Otóż to. Miałem Shine'a i szybko się go pozbyłem. I nigdy, gdy chciałem kupić telefon, nigdy nie chciałem LG. Wiem, że jest Renoir, ze "średniejszych" to Arena - ale póki co nie jestem przekonany do LG.orson_dzi pisze:W Polsce LG, to ciągle Shine, Chocolate, Viewty i Coockie.
Więc telefony średnio udane. Nikt nie zwraca uwagi na to, że jest cała masa innych, bardzo dobrych modeli.
- Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Arenę, to nazwałbym raczej kolorową zabawką, której brak funkcjonalności...
LG złych telefonów nie robi (np: KC910), ale według mnie cały czas pozostaje w cieniu Samsunga, który chyba ma najlepszą reputację pośród azjatyckich producentów.
LG złych telefonów nie robi (np: KC910), ale według mnie cały czas pozostaje w cieniu Samsunga, który chyba ma najlepszą reputację pośród azjatyckich producentów.
DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!
Moim zdaniem to i tak zawsze nokia (była / jest / będzie) najlepsza. Żadnych głupich problemów software. Samsung to telefon XXI wieku, czyli tak jak wszystko prawie: "made in china" i nie chodzi mi tu o miejsce produkcji. Telefony szajsunga to takie zabawki, jak kawał o jednorazowych zagarkach, czyli kupujesz ---> sprawdzasz godzinę ---> wyrzucasz.
A nokia
nigdy mnie nie zawiodła, firma potrafiąca dostosować telefony do dzisiejszych czasów.
Gdyby tylko ktos taki jak ja mógł
złapać taką N900 , czy X6.
A nokia

nigdy mnie nie zawiodła, firma potrafiąca dostosować telefony do dzisiejszych czasów.
To nie wszystko, choćby X6, czy inne. A to dopiero "początek rewolucji" ile się czyta o planach nokii nad nowym Symbianem, czy modelami które biją konkurencję. Teraz N900 moim zdaniem, jest ze swoim linuksem lepsza ofertą niż WM, czy nawet Android.Nokia dopiero ostatnio wypuściła coś ciekawszego... N97, 5800, N900
Gdyby tylko ktos taki jak ja mógł

Ale jest taki przelicznik, ważny w naszych polskich realiach, mianowicie stosunek cena/jakość. Samsung oferuje tu dużo więcej niż Nokia. Za cenę takiej 6700 classic - m.in. bez OSu, można dostać Samsunga I7500 Galaxy - smartfona z Androidem - i nawigacja Sygic gratis.
Samsung I7500 Galaxy
Nokia 6700 Classic
Samsung I7500 Galaxy
Nokia 6700 Classic
Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 16:36 przez stypulkovski, łącznie zmieniany 1 raz.
To by się przekonał o wszystkich jej wadach, które ciężko poznać ogladając telefon "przez szybę".walker13150 pisze:Gdyby tylko ktos taki jak ja mógłzłapać taką N900 , czy X6.

N900 jest ciekawą propozycją, ale niestety nie pozbawioną niedoróbek. Nie wątpię, że zostaną szybko poprawione, ale Maemo nie jest na razie takim tytanem możliwości za jakiego próbuje chyba uchodzić. Jakoś tak kojarzy mi się z systemem, na który można zrobić wszystko, ale nikomu się nie chce

A Nokia moim zdaniem płaci teraz wysoką i jakże słuszną cenę za arcydzieła pokroju N96, którymi raczyła nas przez dłuższy czas...
X6 jakoś specjalnie oryginalna nie jest, ale pomijając zaporową cenę, to jest chyba jednym z lepszych telefonów muzycznych. Taka podrasowana 5800

