nie chcę niższych abonamentów ani wyższych.
co mogę dostać? czuję że chca mnie naciągnąć
pozdrawiam

#398475  autor: awa2001
 12 kwie 2010, 14:15
nesiasps pisze:Witam, mam pytanie do konsultantów orange

Opis stanu na dzień dzisiejszy:
Posiadam dwa numery w Orange, w jednym przedłużyłem umowę niedawno (55 zł abonament), w drugim kończy się w sierpniu (w orange.pl już dali mi propozycję - samsung omnia z GPS za 399 zł - abonament 25 zł na 30 miesięcy; w tym jeden darmowy numer tzn. 1000min na 24 miesiące + 180 minut jeden numer na 30 miesięcy+ 1ooo sms na 24 miesiące) na 36 miesięcy pakiet dodatkowych 30 minut do wszystkich na 24 miesiące - dotyczy numeru 509047348

Moje oczekiwania:

Warunki jak najbardziej odpowiadaja te same co z propozycji ale moim zamiarem jest dobry telefon typu HTC HD2 lub HTC TOUCH PRO gdzie kupiłbym to w systemie ratalnym LUCAS (który orange ofiaruje) i płaciłbym te raty przez 20 miesięcy razem w rachunku za telefon ale czy tak się da żeby Orange sprzedało mi ten telefon po cenie zgodnie z rabatem czy bierze może wtedy cenę telefonu jak bez umowy - jeżeli nie ma rabatów to opłaca się go kupić na allegro lub innym sklepie typu RTV AGD. Brałem już kredyt w lukasie i spłaciłem go przed czasem dlatego z tym nie będzie problemów a w systemie 1% powinno być to kożystne. A zatem chciałbym dajmy na to abonament 25 zł plus ta rata przez 20 miesięcy do rachunku i na zasadach podobnych jak w propozycji orange.pl.

Czy mogę z tego skorzystać wcześniej - tak jak to robi orange.pl? czy czekać do sierpnia?

A może macie lepszy pomysł - niestety nie mam firmy (może zatem lepiej ten abonament 75 zł i tańsze koszty?)

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu (pomimo tragedii narodowej) :|
ab25 zł tel Omnia? i dodatkowo to co napisales? 1000sms i 1000 min????? nie ma takiej opcji!!!!

#398479  autor: piokuk
 12 kwie 2010, 14:39
W nawiązaniu do swojego posta sprzed kilku tygodni chciałem tylko napisać, że ODSTĄPIŁEM (skutecznie) od zawartego na odległość aneksu do umowy z Orange (bez telefonu). A wg Was niby się nie dało. Jak widać lepiej jednak polegać na swojej wiedzy. Pozdrawiam.
  • Strona 49 z 208
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 208
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49