• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 48 z 208
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 208

#396539  autor: awa2001
 31 mar 2010, 16:51
Jeśli zalezy Wam na tej usłudze 100% więcej przez kilka miesięcy ( oferta z telefonem) to dzisiaj jest ostatni dzień na przedłużenie.Dostaliśmy info, ze pkt Profit nie zostaną przedłużone, natomiast nic nie wiemy o 100% więcej.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#396540  autor: hans1054
 31 mar 2010, 16:58
Witam
Przez 2 miesiące przedłużałem umowę Az w końcu dostałem naprawdę zajebiste warunki.
Co otrzymywałem przy pierwszej propozycji 2 miesiące temu? Umowa na 24 miesiące
Abo 35zł
100% więcej
Popołudnia oraz weekendy dopłata 12zł
Do wszystkich 30 min
Nie zgodziłem się, ponieważ stwierdziłem, że jednak to jest słaba oferta. Postanowiłem zadzwonić do bok i poprosiłem o skontaktowanie się ze mną konsultanta, który już 4 razy przedłużał ze mną umowę. I rzeczywiście ofertę przestawił mi lepszą, ale nie do końca satysfakcjonującą, co otrzymałem.??
Na 24 miesiące
Abo 35
100% Więcej
Specjalny pakiet złotówek 30zł, lecz tylko na 12 miesięcy
Popołudnia oraz weekendy dopłata 12 zł
Nie zgodziłem się chodź propozycja znajomego konsultanta, który mi przedłużał umowę była naprawdę o wiele lepsza niż pierwsza. Stanęło na tym, iż konsultant będzie obserwował moje konto i jeżeli pojawi się naprawdę niezła oferta to oczywiście od razu do mnie zadzwoni.

Po 2 miesiącach dzisiaj zadzwonił do mnie konsultant i propozycja, która mi zaproponował
Abo na 24 miesiące
Abo 35zł
100% więcej 24 miesiące
Specjalny pakiet złotówek 50 zl na 24 Okresy!!!!!!
Taniej do Orange też na 24 Okresy
Mogłem wymienić usługę albo taniej do Orange na 24 okresy albo obniżony koszt abonament, o 25% ale tylko przez 6 miesięcy. Dlatego pozostawiłem sobie taniej do Orange na 24 okresy. Oczywiście obniżenie również minuty połączenia o 2 grosze. Konsultant zapytał mi się czy oferta nie jest za słaba a ja na to no, co pan zwariował jest suuper :) Pytałem się jeszcze konsultant o nowa ofertę abonamentową, bo nie wiedziałem jeszcze czy się Godzic na te warunki czy tez nie. Zapytałem się czy w nowym planie taryfowym będzie możliwość wykorzystania abonamentu na roaming i na inne usługi np. sms konkursowy. Otrzymałem informacje od konsultanta, że jeżeli jest pan tylko i wyłącznie zainteresowany kwota abonamentową do wykorzystania na wszystkie usługi to najlepiej w tym abonamencie przedłuży umowę, bo jak wejdzie nowy plan taryfowy to będzie można wykorzystać te pakiety minut do sieci Orange do inny sieci i na sms MMS. Reszta usług będzie naliczana poza abonament typu roaming sms konkursowy. Naprawdę jestem bardzo zadowolony i umówiłem się nawet na przedłużenie umowy właśnie z nim za około pół roku, bo mam kilka aktywacji na koncie oczywiście konsultant zaczął się śmiać i polecił się przy przedłużeniu. Naprawdę warto mieć jednego konsultanta, który jest tak pomocny i tak życzliwy, bo jakby chciałby mnie zbyć to nie dostałbym połowy z tego i tez musiałbym być z przedłużenia zadowolony.
Także za pół roku znów napisze, co otrzymałem na drugim numerze pozdrawiam i życzę miłych negocjacji :)

Ps. Z tego co się jeszcze dowiedziałem nowy abonament ma wejść pod koniec kwietnia czyli dopiero za miesiąc.

Przed chwila zadzwoniłem do Orange czy w wygenerowanej umowie są te wszystkie usługi i pani konsultant powiedziała mi ze jak najbardziej tak :) !!!!!!!!

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#396580  autor: theWitcher
 31 mar 2010, 21:23
Podwojenie abonamentu przy umowie z telefonem zostało przedłużone 'do odwołania' [czyli - do momentu wprowadzenia nowego planu taryfowego 'gdzieśtam w kwietniu'].