A ile czyta się o super ekstra wypasionych SE które i tak później są takimi samymi telefonami jak cała resztą tyle że w innych obudowach. W Nokii jest dokładnie to samo a dodatkowo za sporo wyższą cenę.walker13150 pisze:ile się czyta o planach nokii nad nowym Symbianem, czy modelami które biją konkurencję.
Swoją drogą ciekawe Kiedy nokia wypuści telefon nagrywający w HD? Bo SE czy samsung już takie mają i tutaj widać kto tak naprawdę produkuje telefony dzisiejszych czasów. Nokia z tego co pamiętam nie ma nawet żadnego telefonu na WM a inne marki już powoli kończą pakować WM i przenoszą się na androida. Wg. mnie nokia produkuje telefony nie dzisiejszych a wczorajszych czasówwalker13150 pisze:firma potrafiąca dostosować telefony do dzisiejszych czasów.

c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->Neo V-->Xperia P
Nokia - zakała telefonów
Nokia - zakała telefonów

[quote="Oscypek"]Za cenę takiej 6700 classic - bez OSu, bez 3G,[/quote
Zapędziłeś się z tym 3G
Zapędziłeś się z tym 3G
Mea maxima culpa, poprawiam. Co i tak nie zmienia faktu, że jest słabiej wyposażony od Galaxy.
Nokia N8domelo pisze:Swoją drogą ciekawe Kiedy nokia wypuści telefon nagrywający w HD?
Uznałem, iż niedługo coraz więcej ludzi zainteresuje się tym systemem.znawca pisze:N900 jest ciekawą propozycją, ale niestety nie pozbawioną niedoróbek. Nie wątpię, że zostaną szybko poprawione, ale Maemo nie jest na razie takim tytanem możliwości za jakiego próbuje chyba uchodzić. Jakoś tak kojarzy mi się z systemem, na który można zrobić wszystko, ale nikomu się nie chce
No właśnie, muzyczny i w ogóle.znawca pisze: X6 jakoś specjalnie oryginalna nie jest, ale pomijając zaporową cenę, to jest chyba jednym z lepszych telefonów muzycznych. Taka podrasowana 5800
orson_dzi pisze:A póki się czyta, a nie się robi, to jak narazie Nokia jest w małym dołku już od jakiegoś czasu.
Nokia i tak robi wystarczająco dużo, może i Samsung więcej, ale mówicie niektórzy np: że Samsung robi telefony dla kazdego, a dziwicie się że nokie niczym nie różnią oprócz skorupy, czy jakiegoś podzespołu - moim zdaniem to właśnie tu mamy dużo do wyboru, od 3310 do N900.
Zanim ten model wyjdzie na rynek to inne marki znowu wyjadą z czymś nowymwalker13150 pisze:Nokia N8

kowcio, pisałeś że w weekend miało być jakieś podsumowanie... czyżby ankieta się przedłużyła do następnego weekendu?

c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->Neo V-->Xperia P
Nokia - zakała telefonów
Nokia - zakała telefonów

A Nokia kiedyś uznała, że N96 będzie hitemwalker13150 pisze:
Uznałem, iż niedługo coraz więcej ludzi zainteresuje się tym systemem.

