• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 46 z 208
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 208

#395376  autor: theWitcher
 24 mar 2010, 18:30
Nie, poczekamy aż Play się wykrwawi.

#395378  autor: telemaniak93
 24 mar 2010, 18:51
Ja wiem, że nowe plany mają być na początku kwietnia ale co do ich szczegółów to nie wiem nic może to wcześniej to prawda ja nie wiem.

#395381  autor: rastamann
 24 mar 2010, 19:20
To okaże się w kwietniu 8)

#395387  autor: RENE
 24 mar 2010, 19:38
Chciałby a żeby taka sama taryfa jaka jest w Play była w Orange żeby były nielimitowane rozmowy byłoby naprawdę suuper bo jak sami wiecie przyjaciel w Orange nielimitowane rozmowy z tylko 1 numerem kosztuje az 15zł. Mam nadzieje że oferta będzie godna pochwały. a jak wiadomo nowy plan i można przy nowym planie taryfowy przedłużyć umowę oby była lepsza niż Orange abonament. Obecnie marketing Orange ma dobry także mam nadzieje że coś konkretnego wymyślą :)

#395418  autor: johnq
 24 mar 2010, 21:52
RENE pisze:Chciałby a żeby taka sama taryfa jaka jest w Play była w Orange żeby były nielimitowane rozmowy byłoby naprawdę suuper bo jak sami wiecie przyjaciel w Orange nielimitowane rozmowy z tylko 1 numerem kosztuje az 15zł. Mam nadzieje że oferta będzie godna pochwały. a jak wiadomo nowy plan i można przy nowym planie taryfowy przedłużyć umowę oby była lepsza niż Orange abonament. Obecnie marketing Orange ma dobry także mam nadzieje że coś konkretnego wymyślą :)
Szczerze wątpię by Orange dało darmowe rozmowy wewnątrz sieci ;-) dla nich byłoby zbyt mało zysku :lol:

Jeżeli chodzi o nowe plany taryfowe to ja słyszałem, że mają być ale właśnie pod koniec kwietnia/początek maja. Zresztą ten kto teraz przedłużył lub przedłuża wiele nie traci, zawsze może przenieść się na nowy plan taryfowy o takiej samej wysokości ;-).

#395438  autor: tygrysm
 24 mar 2010, 23:07
Jeżeli nie będzie tak jak zwykli robić w firmowych, czyli oprócz stawek obniżać odrobinę cenę abonamentu ;)

#395506  autor: RENE
 25 mar 2010, 13:28
johnq pisze: Jeżeli chodzi o nowe plany taryfowe to ja słyszałem, że mają być ale właśnie pod koniec kwietnia/początek maja. Zresztą ten kto teraz przedłużył lub przedłuża wiele nie traci, zawsze może przenieść się na nowy plan taryfowy o takiej samej wysokości ;-).
A właśnie sie nie zgodzę bo jeżeli masz orange abonament i dostałeś do abonamentu jakies bonusy to podczas zmienienia z Orange abonament na inny plan taryfowy który jak ty to mówisz w ciagu kilku lub kilkunastu dni wejdzie to stracimy zniżki i bedziemy musieli płacic pełna odpłatność za usługi które dostaliśmy za free zresztą to pisze nawet w regulaminie.

#395513  autor: piokuk
 25 mar 2010, 14:00
W Play bez telefonu średnia cena minuty DO WSZYSTKICH wychodzi u mnie na poziomie 7,1 groszy. W Orange (bez telefonu) - 50 groszy. Czy potrzebne są jeszcze jakieś inne porównania? Tylko nie mówcie mi o jakości, bo ŻADNEJ różnicy nie dostrzegam. Problemy innych mnie nie obchodzą. Jedyne co mnie trzyma w tej sieci to darmowe wieczory i weekendy i jeden "darmowy" (za 10 złotych) numer. NIGDY nie zapłaciłem rachunku wyższego niż muszę (35 złotych), z numeru wydzwaniam średnio 2000 minut miesięcznie, nikt do mnie nie dzwoni. Dla Orange jestem czystym zyskiem :)

#395553  autor: awa2001
 25 mar 2010, 18:05
a możesz wyliczyć te 7 gr?
nielimitiowane wewnątrz sieci są dodatkowo płatne ( 30 zł) przy nizszych abonamentach, a większość takowe posiada

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#395561  autor: Darth Vader
 25 mar 2010, 18:47
Ta nowa oferta Play sporo mi namieszała w głowie. Miałem właśnie przedłużać umowę. W abonamencie 25 zł miałem dostać około 70 minut. A tutaj Play wyskoczył mi z ofertą 24,50 zł abonament i aż 240 minut. W obu przypadkach umowy na rok. W Orange dawali mi Popołudnia i Weekendy za 12,5 zł czyli razem 37,50 zł. Umowa kończy mi się w czerwcu więc chyba trzeba jeszcze poczekać na nowe taryfy.