Hans - gratulacje, oferta nienajgorsza ;)
 #396674  autor: andrecho
 01 kwie 2010, 12:52
kto z szanownego Państwa Konsultantów jest wstanie zaproponować mi ofertę z tel. SE Jalou na 36 m-cy w abo 35 (przedłużenie) - w cenie poniżej 50 zł ? :)
 #396701  autor: awa2001
 01 kwie 2010, 15:38
andrecho pisze:kto z szanownego Państwa Konsultantów jest wstanie zaproponować mi ofertę z tel. SE Jalou na 36 m-cy w abo 35 (przedłużenie) - w cenie poniżej 50 zł ? :)
a skąd mamy wiedziec czy jest dla Ciebie rabat? daj numer to sprawdzimy:)

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również
 #396724  autor: tygrysm
 01 kwie 2010, 18:06
andrecho pisze:kto z szanownego Państwa Konsultantów jest wstanie zaproponować mi ofertę z tel. SE Jalou na 36 m-cy w abo 35 (przedłużenie) - w cenie poniżej 50 zł ? :)
Tego jeszcze nie było ;) Przetarg otwarty dla konsultantów o umowę kilenta ;) To tak nie działa
 #396741  autor: andrecho
 01 kwie 2010, 19:23
serdeczne podziękowania za odzew oraz pełen szacun dla profesjonalizmu tutejszych Konsultantów :-) . Oby wiecej takich osób, którzy w łatwy i przystępny sposób udzielą rzeczowej i tresciwej informacji bez zasypywania abonenta zbędnymi informacjami.

#396745  autor: awa2001
 01 kwie 2010, 19:42
ależ nie ma za co:) cieszę się, że otrzymał Pan to na czym Panu zależało:)
Tygrysku jak widać zadziałało, hehe.

#396792  autor: xx12345
 02 kwie 2010, 07:21
Witam

2 lata temu podpisałem umowę z Orange bez telefonu na 12 miesięcy abo 25zł oferta tylko sim, miałem wtedy 25zł na wygadanie i ileś tam % więcej do wygadania nie pamiętam dokładnie jak to było alw mało istotne w każdym bądź razie po roku dostałem ofertę abo 25zł + 400 sms (z prezentu) usługę wszyscy w orange 18 i ten pakiet 30 min do wszystkich nie pamiętam jak się nazywa ooczywiście na cały okres umowy, teraz w orange umowa się kończy w maju a mi proponują gorszą ofertę jakbym chcial zostawić to co mam to tylko na 6 miesięcy byłyby te usługi albo zamiast 30min do wszystkich sieci jakieś tam 2x więcej w abonamencie przez 6miesięcy ale mnie interesują tylko usługi na cały okres umowy bo potem jaksię wyłączą i tak rachunki będą piękne więc to taki mydlenie oczu przez orange.

Czy inni też mają taki problem z orange ??? zastanawiam się nad przejściem do Play na kartę 30zł miesięcznie = stan darmowy i 1000 sms do wszystkich 29gr/min do innych sieci wydaje mi się że dobra oferta.

Pozdrawiam

#396793  autor: kerim36
 02 kwie 2010, 07:46
nie bedac zlosliwym - orange nie bedzie chyba za toba plakac wiec idz do play, skoro maja lepsza oferte

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#396799  autor: kamil1221
 02 kwie 2010, 08:57
Oczywiście że nikt nie będzie tęsknić. W sumie nawet się ucieszy.
Przez rok pewnie nie generowałeś zysku bo mieściłeś się ciągle w ramach kwoty abonamentu. Nie oczekuj teraz nie wiadomo czego.
W 2 połowie tego mies. maja być nowe taryfy - może do tego czasu powstrzymasz się z ucieczką do fantastycznego Play i jego nieziemskiej jakości wszystkiego ;)

Jak co na PW podaj numer tel. to sprawdzę ci co możesz maksymalnie na chwile obecną dostać od Orange.

#396801  autor: Watanabe
 02 kwie 2010, 09:05
kerim36 pisze:nie bedac zlosliwym - orange nie bedzie chyba za toba plakac wiec idz do play, skoro maja lepsza oferte
Nie złośliwy nie jesteś ale twoja porada jest nic nie warta - oferta Orange powinna być lepsza przy przedłużaniu umowy i basta - co to jest za szacunek dla klienta jeżeli sumiennie płacący rachunki klient jest ładowany za przeproszeniem w bambuko, proponuje poczekać na lepszą ofertę albo po prostu zgłosić chęć rezygnacji - zobaczysz jak działa oferta lojalnościowa w Orange - jeżeli to nie poskutkuje to nie warto się martwić operatorów ci u nas dostatek.

