• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #385167  autor: babeo
 03 lut 2010, 17:51
Witam serdecznie,

mam pytanie, czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego dużego sprzedawce telefonów z Poznania? Wiadomo, że o każdym mogę poczytać co inni allegrowicze napisali o danym sprzedawcy, ale jakoś zależy mi na Waszych opiniach.

Jeżeli nie Poznań, to od kogo z całej Polski kupowaliście telefony i jesteście zadowoleni?

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2010, 22:52 przez babeo, łącznie zmieniany 1 raz.

#385206  autor: hardfixen
 03 lut 2010, 19:34
Wejdź na allegro i po prostu poszukaj kto ile ma gwiazdek i pozytywów przecież do tego to służy xD

#385208  autor: vinc
 03 lut 2010, 19:39
hardfixen pisze:Wejdź na allegro i po prostu poszukaj kto ile ma gwiazdek i pozytywów przecież do tego to służy
babeo pisze:Wiadomo, że o każdym mogę poczytać co inni allegrowicze napisali o danym sprzedawcy, ale jakoś zależy mi na Waszych opiniach.
hardfixen zanim coś napiszesz, to przeczytaj wypowiedź autora...

Obrazek

#385232  autor: RafalM
 03 lut 2010, 20:27
Babeusz od siebie polecę max-gsm. Kupowałem u nich 2610. Wszystko załatwione bardzo szybko i przyjemnie. Wysyłka w dzień po kliknięciu kup teraz. Za kontakt z klientem odpowiada bardzo kompetentna i uprzejma osoba.

#385235  autor: babeo
 03 lut 2010, 20:32
RafalM pisze:max-gsm
no właśnie...

zastanawia mnie np. takie coś. Mają nokie 6700 z simlockiem na Orange i bez.
Pochodzenie tych bez sima, to jeszcze rozumie, kupują gdzieś jak np. takie Media Markt?
Te z simem są tańsze o jakieś 120zł. Przypuszczam, że są to takie co ludzie wzięli na abo i sprzedali, tak? hmm tylko, że mają ich np. 7 sztuk, aż tak chodliwy jest to telefon? Czy można gdzieś (poza salonem) kupić telefon już z simem przygotowany do sprzedaży w Orange?

#385240  autor: orson_dzi
 03 lut 2010, 20:44
Największy zakup robiłem u użytkownika Luna-GSM.
Brałem u niego KC910.
Ogółem pewna rzecz. Jeśli na aukcji jest kilka telefonów, to idzie się dogadać, który można kupić żeby lepiej wyglądał.
Na minus jest to, że pamięć telefonu nie była do końca wyczyszczona, a zamiennik ładowarki (miał być zamiennik) spalił mi się po 2 sekundach od włożenia jej do sieci ale sprzedający bez problemów pokrył koszt zakupu nowej.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#385242  autor: Pijo
 03 lut 2010, 20:49
Największy zakup robiłem u użytkownika Luna-GSM.
Brałem u niego KC910.
Ogółem pewna rzecz. Jeśli na aukcji jest kilka telefonów, to idzie się dogadać, który można kupić żeby lepiej wyglądał.
Na minus jest to, że pamięć telefonu nie była do końca wyczyszczona, a zamiennik ładowarki (miał być zamiennik) spalił mi się po 2 sekundach od włożenia jej do sieci ale sprzedający bez problemów pokrył koszt zakupu nowej.
Jestem ciekaw czy telefony od tego użytkownika nie są zablokowane po IMEI w Anglii. Zastanawiam sie nad zakupem BB u tego użytkownika.

Sporo telefonów z Anglii pochodzi z wyłudzeń ubezpieczenia, a szczególnie Blackberry.

#385246  autor: orson_dzi
 03 lut 2010, 21:08
Pijo pisze:Jestem ciekaw czy telefony od tego użytkownika nie są zablokowane po IMEI w Anglii. Zastanawiam sie nad zakupem BB u tego użytkownika.
Spytaj.
Jak nie będzie działać, to zwyczajnie mu zwrócisz.

Renoir też był z Anglii. Doczytanie się o co chodziło w sms-ach pisanych slangiem trochę mi zajęło ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#385249  autor: krzykos
 03 lut 2010, 21:11
Babeo ja mogę polecić w 1000% sprzedawcę - jest z Warszawy - ale wysyła wszystko kurierem UPS - na drugi dzień masz telefon u Siebie. Kupowałem u Niego wiele razy - telefony dla siebie - dla znajomych - jestem zawsze zadowolony. Wpisz w wyszukiwarkę nick graford - będziesz na pewno zadowolony :)

#385258  autor: RafalM
 03 lut 2010, 21:37
Babeo co do możliwości zakupu telefonu z simlockiem na Orange po za oficjalnym kanałem sprzedaży operatora nic mi nie wiadomo. Raczej jest to niemożliwe. Co do tych bez simlocka nigdy nie zastanawiałem się gdzie są kupowane. Być może sprowadzane zza granicy. Co do 6700CLS telefon jest dość porządny, a czy jest chodliwy nie wiem. Myślę, że nie jest takim hitem sprzedaży jak 6300 (cena), ale też nie leży odłogiem w magazynach. Co do Luna GSM zastanawiałem się nad zakupem swojej N81 8GB u tego właśnie użytkownika. Jednak pojawiła się okazja zakupu nowego telefonu przez jednego ze znajomych i przywiezienie mi go z UK i skorzystałem z niej. Cenowo różniły się tylko 30 pln na korzyść tej używanej.

