• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 43 z 208
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 208

#393148  autor: aniajpg
 14 mar 2010, 22:30
Czy w Orange jest dostępny SE W910i Lipstick Pink? Chodzi o przedłużenie umowy dla firm. W jakich sieciach jest jeszcze dostępny telefon w tej konkretnej wersji kolorystycznej?

Jestem zaskoczona faktem, że W910i w Play Dla Firm kosztuje 1 zł (abonament 50 netto na 2 lata, po upustach miesięcznie ok. 38 zł brutto, zarówno nowy klient jak przenoszony).

Na Orange Online mam propozycję przedłużenia umowy w opcjach na 2 lata:
a) Mix Optymalny - 24 zł (netto) - telefon za 364,78 zł
b) Orange Dla Firm - 37 zł (netto) - telefon za 242,75 zł

Poza SE W910i (Lipstick Pink) mógłby być inny model z serii "W" na preferencyjnych warunkach (czyt: niska cena dobrego telefonu, dodatki/pakiety mnie nie interesują).

#393151  autor: tygrysm
 14 mar 2010, 23:02
aniajpg, ceny abonamentów w orange które podałaś są cenami brutto, nie netto.

Jeżeli chcesz porównywać, to play ma ofertę w której abonament za 50 zł netto jest obniżony do 42,50 również netto (oferta Firmowa50) i z tego co widzę to W910i nie jest dostępny w play w tej taryfie, przynajmniej nie w e-sklepie.

PS To w końcu operator sprzedaje Ci usługi czy telefon?

#393155  autor: awa2001
 14 mar 2010, 23:32
Nie ma w Orange tej wersji W910, są resztki tego modelu, ponieważ już go nie sprowadzamy.Cena jest tak wysoka, bo promocja się skonczyła w zeszłym roku, widocznie Play dopiero teraz go sciągnął. Jeśli zależy Ci na innych kolorach to oglądnij SE W595 lub Jalou ( projektu Dolce&Gabbana).

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#393264  autor: blade827
 15 mar 2010, 15:36
tygrysm oferta private sprawdzana przez awe :)

#393380  autor: piokuk
 15 mar 2010, 23:11
Mam pytanie do specjalistów z Orange. W lutym (o czym już w tym wątku pisałem) przedłużyłem umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych w NTP25. Zgodnie z paragrafem 1 pkt 2 dwadzieścia cztery miesiące jest liczone od 5 maja 2010 r. (warunki aneksu jeszcze nie obowiązują). PYTANIE: co się stanie, jak wypowiem aneks przed jego wejściem w życie?
Dla mnie jest to kwestia dosyć prosta. W paragrafie 4 umowy mam napisane, że w okresie 24 pierwszych miesięcy od daty określonej w paragrafie 1 pkt 2 abonent zobowiązuje się nie wypowiadać umowy, bo (co wynika z paragrafu 5) w przypadku niedotrzymania tego warunku zobowiązuję się do zapłaty roszczenia z tytułu ulgi w wysokości 300 złotych.
A zatem a contrario (z przeciwieństwa) - skoro wypowiem im umowę w ten sposób, że skończy się ona jeszcze przed wejściem w życie aneksu (a więc przed datą 5 maja 2010 r.) to 300 złotych im się nie należy (co najwyżej to, co wynika z rozwiązania wcześniejszej umowy). Trudno poza tym mówić wówczas o roszczeniu z tytułu ulgi, bo przecież de facto z żadnej ulgi nie skorzystałem.

Nie interesuje mnie gdybanie. Proszę jedynie o to, by awa lub inna osoba pracująca w Orange zadała to pytanie komuś mądremu w Orange lub podała mi namiar do departamentu prawnego tej spółki.

Swoich racji jestem pewien, ale za 300 złotych nie chcę zaczynać rewolucji.