#395581  autor: Marens
 25 mar 2010, 21:16
piokuk pisze:W Orange (bez telefonu) - 50 groszy.
Nie przypadkiem 25-31gr?

#395586  autor: johnq
 25 mar 2010, 21:34
RENE pisze:
johnq pisze: Jeżeli chodzi o nowe plany taryfowe to ja słyszałem, że mają być ale właśnie pod koniec kwietnia/początek maja. Zresztą ten kto teraz przedłużył lub przedłuża wiele nie traci, zawsze może przenieść się na nowy plan taryfowy o takiej samej wysokości ;-).
A właśnie sie nie zgodzę bo jeżeli masz orange abonament i dostałeś do abonamentu jakies bonusy to podczas zmienienia z Orange abonament na inny plan taryfowy który jak ty to mówisz w ciagu kilku lub kilkunastu dni wejdzie to stracimy zniżki i bedziemy musieli płacic pełna odpłatność za usługi które dostaliśmy za free zresztą to pisze nawet w regulaminie.
Masz rację, ale gdyby weszły np. nowe plany taryfowe z niższymi stawkami do sieci konkurencyjnych i komuś taka opcja by odpowiadała to może sobie zmienić plan taryfowy jak najbardziej a usługi zostaną wyłączone. Ja tylko słyszałem, a nie napisałem że coś wejdzie na pewno ;-)

#395587  autor: piokuk
 25 mar 2010, 21:38
Proszę bardzo: 120 minut w abonamencie za 14,50 plus pakiet 300 minut za 15 złotych.

[ Dodano: 2010-03-25, 21:39 ]
I jeszcze jedno - na przedłużenie dostałem 50% do wszystkich, a że minuta w moim planie kosztuje 75 groszy to łatwo sobie policzyć wskazaną cenę.

#395607  autor: koneser
 25 mar 2010, 22:53
Dzięki johnq i jeszcze większe dzięki awa2001 za uściślenie ;)
(te dwa modele, to faktycznie prawie tyle co nic ;) , liczyłem na jakiegoś bardziej semi-pro, albo przy odrobinie szczęścia na Androida),
THX, pozostanie NOKIA, no chyba, e uda się z EDGEowym BlackBerry

Pozdr.

spr

#395665  autor: ccpiotr
 26 mar 2010, 14:21
No to mamy zupełnie nowe plany taryfowe w orange i telefony po nowych cenach :)

#395681  autor: dj krysta
 26 mar 2010, 15:29
tygrysm pisze:Jeżeli nie będzie tak jak zwykli robić w firmowych, czyli oprócz stawek obniżać odrobinę cenę abonamentu ;)

to fakt, mogłoby być dla indywidualnych coś podobnego co dali w planach optymalnych dla firm. Jakieś większe pakiety na internet czy duże ilości darmowych minut, no i te darmowe po sieci

#395736  autor: Elle
 26 mar 2010, 22:53
Witam, przejrzałam ostatnie 20 stron dyskusji i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na dręczące mnie pytanie: gdzie najkorzystniej przedłużyć umowę na rok, bez telefonu i z niedużym abonamentem? Przez internet, w salonie, u konsultanta telefonicznego, a może lepiej samemu zadzwonić do Propozycji?

Przeczytałam tutaj, że od kwietnia mają wejść jakieś nowe plany taryfowe. Jak sądzicie - lepiej przedłużyć umowę już teraz, czy jeszcze się wstrzymać i poczekać na nową ofertę? Mojej mamie umowa kończy się pod koniec maja.
Z góry dziękuję za pomoc:)

#395748  autor: theWitcher
 27 mar 2010, 00:06
Na pewno nie przez internet, reszta opcji daje mniej więcej tak samo korzystne rezultaty.

Nowa oferta to wielka niewiadoma - może być lepiej, ale [znając życie] może być i gorzej. Ciężko o jakąkolwiek konkretną odpowiedź, bo na dobrą sprawę - nikt nic nie wie.

#395773  autor: RENE
 27 mar 2010, 09:23
A ja radze mimo wszystko poczekać na przedłużenie umowy. Bo jeżeli będzie tak że Orange naprawdę postara sie z nowym planem taryfowym to wiece jak ostatnio było że jak ktoś chciał przejść z planu taryfowego PLAN NA ROZMOWY na ORANGE ABONAMENT to trzeba było czekać az Orange przystosuje system do przejścia ze starych planów do nowego i trwało to dość długo około 6-8 miesięcy i pewnie tez teraz będziemy czekać.

#395816  autor: awa2001
 27 mar 2010, 12:29
Jeśli zależy Ci na krótkiej umowie bez telefonu, to doradzam teraz, nowa oferta wg mnie nie wejdzie w kwietniu, myślę, że dopiero w maju. ( ale to moje przeczucia).:))))

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również
  • Strona 46 z 208
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 208
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46