#385289  autor: matteo
 03 lut 2010, 22:38
krzykos pisze:Babeo ja mogę polecić w 1000% sprzedawcę - jest z Warszawy - ale wysyła wszystko kurierem UPS - na drugi dzień masz telefon u Siebie. Kupowałem u Niego wiele razy - telefony dla siebie - dla znajomych - jestem zawsze zadowolony. Wpisz w wyszukiwarkę nick graford - będziesz na pewno zadowolony :)

potwierdzam, graford jest OK.

Brałem 8800 nową.

#385308  autor: babeo
 03 lut 2010, 23:46
A powiedzcie mi jak wygląda z gwarancją. Piszą, że gwarancja producenta 24m, ale to znaczy że oni (dany sprzedawca z allegro) ją podbija, czy jak? Taka wspomniana 6700cls z Orange, ma pewnie podpiba gwarancję wtedy, gdy ktoś brał ją w salonie?

#385438  autor: krzykos
 04 lut 2010, 19:02
Nie wiem jak inni - ale u tego mojego Sprzedawcy - karta jest zawsze podbita, wypisana (czytelnie) z datą sprzedaży itd.. Więc nie ma problemu z ewentualną reklamacją - znam tego człowieka osobiście (bo nie ma np, problemu aby podjechać do Niego w Warszawie i umówić się na odbiór osobisty w sklepie).

#385713  autor: kowcio
 06 lut 2010, 10:48
A takie telefony MM/Saturn bierze od dystrybutorów telefonów komórkowych. Każdy producent ma takie osoby, które zajmują się tym. Czasami jest to nawet oddzielna firma, z którą dany producent ma umowę. Wtedy ceny są bardzo niskie, bo taki Saturn potrafi sporo sztuk wziąć jednego modelu.

A osoby z allegro czesto dają swoją pisemną (serwisową) gwarancję. Zawsze można napisac do sprzedawcy i się zapytać.

#385820  autor: Forest
 06 lut 2010, 18:53
Kupowałem 2 czy nawet 3 telefony u MAX-GSM z Poznania. Mój Touch HD też od nich pochodzi. Zawsze było ok. Mogę polecić!

Aha. Co do gwarancji to niektóre telefony oni podbijają, ale niektóre są podbite w salonie i czasami gwarancja już ma 1 czy 2 tygodnie, ale ja się tym bym nie przejmował. Wolę kupić telefon za np 999 zł w MAX-GSM niż za 1999 w Saturn czy innych tego typu sklepach ;)

#399292  autor: Macks8
 16 kwie 2010, 20:22
polecam fonmix, u mnie w płocku jest wszystko oki. kupowalem/spredawalem ok. 5 telefonow (w tym Yari i 6700c), bardzo polecam fonmix, maja sklepy w calej polsce wiec znajdziesz spoko w poznaniu.

#400110  autor: Lord_Bury
 21 kwie 2010, 12:56
Też polecam max-gsm :) kupowałem u nich 2 telefony ;] zawsze odbierałem na miejscu ( boczna ulica od Półwiejskiej, ale nie pamietam jaka ) fachowa obsługa i czasem mozna cos jeszcze wytargować ;p mi np wgrali nowego softa za darmo :)

Motorola M3888 -> Siemens M35i -> Sagem MW3026 -> Siemens MC 60 -> Nokia: 7210 ->6280 -> N73 -> 5800 XM

Pijane dziewczyny łatwiej doprowadzić do orgazmu niż do domu...

#400157  autor: kowcio
 21 kwie 2010, 17:18
Lord_Bury pisze:Też polecam max-gsm :) kupowałem u nich 2 telefony ;] zawsze odbierałem na miejscu ( boczna ulica od Półwiejskiej, ale nie pamietam jaka ) fachowa obsługa i czasem mozna cos jeszcze wytargować ;p mi np wgrali nowego softa za darmo :)
Długa?
W 5800 XP to tego softa sam możesz w domu sobie uaktualnić ;)
Ja też słyszałem dużo dobrych opinii o tym sklepie. Natomiast ja tam nigdy nie byłem, ale za to też mogę polecić sklep-komis-serwis Lucas GSM, na 28 czerwca w Poznaniu. Byłem tam raz zdjąć sim-locka i byłem bardzo zadowolony z obsługi mnie w tym serwisie, poza tym tam też masę telefonów mają i myslę, że warto na niego spojrzeć. Moze jakoś cenami nie zachwyca, ale raczej telefony mają ok. Chyba sprzedają też na allegro (nie pamiętam nicka), a na pewno na ich stronie www.

#400202  autor: krzykos
 21 kwie 2010, 19:29
kowcio Tak, oni mieszczą się na ul. Długa 10 :) Chodzi o tego max-gsm. Wystawiają dużo telefonów na Allegro.

#400255  autor: kowcio
 21 kwie 2010, 21:37
krzykos pisze:kowcio Tak, oni mieszczą się na ul. Długa 10 :) Chodzi o tego max-gsm. Wystawiają dużo telefonów na Allegro.
To jest ok, znajomi tak kupowali kilka razy i są zadowoleni. Ja chyba też tam się przejde kiedyś i zobaczę co i jak, może sam kiedyś skorzystam z ich usług. Widze, że ceny mają naprawdę ok.