• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #390192  autor: kaczy777
 27 lut 2010, 13:26
Witam.
Zalałem wczoraj swojego htc touch 2. Podczas zalania był właczony. Wibrował do momentu jak wyjąłem baterie. Wysuszyłem go w nocy i rano wsadziłem baterie. Zaczął się włączać a następnie zgasł. Zostawiłem go, żeby moze sie jeszcze dosuszył. A teraz jak wsadziłem baterię to dalej wibruje. Co mam zrobic? Jest on wogóle do odratowania?
Z góry dzikuje za pomoc.

#390196  autor: orson_dzi
 27 lut 2010, 13:36
Jak go suszyłeś? Na grzejniku?

Wrzuć go w ryż i nie ruszaj przez 24 godziny. Potem wymień ryż na nowy. Idealnie wyciąga wilgoć.

Jak do poniedziałku nic to nie da, to idź do serwisu, niech go wykąpią w specjalnych roztworach.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#390213  autor: kaczy777
 27 lut 2010, 14:15
orson_dzi pisze:Jak go suszyłeś? Na grzejniku?

Wrzuć go w ryż i nie ruszaj przez 24 godziny. Potem wymień ryż na nowy. Idealnie wyciąga wilgoć.

Jak do poniedziałku nic to nie da, to idź do serwisu, niech go wykąpią w specjalnych roztworach.
tak, suszyłem go na grzejniku. Zasypalem go ryzem. Zobaczymy co beedzie jutro.
Wielkie dzięki.

#390220  autor: kerim36
 27 lut 2010, 14:20
kaczy777,

jesli tel sie wlaczy i bedzie dzialal, ale wibra nadal bedzie dzialac caly czas to jeszcze pol biedy, bo gdzies bedzie zwarcie

jak w ogole nie bedzie chcial sie uruchomic to bedzie wiekszy problem, ale zawsze jest opcja jego naprawy z pozytywnym zakonczeniem

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#390232  autor: orson_dzi
 27 lut 2010, 14:53
To na przyszłość pamiętaj, że telefonu nie suszy się na grzejniku.

A ryż powinien pomóc. Codziennie mam styczność z Ajfonem zatopionym w wannie ponad rok temu i działa jak nowy.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)