Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Zgadza się, że numer Twój będzie aktywny u "starego" operatora jeszcze kilka dni po potrzymaniu startera mBank mobile i można będzie na niego dzwonić. Nie mniej jednak we wniosku jest wyraźny zapis o podanie numeru innego niż przenoszony więc może być to wymóg formalny. Ja stosowałem się do zaleceń podczas przenoszeniakamaz222 pisze:we wnisoku o przeniesienie numeru jest taka pozycja
"Telefon kontaktowy (inny niż przenoszony):"
czy moge podac w tej pozycji numer taki sam jak przenoszony. przeciez dopóki kurier do mnie nie przyjedzie numer nadal bedzie aktywny w innej sieci (w tej ktorej teraz mam)
dla mnie to osobiscie news roku - przynajmniej nie bede musial rozwazac pod koniec czerwca gdzie sie przeniescRuben pisze:Wszystkie dotychczasowe oferty tj. Rozmówki polskie, Rozmówki polskie 2, Urodzinowe rozmówki polskie, Gwarancja niskiej ceny, 19 gr. do wszystkich, mBank mobile + mobile INTERNET ze stawką 19gr/min. do wszystkich zostały przedłużone do 5stycznia 2011r.
Czyli promocja będzie trwać co najmniej 1,5roku a później pewnie będzie to oferta stała.
Pamiętam jak została wprowadzona w czerwcu 2009r głosy malkontentów, że jest to tylko promocja więc nic ciekawego a jednak przez te 1,5roku można trochę zaoszczędzić
*100# stan konta
*101# stan usług
*110# eBOK
*121# stan pakietów
*123*TELEKOD# zasilenie telekodem z żabki :D
*147# taryfa
*122*11# aktywacja poczty głosowej
*122*00# dezaktywacja poczty głosowej
*101*11*01# aktywacja roamingu
*101*00*01# dezaktywacja roamingu
*101*11*02# aktywacja MMS i GPRS
*101*00*02# deaktywacja MMS i GPRS
*101*11*03# aktywacja wieorozmów
*101*00*03# dezaktywacja wieorozmów
*101*11*04# aktywacja Infoblokady
*101*00*04# dezaktywacja Infoblokady
no to poczekasz jeszcze kilka dnilee pisze:właśnie przełożyłem kartę którą dzisiaj po 18 dostałem od kuriera i czekam na pomyśłne zalogowanie do sieci
też mnie to zastawnaia bo kod chyba nie działalee pisze:na karcie sim jest wpisany kod *120# mUsługi hmmm....
m.damian na forum mBanku napisał:osachorzow pisze:też mnie to zastawnaia bo kod chyba nie działa ;) co go wbijam to pisze że usługa chwilowo niedostępna... może ktoś się pomylił przy programowaniu kart sim :Dlee pisze:na karcie sim jest wpisany kod *120# mUsługi hmmm....
Ja miałem kod 0000,po aktywacji pokazało,że mam taryfę 19 gr.Coś chyba sknociłeś?davidoff9 pisze:Przy przenoszeniu wklepałem odpowiedni kod (chyba 7474 - głowy nie daję, aczkolwiek ze stronki mbanku go wziąłem), ale po aktywacji karty okazało się że numer jest w taryfie 27gr.
Wszystko zależy od okresu w jakim był przenoszony numer ponieważ było kilka edycji tej promocji (chyba 4) i za każdym razem był inny kod. Jeżeli davidoff9 wziął kod ze strony mBanku, to wszystko powinno być ok a jeżeli nie jest, to konieczny jest kontakt z mEkipą na forum mBanku lub BOK ale polecam forum, bo tam działają szybciej.nemo2009 pisze:Ja miałem kod 0000,po aktywacji pokazało,że mam taryfę 19 gr.Coś chyba sknociłeś?davidoff9 pisze:Przy przenoszeniu wklepałem odpowiedni kod (chyba 7474 - głowy nie daję, aczkolwiek ze stronki mbanku go wziąłem), ale po aktywacji karty okazało się że numer jest w taryfie 27gr.