Chociaż tu akurat możesz mieć rację...
Choć aparat ma tragiczny. Moim zdaniem jakościowo gorszy od 5800.walker13150 pisze:
No właśnie, muzyczny i w ogóle.
Niestety teraz mam bardzo dużo innych spraw do załatwienia, więc podsumowanie pojawi się w połowie tego tygodnia lub w ciągu przyszłego weekendu (za tydzień wolne mam).;Domelo pisze:kowcio, pisałeś że w weekend miało być jakieś podsumowanie... czyżby ankieta się przedłużyła do następnego weekendu?
Ostatnio dużo niedobrego słyszy się np. o telefonach Nokia. Dobre są podobno Samsungi. Ciekawa jestem jaka jest Wasza opinia. Telefony jakich marek cenicie najwyżej za niezawodność, wygląd i funkcjonalność? Ostatnio na nastolatkowie.eu bodajże czytałam wyjątkowo żarliwą dyskusję na ten temat. Ciekawa jestem opinii bardziej zainteresowanych tematem...
Hej
Ja szukam telefonów zabawek
Multmiedialne mają być... więc wszystkie HTC, Black Berry itp... uważam za kiepskie, bo ani zdjęcia tym nie zrobisz, ani muzyki nie posłuchasz, co wcale nie znaczy, że te telefony są słabe, bo jak ktoś ceni sobie funkcjonalność biznesową to wybierze właśnie takie.
Nokia się skończyła na N95 (i N82, choć nie podoba mi sie ten model) i teraz dominuje tylko w segmencie muzycznym (5800 i spółka).
SE nie polecam w ogóle... są pojedyncze dobre sztuki (C905), ale generalnie lipa...
Generalnie telefony tych dwóch marek, kiedyś liderów na rynku, albo nic sobą nie reprezentują, albo mają kulawy system.
Motorola jest skończona już od V3. 0 funkcji i dyskusyjna uroda obudowy. Wiem, że jest Droid, ale to odosbniony przypadek
Szczerze mówiąc życzę tej firmie jak najgorzej i dla mnie mogliby w ogóle wypaść z rynku.
Apple... Zrobili jeden telefon i tylko zmieniali soft... ale naprawde ich szanuję za genialny marketing. Ja bym nie umiał wcisnąć milionom czegoś co nawet zdjęć nie robi. Dopiero 3GS był znośny (wreszcie AF), a 4 jest dobry i na poziomie konkurencji.
LG to parę fajnych pomysłów za niską cenę (np: KC910), ale szału nie ma. Dużo nieudanych modeli, które psują im opinię.
Samsung jest obecnie liderem i w sumie jedyna firma której nowości mi się podobają. Najlepsze smartfony (Omnia HD, INNOV8, Wave, Galaxy S), najlepsze fototelefony (Pixon 12) i najfajniejsze multimedialne zabawki. Niech tylko dadzą do Wave lepszy aparat i kabel HDMI, a będziemy mieli telefon stulecia.
Reszty firm nie znam lub nie lubię

Ja szukam telefonów zabawek

Multmiedialne mają być... więc wszystkie HTC, Black Berry itp... uważam za kiepskie, bo ani zdjęcia tym nie zrobisz, ani muzyki nie posłuchasz, co wcale nie znaczy, że te telefony są słabe, bo jak ktoś ceni sobie funkcjonalność biznesową to wybierze właśnie takie.

Nokia się skończyła na N95 (i N82, choć nie podoba mi sie ten model) i teraz dominuje tylko w segmencie muzycznym (5800 i spółka).
SE nie polecam w ogóle... są pojedyncze dobre sztuki (C905), ale generalnie lipa...
Generalnie telefony tych dwóch marek, kiedyś liderów na rynku, albo nic sobą nie reprezentują, albo mają kulawy system.
Motorola jest skończona już od V3. 0 funkcji i dyskusyjna uroda obudowy. Wiem, że jest Droid, ale to odosbniony przypadek

Apple... Zrobili jeden telefon i tylko zmieniali soft... ale naprawde ich szanuję za genialny marketing. Ja bym nie umiał wcisnąć milionom czegoś co nawet zdjęć nie robi. Dopiero 3GS był znośny (wreszcie AF), a 4 jest dobry i na poziomie konkurencji.
LG to parę fajnych pomysłów za niską cenę (np: KC910), ale szału nie ma. Dużo nieudanych modeli, które psują im opinię.
Samsung jest obecnie liderem i w sumie jedyna firma której nowości mi się podobają. Najlepsze smartfony (Omnia HD, INNOV8, Wave, Galaxy S), najlepsze fototelefony (Pixon 12) i najfajniejsze multimedialne zabawki. Niech tylko dadzą do Wave lepszy aparat i kabel HDMI, a będziemy mieli telefon stulecia.
Reszty firm nie znam lub nie lubię