#393383  autor: Jedrker
 15 mar 2010, 23:22
piokuk pisze:co się stanie, jak wypowiem aneks przed jego wejściem w życie?
może pracownikiem Orange nie jestem, ale zapłacisz karę za zerwanie umowy ... :-D

#393393  autor: piokuk
 16 mar 2010, 00:02
Ale niby czemu? Nie naruszyłem przecież tego, do czego się zobowiązałem? W umowie mam zapis taki, jak powyżej. Ja w TYM OKRESIE umowy przecież nie wypowiem. Sprawa jest czysto teoretyczna. Kara jest dla mnie minimalna (300 złotych), ale z drugiej strony wartość całej dwuletniej umowy to tylko 600 złotych (czyli tyle ile zarabiam w dobre popołudnie).

#393397  autor: Jedrker
 16 mar 2010, 00:44
piokuk pisze:Ale niby czemu?
a niby temu, że podpisując aneks swoim podpisem zgodziłeś się na wejście od x okresu rozliczeniowego nowego aneksu do umowy.
Bądźmy ludźmi dorosłymi, skoro aneks Ci odpowiadał, więc go podpisałeś, co wiąże się właśnie braniem odpowiedzialności za swoje czyny.
W końcu Ty podpisałeś zobowiązanie na kolejne miesiące, będąc w pełni świadomym raz oferty a dwa jej warunków.
I dla operatora nie masz już nic do gadania, podpisałeś aneks ? podpisałeś, więc ? :-D
Skoro jesteś osobą w pełni dorosłą, bierzesz odpowiedzialność za swoje czyny ;)

#393403  autor: johnq
 16 mar 2010, 07:41
awa2001 pisze:
johnq pisze:Pytanie ile tylko on musiał mieć tych punktów profit by obniżyć cenę do takiej kwoty :shock: :mrgreen:
nawet nie wiesz ile ludzie potrafią miec punktów, a co gorsze niektórzy nawet o tym nie wiedzą, od 3 miesięcy próbuję sie dodzwonić do faceta który ma 17 tys. pkt, ale nie odbiera niestety.
Ja póki co spotkałem klienta co miał ~5500 pkt profit, ale w sumie jeszcze krótko pracuję ;)

#393415  autor: piokuk
 16 mar 2010, 09:26
Twoje argumenty to dla mnie żadne argumenty.

#393424  autor: theWitcher
 16 mar 2010, 10:18
W ten sposób wszystko można odbić.

Twoje argumenty to dla Orange żadne argumenty.

Twoja umowa trwa już do 2011 [czy 2012, czy dokąd się tam zobowiązałeś], mimo tego że warunki aneksu jeszcze nie weszły - to od/od tej daty naliczana jest aktualna kara za zerwanie.

#393427  autor: piokuk
 16 mar 2010, 10:24
Moje argumenty wynikają z zawartej umowy, w której mam wyraźnie napisane, że karę zapłacę wtedy, gdy wypowiem ją po 5 maja 2010 roku. Czytam TYLKO to, co mam napisane. Jak ktoś nie umie napisać dobrej umowy to jego problem, a nie mój.

#393440  autor: tygrysm
 16 mar 2010, 11:43
piokuk pisze:Moje argumenty wynikają z zawartej umowy, w której mam wyraźnie napisane, że karę zapłacę wtedy, gdy wypowiem ją po 5 maja 2010 roku. Czytam TYLKO to, co mam napisane. Jak ktoś nie umie napisać dobrej umowy to jego problem, a nie mój.
piokuk, naszą opinię znasz. Chcesz się kłócić, rób to z Orange i poinformuj nas o wynikach - i tak nie wygrasz.

#393472  autor: piokuk
 16 mar 2010, 14:29
A założymy się, że wygrałbym? Bo co oni mi są w stanie zrobić? Nic. Wezwą do zapłaty? Nie zapłacę. Dokonają cesji swojej wierzytelności na rzecz firmy windykacyjnej? Proszę bardzo. Firmie tez nie zapłacę. Zostaje sąd. A tam sobie poradzę. To jest oczywiście czysto hipotetyczne gdybanie, bo jak napisałem 600 złotych wartości umowy na 24 miesiące to nie jest dla mnie żaden pieniądz.