Nie karm problemu - sam zdechnie

#396808  autor: kowcio
 02 kwie 2010, 10:10
Watanabe pisze:kerim36 napisał/a:
nie bedac zlosliwym - orange nie bedzie chyba za toba plakac wiec idz do play, skoro maja lepsza oferte

Nie złośliwy nie jesteś ale twoja porada jest nic nie warta - oferta Orange powinna być lepsza przy przedłużaniu umowy i basta - co to jest za szacunek dla klienta jeżeli sumiennie płacący rachunki klient jest ładowany za przeproszeniem w bambuko, proponuje poczekać na lepszą ofertę albo po prostu zgłosić chęć rezygnacji - zobaczysz jak działa oferta lojalnościowa w Orange - jeżeli to nie poskutkuje to nie warto się martwić operatorów ci u nas dostatek.
Szkoda, że u innych operatorów nie jest takie coś. Żeby coś więcej dostać od operatora trzeba sobie na to zapracować. Teraz nic za darmo nie ma.
kamil1221 pisze:Przez rok pewnie nie generowałeś zysku bo mieściłeś się ciągle w ramach kwoty abonamentu. Nie oczekuj teraz nie wiadomo czego.

#396812  autor: kamil1221
 02 kwie 2010, 10:13
Tylko i tak dostaje lepszą ofertę niż nowy Klient.
Zupełnie nowa osoba w abo 25 na 12 mies. otrzyma jedynie przez 3 miesiące 100% więcej i nic dodatkowo.
Abonent przedłużający umowę otrzyma jedną usługę z 6, stawkę o 1 lub 2 [gr] tańszą niż standardowy cennik, dodatkowo można jeszcze jakąś usługę komercyjną dostać typu 1000 minut z wybranym numerem, 20gr za minutę w sieci, zatrzymaj czas, pakiet 1000 smsów do orange, 30 minut więcej do wszystkich itp.

Więc nie można powiedzieć, że ma gorszą ofertę - bo jest ona na pewno lepsza niż dla nowego.
Też nie oczekujmy cudów, gdy ktoś ma właśnie tak niski abonament i go nie przekracza.

Tak jak już wspomniałem proszę ewentualnie o kontakt na PW.

#396815  autor: Tajemniczy28
 02 kwie 2010, 10:23
Nie będąc złośliwym,przechodź do play i sie nie cyckaj,z zasięgiem nie jest najgorzej,wkońcu są nadajniki plusa,porównaj fony w cennikach-zdziwisz sie,kilka stów różnicy,nie słuchaj rad zadufanych konsultantów bo oni na Tobie z prowizji zarabiają,oczywiście orandż płakał nie będzie,ale więcej takich niezadowolonych i o kiedyś dzierżonym miejscu lidera mogą zapomnieć.wbrew pozorom klienci o niskich lub średnich rachunkach są ważni dla opa.warunek 1-masz dużo kontaktów u różnych sieci.z 2 strony-najniższy abo i nie ma co oczekiwać kokosów.

#396816  autor: kamil1221
 02 kwie 2010, 10:26
Ja w tym przypadku nic nie mam z niego, bo nie jestem telefonicznym konsultantem tylko salonowym.

Stwierdzam tylko fakty, jakie są. Orange do tej pory ma i tak najlepszy program przedłużania umów - u większości są oferty regulaminowe i nic więcej nie dostaniesz.

#396831  autor: Watanabe
 02 kwie 2010, 11:59
Ok Kamil może zgodzę się z tobą ale powiedz mi jaki jest procent ludzi którzy przekraczają kwotę abonamentu ? ja myślę że nie jest to aż taka zastraszająca liczba. Dlaczego do mnie - regularnie doładowującego klienta pre paida (nie przekraczającego 25zl miesięcznie ) dzwoni konsultant i proponuje mi abo - skoro jeżeli moje wydatki się nie zwiększą i tym samym nie będe "generował zysku".

