Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Tam sie podmiana sprzetu odbywa (stad te zmiany LAC) i na nowym sprzecie zapewne Cell Broadcast nie jest skonfigurowany. Z czasem poprawia.wodzu177 pisze:Zrozumiałem, dzięki za wyjaśnienia.
I jeszcze jedno pytanie.Czy zniknięcie CI np. w Wieluniu i okolicach może mieć związek ze zmianą numeru LAC obszaru. Pytam się ponieważ CI Ery w Wieluniu pozostało tylko na jednym BTS-ie. Era zmieniła w Wieluniu i okolicach nr.LAC z 30510 na 30690
Sprawdziłem to netmonitorem na noki 3410.
Błąd został poprawiony po moim wpisie na forum.Wprowadzono też kilka nowości,m.in:"Krasna","Bobrek","Slowicza".Za to w Cieszynie wg CI Ery jest "Mnisztowo", a powinno poprawnie byc "Mnisztwo"-kolejna literówka .
Skoro nazwa nieaktualna to pewnie po twoim poście zmienili na prawidłową.i zabrakło wspomnianej kiedyś przezemnie nieaktualnej nazwy Kuczewskiego, pojawiła się od razu Politechnika Slaska. Może zmiany, może pomieszało się totalnie.
Bielsko-Biała:jest "Halcnowska Kepa"a powinno byc:"Kepa Halcnowska"
jest"Debowskiego-Na Kopcu Lipnickim" a powinno byc "Dembowskiego-Na Kopcu Lipnickim"
[ Dodano: 2009-12-24, 13:14 ]
Potwierdzam zmianę na nazwy prawidłowe w Bielsku-Białej,jest "Dembowskiego-Na Kopcu Lipnickim" i "Kepa Halcnowska"
To cytaty z moich wcześniejszych postów.technicy Ery tu zaglądają bo uwzględnili kilka moich sugestii odnośnie błędnych nazw.Ostatnia to
Cytat:
3.Na 1/3 obszaru Czechowic-Dziedzc jest :"Goczalkowice-Zdroj" wcześniej było o ile dobrze pamiętam"Grabowice-Kepa"-pierwotna nazwa jak najbardziej prawidłowa.
Obecnie jest:"Grabowice-Kepa,Goczalkowice-Zdroj".
slawnokia pisze:Błąd został poprawiony po moim wpisie na forum.
Ein Moment, że co proszę?! Nie wysłałeś żadnego mail'a do BOK'u PTC, a poprawili CI, tylko po wpisie na tym forum?! Jeśli byłaby prawda, to ode mnie duże BRAWA dla PTCslawnokia pisze:Wszystkie zmiany zostały wprowadzone kilka dni po moich wpisach na tym forum.To chyba nie przypadek,bo długi czas występowały w formie błędnej.Szkoda,że screenów nie mogę robic.Może technicy Ery tu zaglądają-nie wiem.
Wszystkie zmiany zostały wprowadzone kilka dni po moich wpisach na tym forum.To chyba nie przypadek,bo długi czas występowały w formie błędnej.Szkoda,że screenów nie mogę robic.Może technicy Ery tu zaglądają-nie wiem.
Nie wysyłałem żadnych maili do BOK na temat błędnych nazw.Ein Moment, że co proszę?! Nie wysłałeś żadnego mail'a do BOK'u PTC, a poprawili CI, tylko po wpisie na tym forum?! Jeśli byłaby prawda, to ode mnie duże BRAWA dla PTC
Pawrzes pisze:PTC a konkretniej temu osobnikowi co wpisuje nazwy w Warszawie od około 3 lat należy się nagana! Ta osoba nie powinna tym się zajmować, nie zna zupełnie miasta, nie bierze pod uwagę istniejących stacji, korzysta z nieprofesjonalnych map, robi to "na odwal się" itp. Cell Info Era w stolicy zeszło na psy...![]()
![]()
1. Przypisywanie nowym 3-sektorowym stacjom CI takie samo jak mają sąsiednie 3-sektorowe stacje!
2. Wpisywanie zupełnie błędnych nazw ulic, osiedli na terenie których użytkownik ich nie zobaczy na wyświetlaczu a widzi nazwę na ulicy/osiedlu będąc gdzie indziej!
3. Wymyślanie nieistniejących nazw! Np. "Ursynów Południowy" z BTS na północy dzielnicy Ursynów! Jakieś twory typu "Wilanow Polnocny" "Wilanow Poludniowy" na wschodniej części dzielnicy Wilanów zamiast nazwy obszarów np. "Zawady-Kępa Zawadowska"
4. Pomylone kierunki z których powinny być dane nazwy!
5. Nazwy ogólnikowe nic nie wnoszące do zagęszczającej się sieci jak np. 3 x "Śródmieście" z jednej stacji! Albo tylko jednej ulicy przy skrzyżowaniu dwóch ważnych arterii!
5. Ostatnio zupełne zaprzestania stosowania skrótów "Al." lub "al." (już nie wspominając o skrótach typu "gen." czy litera imienia patrona) więc np. w alei Niepodległości można zobaczyć nazwy "Al.Niepodleglosci" , al.Niepodlegosci" i "Niepodleglosci" czy 'al.Wilanowska" , "Al.Wilanowska" i z najnowszych "Wilanowska"...
6. Stosowanie znaku "/" zamiast jak dawniej "-" czyli np. "Modzelewskiego/Lotnikow" (al.Lotników powinno być!) , "Sobieskiego/Naleczowska" , "Sienna/Al.Jana Pawla II (o dziwo prawidłowa)
7. Nieaktualne od bardzo dawna nazwy
8. Stosowanie naprzemiennej nazwy np. "Mazowsze" albo "Powsin" zamiast "Warszawa"!
9. Całkowity brak CB na części BTS-ów - na niektórych taki stan trwa od kilku lat!
Widać że np. we Wrocławiu technicy się bardzo starają, nazwy są wyczerpująco dokładne i prawidłowe a np. w Warszawie rzadko która z nowszych stacji jest dobra!
Mało tego - zgłoszenia ewidentnie złych nazw są od jakiegoś czasu zupełnie olewane!