#393486  autor: aniajpg
 16 mar 2010, 15:20
tygrysm pisze:aniajpg, ceny abonamentów w orange które podałaś są cenami brutto, nie netto.
Jestem klientem biznesowym, dla takich ceny powinny być podawane w netto. Sprawdziłam jeszcze raz na stronie i w mixie kolejny abonament to 61 zł a w abonamencie 73 zł - dla mnie to za dużo. Zakładając oczywiście umowę na 24 miesiące bo inne mnie nie interesują.
tygrysm pisze:Jeżeli chcesz porównywać, to play ma ofertę w której abonament za 50 zł netto jest obniżony do 42,50 również netto (oferta Firmowa50) i z tego co widzę to W910i nie jest dostępny w play w tej taryfie, przynajmniej nie w e-sklepie.
Byłam koordynatorem sprzedaży grupy Play, więc nie korzystam z e-sklepu. Nie jestem już w branży ale materiały mam aktualne od przedstawiciela. W "Firmowej 50" przy przeniesieniu masz abonament 2,50 zł (netto) przez pierwsze 6 miesięcy, kolejne 6 miesięcy to abonament 25 zł (netto) i ostatni rok 50 zł (netto). w przeliczeniu na miesiąc wychodzi 31,88 zł (netto). Dla nowego klienta wychodzi bardzo podobnie tylko są pozmieniane okresy rabatowe.
tygrysm pisze:To w końcu operator sprzedaje Ci usługi czy telefon?
Klient nasz pan? Szukam dla siebie najlepszej oferty, tzn. dobra taryfa plus spełnienie kaprysu na fajny telefon. Nie jestem przywiązana do Orange ale nie muszę zmieniać na siłę operatora. więc kto da lepiej ten ma moją firmę na 2 lata. Prosty rynek konsumpcyjny.

#393488  autor: awa2001
 16 mar 2010, 15:33
Piokuk:) moja odpowiedź brzmi: będziesz wezwany do zapłacenia kary. Powód? W orange nie można odstąpić od podpisanej umowy bezterminalowej, jeśli ją podpisałeś to zgodziłeś się by od maja trwała promocja, wypowiedzenie przed lub po niczego nie zmieni, bo wypowiedzieć jej nie możesz po prostu wcale, możesz ją tylko zerwać. I tyle.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#393490  autor: aniajpg
 16 mar 2010, 15:34
awa2001 pisze:Jeśli zależy Ci na innych kolorach to oglądnij SE W595.
Widziałam wcześniej, całkiem fajny. Będę się zastanawiać bo on ma kartę pamięci do 8 GB a model 910i do 4 GB (to duży plus). Aparat foto odrobinę lepszy 3,2 Mpx (W595) przy 2,0 Mpx (W910i). Generalnie są porównywalne, dzięki za odpowiedź.

#393512  autor: awa2001
 16 mar 2010, 16:43
A na dodatek ma kartę 2 GB w zestawie;) w tej chwili mamy go w promocji, z tym że jest tylko w kolorze limonkowym ( zresztą bardzo ładnym i wyraźnym wieczorem).

#393538  autor: blade827
 16 mar 2010, 18:02
Mam pytanie gdyz niechce zakladac oddzielnego tematu a licze na to ż→e nasi doradcy mi odpowiedza. Mam pytanie czy sa wogole w Orange jakies pakiety MB do wykupienia jesli chodzi o internet, bo za chiny nie moge tego nigdzie znalesc na stronie. Chodzi o to ze moj tele czesto laczy sie z netem i szkoda mi kasy z abonamentu a z checia chcialoby sie tak jak np w PLAY miec cos takiego :) Prosze o oswiecenie i z gory dziekuje ;)

tygrysm pisze:Masz ofertę biznesową czy prywatną?
Witam to jak w koncu z tymi pakietami zaznacze ze mam oferte prywatna ??

#393541  autor: awa2001
 16 mar 2010, 18:17
Nie ma i w najbliższym czasie nie bedzie, mozesz wziąć pakiet na karcie tylko.

• Strona 43 z 208
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 208
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43