Nie karm problemu - sam zdechnie

#396876  autor: awa2001
 02 kwie 2010, 16:10
Zdziwiłbyś się gdybyś się dowiedział ile dostałabym za taką umowę 25 zł bez tel, uwierz chleba za nią bym nie kupiła.
Wstrzymaj się z przejściem, myślę, że 30 min do wszystkich powróci na 12 mies., ale jesli nie generowałeś wysokiego zysku to wszyscy w Orange 18 ekstra nie bedzie na cały okres umowy, moze byc zamiast tego obnizenie minuty do Orange na 20 gr, pozostale prezenty bez zmian.
Poczekaj do maja i dopiero wtedy porównaj ofertę konkurencji z naszą, kieruj się ilością najbliższych znajomych w danej sieci, bo to do nich najwiecej dzwonisz, sprawdź też wczesniej zasięg danego operatora i dopiero wtedy podejmij decyzję.

[ Dodano: 2010-04-02, 16:12 ]
Watanabe pisze:Ok Kamil może zgodzę się z tobą ale powiedz mi jaki jest procent ludzi którzy przekraczają kwotę abonamentu ? ja myślę że nie jest to aż taka zastraszająca liczba. Dlaczego do mnie - regularnie doładowującego klienta pre paida (nie przekraczającego 25zl miesięcznie ) dzwoni konsultant i proponuje mi abo - skoro jeżeli moje wydatki się nie zwiększą i tym samym nie będe "generował zysku".
Z moich statystyk wynika, że procent ludzi nie przekraczających abonamentu jest o wiele niższy niż przekraczających:) czesto widać to tylko po zysku, bo klient mający mixa dołąduje, a tego ja np. nie widzę.

[ Dodano: 2010-04-02, 16:15 ]
Tajemniczy28 pisze:Nie będąc złośliwym,przechodź do play i sie nie cyckaj,z zasięgiem nie jest najgorzej,wkońcu są nadajniki plusa,porównaj fony w cennikach-zdziwisz sie,kilka stów różnicy,nie słuchaj rad zadufanych konsultantów bo oni na Tobie z prowizji zarabiają,oczywiście orandż płakał nie będzie,ale więcej takich niezadowolonych i o kiedyś dzierżonym miejscu lidera mogą zapomnieć.wbrew pozorom klienci o niskich lub średnich rachunkach są ważni dla opa.warunek 1-masz dużo kontaktów u różnych sieci.z 2 strony-najniższy abo i nie ma co oczekiwać kokosów.
Możemy zapomniec o pozycji lidera??? uuuu, a skąd takie dane? chyba coś przeoczyłam:) rozumiem, ze chcesz pomóc koledze, ale pytania są odnośnie firmy Orange i forum również jest Orangowe, więc z całym szacunkiem chyba pomyliłeś www.

#397024  autor: Tajemniczy28
 03 kwie 2010, 11:25
"Z moich statystyk wynika, że procent ludzi nie przekraczających abonamentu jest o wiele niższy niż przekraczających:)"

Może tak jest,nie pracuje u żadnego z opów i nie mam szczegółowych danych.

"Możemy zapomniec o pozycji lidera??? uuuu, a skąd takie dane? chyba coś przeoczyłam:) rozumiem, ze chcesz pomóc koledze, ale pytania są odnośnie firmy Orange i forum również jest Orangowe, więc z całym szacunkiem chyba pomyliłeś www.[/quote]"

Uważam że twierdzenie jest jak najbardziej uzasadnione.No ale przecież na rynku wszystko jest możliwe i może za pewien czas tak będzie, w końcu trzeba się ratować od odpływu klientów i poprawiać ofertę,dlatego nigdy w3 pierwsza nic nie wprowadza czekając na ruch konkurenci.Wystarczy odpowiednio zaczarować i wcisnąć ofertę i klient zostaje myśląc ze ma tanio;) Przytaczał dowodów nie będę, nie moja sprawa,każdy swój rozum ma i zrobi jak zechce,powiem tyle, wystarczy porównać ceny telefonów, dane opów za poprzednie kwartały i ceny za minutę do wszystkich sieci. Forum orangowe czy nie orangowe to nie znaczy że nie można się wypowiedzieć,trzeba trochę ludzi uświadomić by wiedzieli jakie mają pole manewru. Pozdrawiam.

#397030  autor: kamil1221
 03 kwie 2010, 12:03
Czemu sądzisz że W3 nic samo od siebie nie wprowadza. Orange jest bardzo dynamiczny ostatnim czasem. Powiedz mi kto wprowadził: CDMA, mobilne CDMA, nielimitowany internet w planach Optymalnych dla firm.

Odpowiedź jest prosta - Orange.
  • Strona 48 z 208
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 208
  • 1
  • 46
  • 47