Ja tez nie mam zadnych programow od tepsy i wszystko mi smiga
do Saracen: a tu sie nie zgodze

SDI chodzi na XP bez zadnych problemow, NAJMNIEJSZYCH. Moja rodzina z Podkarpacia właśnie ma SDI (nie ma możliwości instalacji neostrady) i działa bez problemu. Jedyne co trzeba było zrobić to ściągnąć sterowniki do XP bo na płytce do modemu nie było. I jak narazie żadnych problemów. Jak na technologie HiS to chodzi im to wszystko nie najgorzej.
A neostrada na ISDN jak dobrze pamietam jest niedostepna

...
A wiesz dlaczego twierdze ze to wina modemu? Bo znam znajomego speca w tych sprawach i on siedzi w modemach i rozwiazaniach serwerowych. I powiedzial mi ze te modemy co oferuje TP S.A. za "1 zł.". są nic nie warte. Nie potrafią sobie poradzić z obciążeniem jakie obecne komputery oczekują od internetu, otwierają duzą ilość portów której te modemy nie są w stanie przyjąć. I stad "wywala" połączenie. Dlatego mi poradził zmienić modem i wywalić programy od TP S.A. (który tylko rozwala kompa i ogranicza transfer) oraz ten filter-odszumiacz bo powiedziałe że dobry telefon bezprzewodowy sobie spokojnie poradzi z takimi szumami. No i chyba miał rację. Bo jak tutaj pisze użytkownik używa tego modemu jakos serwer FTP i DHCP. A więc jednak troszkę portów otwiera. Zresztą, podobnie jak na P2P..bo te aplikacje otwierają masę ilości portów...i też jest bardzo duże ryzyko że będzie rozłącząć. Dlatego myślę że nie sądzę że się mylę. TP S.A. sprzedaje badziewie w tej ofercie i tyle. Bo nie tylko ja, kolega co pisze ten temat narzekają na te modemy w WinXP. Wiele znałem. I mało się dało zrobić. A wątpię żeby każdy miał złe parametry linii, brak synchronizacji...np. ja gdzie po zmianie modemu nic się nie rozłącza i prędkość faktycznie dochodzi do 2mbit/s. Tak samo nie sądzę że jest to WindowsXP? Bo niby na jakiej podstawie? Co tu chcieć od Windows'a? On tylko robi to co mu sprzęt sprzęt i sterowniki "mówią"...
A jeśli chodzi o mnie to mój modem to, dokładnie Linksys ADSL2MUE Router ADSL 1-WAN 1-LAN USB (modem z wbudowanym routerem, bez switcha). Poszukajcie na stronach VOBISu dla zainteresowanych

...ten mój spec mówił też że ten Thomson SpeedTouch 550 i wyższe modele są również bardzo dobre do rozwiązań serwerowych i też je polecał. Natomiast te "wynalazki za 1zł." każe wywalić

...
Pozdrawiam!