• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#393087  autor: kowcio
 14 mar 2010, 15:39
;Domelo pisze:Cieszyłbym się gdyby SE zaczął współpracować z samsungiem. Mogłoby być ciekawie:)
Nie, bo większość osób które mają SE nie uznają Samsunga i pewnie przeszliby na Nokie ;)

#393149  autor: Xy
 14 mar 2010, 22:41
kowcio pisze:
;Domelo pisze:Cieszyłbym się gdyby SE zaczął współpracować z samsungiem. Mogłoby być ciekawie:)
Nie, bo większość osób które mają SE nie uznają Samsunga i pewnie przeszliby na Nokie ;)

Ja bawiłem się niedawno Samsungiem o takim: http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1502# i jestem zachwycony telefonem. Moja Nokia także sprawuje się nad wyraz dobrze, nie zawiodła mnie ani razu, Za to jak patrzę na modele SE to... Nigdy więcej! Teraz przy zmianie będę się kierował raczej w stronę Samsunga właśnie :) Albo HTC...
Mam nadzieję, że Nokii nie robi jakiś Sagem czy Alcatel? :twisted:
SonyEricsson mógłby znów stać się Ericssonem.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#393150  autor: orson_dzi
 14 mar 2010, 23:01
Xy pisze:Ja bawiłem się niedawno Samsungiem o takim: http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1502# i jestem zachwycony telefonem.
Dziwne, bo to średnio udany model ;) .

A Sagem nie tylko robi telefony dla SE.
Wynalazki typu Porshe Design, to też ich robota.
Kumpel wybierał telefony i jeden z nich, to właśnie owe Porshe ale zwątpił od razy, jak tylko się dowiedział, że to robota Sagema.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#393160  autor: Xy
 14 mar 2010, 23:48
orson_dzi pisze:Dziwne, bo to średnio udany model ;) .
Wcześniej bawiłem się LG KU990 więc wiesz... ;)

orson_dzi pisze:Wynalazki typu Porshe Design, to też ich robota.
Ale to wiadomo, że tak powiem, oficjalnie ;)

orson_dzi pisze:A Sagem nie tylko robi telefony dla SE.
Dla kogo jeszcze? :shock:

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#393162  autor: nemo2009
 15 mar 2010, 00:07
Xy pisze:Mam nadzieję, że Nokii nie robi jakiś Sagem czy Alcatel?
Fabryka Nokii w Rumunii już produkuje.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#393166  autor: orson_dzi
 15 mar 2010, 00:50
Model 6300 był made in Hungary i jakoś nie było problemów.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#393169  autor: Techwin
 15 mar 2010, 06:56
Nowe Nokie dostępne w naszych sieciach np 5630, N97, 1662 są już "made in China".

#393291  autor: ;Domelo
 15 mar 2010, 17:09
kowcio pisze:;Domelo napisał/a:
Cieszyłbym się gdyby SE zaczął współpracować z samsungiem. Mogłoby być ciekawie:)

Kurde no tak źle tak nie dobrze. Ale ja i tak chciałbym się przekonać co wyszłoby z takiego połączenia. A zresztą pewnie mało kto z kupujących by wiedział jakie modele byłyby produkowane z samsungiem tak jak jest to w przypadku sagema. Większość ludzi nie wie że niektóre SE to teraz sagem :P
Techwin pisze:Nowe Nokie dostępne w naszych sieciach np 5630, N97, 1662 są już "made in China".
Szczególnie nowa "chińska jakość" Nokii przejawia się w modelu N97 :P

Najlepsze nokie to dla mnie Made in finland ale to chyba są głównie modele E series. Na przykład taka e72 całkiem przyjemny telefon, gdyby jeszcze nie ten dziadowski symbian to było by ok.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 17:37 przez ;Domelo, łącznie zmieniany 1 raz.

c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->Neo V-->Xperia P

Nokia - zakała telefonów :smt005

#393304  autor: kowcio
 15 mar 2010, 17:54
Xy pisze:orson_dzi napisał/a:
A Sagem nie tylko robi telefony dla SE.

