• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #374343  autor: Wilus1
 10 gru 2009, 18:00
Witam!Znajomy kupił telefon SCIPHone i9 podróbka iphona.Miałem go w kieszeni i mi wypadł.Telefon był rozładowany i znajomy ma zepsutą ładowarkę,więc nie ma jak go naładować.Przy włąnczaniu na wyświetlaczu jest pękniecie i biały ekran i dalej telefon nie przechodzi przy czym gra melodyjka.
1.Czy to wina tego,że telefon jest rozładowany i po naładowaniu pójdzie dalej?
2.Skoro jest pękniecie mogą być problemy z dotykiem?
3.Co będzie w takim razie do wymiany?Wyświetlacz i coś jeszcze?Podkreślam,że przy włanczaniu ekran świeci na biało i jest melodyjka.Dalej nic nie widać,podkreślam również że jest rozładowany.

#374392  autor: vinc
 10 gru 2009, 21:43
Póki nie naładujesz telefonu to niczego się nie dowiesz...

Obrazek

#375075  autor: Wilus1
 15 gru 2009, 17:24
Telefon został naładowany bez ładowarki,tylko w sposobach jednego gościa,który naprawia telefony i po włączeniu melodyjka,biały ekran i nic więcej.Jeden facet,który zajmuje się naprawą telefonów powiedział,że trzeba wymienić wyświetlacz (koszt.150zł),lecz nie ma 100% gwarancji,że będzie działał.Ryzykować w naprawę czy odpuścić?Dodam,że to nie mój telefon i jak go nie naprawię będzie chciał zwrot pieniędzy.

#375205  autor: ciuchcia
 16 gru 2009, 11:43
ja niestety mam dokladnie to samo z dotykowym nec'iem - spadl - bialy wyswietlacz, ale sam telefon dziala ... nawet nie bralem sie za naprawianie ;/ a tak z ciekawosci - ile czasu uzywales tego I9 ? ile za niego dales ? skad kupowales ? i czy wg Ciebie warto go kupowac ?

#375229  autor: Marek
 16 gru 2009, 14:21
Wilus1 pisze:Ryzykować w naprawę czy odpuścić
Odpuścić. Telefon może mieć złamaną płytę główną lub przerwane ścieżki.
Taki telefonik jak ten nie są tworzone z myślą o jakości, tylko o cenie np. cieńsze płyty główne, mogły uszkodzić się układy lutowane na płycie głównej również te nie wymienne, może działać po wymianie ekranu lecz może też się zawieszać.

#384446  autor: Alek06
 01 lut 2010, 09:21
A moze tutaj problem lezy tez w końcówce mocy ?

#384464  autor: kuwejt
 01 lut 2010, 09:59
:lol: A Ty wogóle wiesz co to jest końcówka mocy i jaki wpływ może mieć na działanie telefonu? Śmiem twierdzić, że nie. Jest to ostatni stopień wzmacniający toru audio w telefonie. Równie dobrze na w/w objawy może mieć wpływ pole magnetyczne ziemi jak końcówka mocy :wink:

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB