• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 26 z 99
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 99

#389911  autor: slawnokia
 25 lut 2010, 22:55
fenix189 pisze:Akurat Zabawa w BB jest na mapach, także jest to chyba jak najbardziej oficjalna nazwa i nie wymysł operatora.
A co ja napisałem:
Ja też nie wiedziałem,że w Bielsku-Białej jest dzielnica o nazwie "Zabawa" choc mieszkam tu od urodzenia.Jednak dzięki Erze dowiedziałem się że coś takiego jest-sprawdziłem plan miasta-nazwa jak najbardziej prawidłowa.Nazwa ta nie jest w użyciu nawet potocznym.
Nazwa jak najbardziej prawidłowa(może oficjalna),a chodzi mi o to że w Bielsku prawie nieznana przez nawet starszych mieszkańców.Podobnie przy wjeździe do B-B od strony Katowic drogą DK 1 mamy m.in."Lipowiec" na przemian z "okolice Bielska".Faktycznie jest na mapie,lecz zapytaj kogoś w B-B o Lipowiec lub Zabawę,życzę powodzenia.
Chociaż mnie osobiście w CI Ery podoba się to,że czasami podawane są nazwy mniej znane.
A może wiesz co to są te "Borki" o których pisałem wcześniej?

#389934  autor: Pawrzes
 26 lut 2010, 01:56
fenix189 pisze:Błąd w moim odczytaniu CI to jedynie literówka. Chodzi o Kuczewskiego. Google Maps takiej ulicy nie zna, natomiast znalazłem tyle jedynie,że Pan Kuczewski był pierw. rektorem Politechniki Śl. To CI akurat pojawia się w okolicy głównej siedziby uczelni.

Tej ulicy na aktualnej mapie nie znajdziesz bo dziś jest to ul. ks. Marcina Strzody ;) Nazwa ul. Władysława Kuczewskiego na obecną została zmieniona w... 1993 roku. Brawa dla tego co zaprogramował takie aktualne CI :P

Pozdrawiam

#390033  autor: user_delete10
 26 lut 2010, 16:11
Pawrzes pisze:
fenix189 pisze:Błąd w moim odczytaniu CI to jedynie literówka. Chodzi o Kuczewskiego. Google Maps takiej ulicy nie zna, natomiast znalazłem tyle jedynie,że Pan Kuczewski był pierw. rektorem Politechniki Śl. To CI akurat pojawia się w okolicy głównej siedziby uczelni.

Tej ulicy na aktualnej mapie nie znajdziesz bo dziś jest to ul. ks. Marcina Strzody ;) Nazwa ul. Władysława Kuczewskiego na obecną została zmieniona w... 1993 roku. Brawa dla tego co zaprogramował takie aktualne CI :P
No proszę, nie jesteś stąd ale widzę znasz miejsce. Okolica zgadza się no i nazwisko samo pasuje do okolic Politechniki. Jak już przy tym jesteśmy to nadal emitowana jest ulica 1 Maja dzisiejsza Dworcowa. Natomiast Dworcowa również jest ale w innym miejscu.

#390106  autor: ezaq
 26 lut 2010, 20:36
Kropki na początku Cell Info w Erze poznikały już jakiś czas temu (chyba w 2007), ale jeszcze czasami można je spotkać. Np. na jednym z sektorów stacji w Puławach przy ul. Słowackiego 2 wyświetlane jest ".Pulawy" i ".Dworzec PKP". Ale najdziwniejsze, że są również 'nowe wersje' bez kropek, mianowicie "Pulawy" oraz "Dworzec PKP". Czyli z jednego sektora nadawane są aż cztery różne (prawie ;-) ) nazwy. Poniżej dowód:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

W tym samym sektorze, ale na częstotliwości 1800 MHz nadawane są tylko dwie nazwy bez kropki, czyli "Pulawy" i "Dworzec PKP".

Natomiast na innej stacji w Puławach przy ul. Kołłątaja 18 występuje rozbieżność w nazwach CI emitowanych w tych samych sektorach, ale na innych częstotliwościach:

900 MHz
1 - os.Lesna
2 - os.Czartoryskich
3 - os.gen.Witolda Jozwiaka

1800 MHz
7 - os.Lesna
8 - os.gen.Witolda Jozwiaka
9 - os.Czartoryskich

(nr sektora - Cell Info, druga nazwa to zawsze "Pulawy")

Prawidłowe Cell Info jest na 900 MHz. Chociaż swoją drogą to ja nie znam osiedla gen. Witolda Jóźwiaka w Puławach i nigdzie info o takowym nie znalazłem.

#390253  autor: user_delete10
 27 lut 2010, 16:16
slawnokia pisze: A może wiesz co to są te "Borki" o których pisałem wcześniej?
To pierw. słyszę.I na mapie nie zauważyłem też. Przepraszam za złe zrozumienie tego co napisałeś o lokalizacji BB Zabawa.

#390530  autor: Pawrzes
 28 lut 2010, 18:52
ezaq, no ciekawe ;) Zamiast usunąć kropkę wgrano na serwer nazwy bez kropki no i wyszły 4 ;)

Nietypową drugą nazwę emituje BTS w miejscowości Zaborów, pow. grójecki, woj. mazowieckie (przy trasie S7) - są to:

Maciejowka / Belsk Duzy
Broniszew / Belsk Duzy
Wierzchowina / Belsk Duzy

czyli druga nazwa to nazwa gminy na której terenie stoi maszt. Ponad rok temu zostal dodany 4 sektor któremu przypisano Cell Info Zaborow / Belsk Duzy

Pozdrawiam

#390539  autor: FABIANO
 28 lut 2010, 19:12
Pawrzes pisze:ezaq, no ciekawe ;) Zamiast usunąć kropkę wgrano na serwer nazwy bez kropki no i wyszły 4 ;)

Nietypową drugą nazwę emituje BTS w miejscowości Zaborów, pow. grójecki, woj. mazowieckie (przy trasie S7) - są to:

Maciejowka / Belsk Duzy
Broniszew / Belsk Duzy
Wierzchowina / Belsk Duzy

czyli druga nazwa to nazwa gminy na której terenie stoi maszt. Ponad rok temu zostal dodany 4 sektor któremu przypisano Cell Info Zaborow / Belsk Duzy

[ Dodano: 2010-02-28, 19:13 ]
ooo...i to jest cell info :) ....brak pytań :-) :-) :-)

#390841  autor: slawnokia
 02 mar 2010, 00:55
fenix189 pisze:
To pierw. słyszę.I na mapie nie zauważyłem też. Przepraszam za złe zrozumienie tego co napisałeś o lokalizacji BB Zabawa.
Ja znalazłem w jakimś starszym atlasie samochodowym.Te "Borki" (ew."kol.Borki") leżą przy Wiślance,jadąc od Skoczowa w kierunku Katowic, między Bąkowem a Strumieniem. Nie znam tych terenów tak szczegółowo ale wynika z tego,że CI Ery pokazuje jak najbardziej prawidłowo.

#390905  autor: FABIANO
 02 mar 2010, 13:01
Zmiana cell info z BTS-a w miejscowości "Miały" CID 4453 LAC 26401......Było "gm.Wielen" oraz "Wielkopolska" od dziś dodatkowo pojawiło się UWAGA...."gm.Nowy Tomysl" :shock: .....proszę sprawdzić jaka to odległość :!: .....

#390954  autor: user_delete10
 02 mar 2010, 17:14
slawnokia pisze:
fenix189 pisze:
Ja znalazłem w jakimś starszym atlasie samochodowym.Te "Borki" (ew."kol.Borki") leżą przy Wiślance,jadąc od Skoczowa w kierunku Katowic, między Bąkowem a Strumieniem. Nie znam tych terenów tak szczegółowo ale wynika z tego,że CI Ery pokazuje jak najbardziej prawidłowo.
To zmienia sprawę. Myślałem,że chodzi o teren BB. A te Borki to owszem, coś mi świta. Choć co one mówią komuś kto jedzie z drugiego końca Polski... W takich miejscach, gdy jesteśmy w małych wioskach powinno się pojawiać CI, które coś bardziej wskazuje, nazwa gminy lub w tym przypadku np. choćby "Wiślanka".

#391021  autor: slawnokia
 02 mar 2010, 21:12
FABIANO pisze:Zmiana cell info z BTS-a w miejscowości "Miały" CID 4453 LAC 26401......Było "gm.Wielen" oraz "Wielkopolska" od dziś dodatkowo pojawiło się UWAGA...."gm.Nowy Tomysl" :shock: .....proszę sprawdzić jaka to odległość :!: .....
Bo chyba dziś Era miała podobną awarię CI jak w zeszłym roku. I tak w Bielsku-Białej można było zobaczyc np:"Lodygowice-Pietrzykowice" oraz inne nazwy miejscowości położonych ok.25 km od Bielska.Całe zamieszanie miało miejsce ok. godz.13.00 i trwało ponad godzinę.

#391043  autor: FABIANO
 02 mar 2010, 22:43
Nowy Tomysl to około 70 km odemnie

#391135  autor: KamaZ
 03 mar 2010, 16:56
FABIANO pisze:Nowy Tomysl to około 70 km odemnie
No to trochę ich poniosła fantazja. Kiedyś się spotkałem z sytuacją, że ściągało w miejscowości gdzie z zasięgiem jest tragedia CI z miejscowości oddalonych nawet o 30 km.

#391139  autor: FABIANO
 03 mar 2010, 17:25
KamaZ pisze:
FABIANO pisze:Nowy Tomysl to około 70 km odemnie
No to trochę ich poniosła fantazja. Kiedyś się spotkałem z sytuacją, że ściągało w miejscowości gdzie z zasięgiem jest tragedia CI z miejscowości oddalonych nawet o 30 km.

[ Dodano: 2010-03-03, 17:34 ]
Tyle że jeśli w danym miejscu jest tragedia z zasięgiem to normalne i częste zjawisko że łapie sygnał z oddali. Jednak w moim przypadku to inna sytuacja gdyż zasięg był pełny a BTS stoi 200 metrów od domu a cell info z miejscowości położonej 70 km odemnie :shock: -mało tego 20 km dalej też zaobserwowałem CI "gm.Nowy Tomyśl". Widocznie na kilku BTS-ach w okolicy takowe CI się ukazuje od dwóch dni i tylko w godzinach okołopołudniowych :roll: :?: :shock:

#391164  autor: slawnokia
 03 mar 2010, 19:22
Techwin pisze:W Krakowie tez dzieją sie jakieś dziwne rzeczy, zamiast "Kraków" naprzemiennie z nazwą ulicy/dzielnicy wyświetla..."gm. Wielka Wieś". Zaznaczam że takowa gmina jest jakieś 15 km od ulicy na której mieszkam :) Nazwa ulicy wyświetla sie poprawnie.

Obrazek
To post z 13.04.2009r.- wtedy też w Erze CI "zgłupiało".Teraz jest chyba podobnie.
W Bielsku na razie ok. nie licząc różnych dziwnych przerw w działaniu CI - tradycja.

#391176  autor: user_delete10
 03 mar 2010, 20:10
Moje najnowsze odkrycie to CI "Kolej". Bynajmniej daleko od torów i Dw.PKP.

#391248  autor: slawnokia
 04 mar 2010, 00:15
W Gliwicach? W jakim rejonie?
Ja złapałem kiedyś w Wiśle CI "Hotel".Do dziś nie wiem czy chodziło o Gołębiewskiego czy o Hotel Stok na Jaworniku,bo nie obserwowałem wyświetlacza, a zapisało się mi w wiadomościach z sieci.

#391322  autor: user_delete10
 04 mar 2010, 16:31
Tak w Gliwicach. W stronę ul.Pszczyńskiej, Ligoty Zabrskiej. W Wiśle nie orientuje się zbytnio poza przejazdem główną drogą i w kier. Szczyrku, ale hoteli tam jest pewnie od groma, więc CI "Hotel" to pewnie uogólnienie.

#391424  autor: slawnokia
 05 mar 2010, 00:24
Ja też Gliwic nie znam prawie wcale,widzę na planie miasta że jest tam Fabryka Wagonów,może o to chodzi, albo może jest gdzieś w tym rejonie jakaś linia kolei wąskotorowej i stąd to CI.
Co do Wisły to znam ją dośc dobrze i wiem jakie CI Era tam emituje.Hoteli jest dośc sporo,jednak obstawiam te dwa największe i najbardziej znane,lecz w żadnych z nich nie byłem,jedynie w ich pobliżu. Myślę ,że może to byc CI hotelu Stok.
W dniu dzisiejszym całkowity brak CI w Bielsku-Białej od przedpołudnia do chwili obecnej :(.

#391425  autor: FABIANO
 05 mar 2010, 00:31
Ach ta Era...Cell info pomysłowe ale za dużo majå tych awarii...
  • Strona 26 z 99
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 99
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26