Dla kogo jeszcze? :shock:
Dla Orange zrobił telefon hallo kity, nawet podobny do tych Sagemo-SEeków :-D
Techwin pisze:Nowe Nokie dostępne w naszych sieciach np 5630, N97, 1662 są już "made in China".
Zgadzam się ale ja bym się tym nie kierował, bo te telefony są naprawdę dobrej jakości. Chociażby moja 2330 Classic.. Jest wiele nieudanych telefonów wyprodukowanych w Finlandii, a przypomnę tylko że telefony tamtejszej produkcji cieszyły się świetnymi opiniami. Najgorsze Nokie to u niemców robione były. A najlepsze na Węgrzech- patrząc moim okiem ;)
;Domelo pisze:Najlepsze nokie to dla mnie Made in finland ale to chyba są głównie modele E series. Na przykład taka e72 całkiem przyjemny telefon, gdyby jeszcze nie ten dziadowski symbian to było by ok.
Akurat ta przyjechała do mnie dzisiaj i jeszcze składana w Finlandii jest.

#393305  autor: kowcio
 15 mar 2010, 17:56
PS> wydzieliłem, tutaj teraz można swobodnie dyskutować nt. produkcji telefonów komórkowych (głównie pod kątem miejsca, ale nie tylko).

#393845  autor: ;Domelo
 17 mar 2010, 17:42
kowcio pisze:Akurat ta przyjechała do mnie dzisiaj i jeszcze składana w Finlandii jest.
Bardzo ciekawy telefon ;)

Mój tata ma chwilowo jako telefon zastępczy nokie 1200. Co ciekawe ktoś kto miał go wcześniej podmienił w nim baterię. Telefon ten trzyma tacie dziś już 11 dzień i jeszcze ma 2 kreski :D Nie wiem jaka tam jest teraz pojemność baterii ale wymiata ;D świetny telefon:P

#394227  autor: kowcio
 19 mar 2010, 14:46
;Domelo pisze:kowcio napisał/a:
Akurat ta przyjechała do mnie dzisiaj i jeszcze składana w Finlandii jest.

Bardzo ciekawy telefon ;)
E tam, dla mnie taki średni ;)
;Domelo pisze:Mój tata ma chwilowo jako telefon zastępczy nokie 1200. Co ciekawe ktoś kto miał go wcześniej podmienił w nim baterię. Telefon ten trzyma tacie dziś już 11 dzień i jeszcze ma 2 kreski :D Nie wiem jaka tam jest teraz pojemność baterii ale wymiata ;D świetny telefon:P
To norma, przy niewielkim użytkowaniu 2 tygodnie z palcem w... nosie wytrzymuje ;)
Tak samo te Samsungi mazi E1080...

#394397  autor: ;Domelo
 20 mar 2010, 12:54
kowcio pisze:E tam, dla mnie taki średni ;)
Pisząc "ciekawy telefon" miałem na myśli że po prostu przypomina mi taki normalny telefon. Takie było moje pierwsze wrażenie. Ale ogólnie telefon nie dla mnie bo symbian :)
Co sądzisz o wykonaniu tego modelu? Mi się podobało, takie na prawdę solidne ;-) Aha i bardzo spodobał mi się środkowy klawisz funkcyjny który może działać na przycisk oraz na dotyk. to przemieszczanie się przez menu poprzez dotyk to świetne dla mnie ;)

#394408  autor: kowcio
 20 mar 2010, 13:07
;Domelo pisze:kowcio napisał/a:
E tam, dla mnie taki średni ;)

Pisząc "ciekawy telefon" miałem na myśli że po prostu przypomina mi taki normalny telefon. Takie było moje pierwsze wrażenie. Ale ogólnie telefon nie dla mnie bo symbian :)
Co sądzisz o wykonaniu tego modelu? Mi się podobało, takie na prawdę solidne ;-)
Telefon bardzo dobrze wykonany, tylko tylna klapka lata góra-dół oraz prawo-lewo (minimalnie). Nie trzeszczy, nie skrzypi, lekko się rusza więc jest dla mnie w porządku. A rusza się pewnie przez to, że E71 ma dwa paski, na których leżała ta klapka na baterii, a tutaj tylko jeden jest.
;Domelo pisze:Aha i bardzo spodobał mi się środkowy klawisz funkcyjny który może działać na przycisk oraz na dotyk. to przemieszczanie się przez menu poprzez dotyk to świetne dla mnie ;)
To jest coś genialnego- myszka optyczna, na czułości ustawionej na maxa zastępuje w pełni klawisze navi. Bardzo szybko i wygodnie przez to obsługuje się telefon i wg mnie powinno być to po mału standardem. Oczywiście jak komuś się nie podoba, to może wyłaczyć w menu i korzystać z normalnych klawiszy..

Ale mały OT się robi...