• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 41 z 96
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 96

#384057  autor: natalia.natalia
 30 sty 2010, 13:15
killuminati
lub od razu maila na [email protected]

#384062  autor: killuminati
 30 sty 2010, 13:30
Dzięki :P

#384122  autor: michaelred
 30 sty 2010, 17:41
Witam, :D

Czy ktoś ostatnio przedłużał umowę i próbował coś wynegocjować w abo bez telefonu?? Najbardziej interesuje mnie Ne80+ sieć rodzinna.

Pozdrawiam :smt006

#384125  autor: darus161
 30 sty 2010, 18:11
Z tego co zdążyłem przeczytać -> oferta bez telefonu nie podlega negocjacji. Chyba, że coś się zmieniło.

#384130  autor: thonka
 30 sty 2010, 18:35
w ofercie bez telefonu mozna wynegocjowac umowe na 12 miesiecy, ale skoro interesuje Cie siec rodzinna to nieoplacalny interes, gdyz przy umowie na 12 miesiecy nie ma upustow na pakiety, a wiec za 3 osobowa siec rodzinna musialbys zaplacic dodatkowe 35zl do abonamentu.

bez telefonu na 18 miesiecy akurat trafisz na urodziny ery wiec warto sie zastanowic ;)

przekalkuluj tez, czy nie oplaca Ci sie wybrac oferty z telefonem (obnizyc cene telefonu punktami era premia o ile mozesz) przy maksymalnej znizce (40zl pierwszy rok, 70zl drugi ~55zl i sprzedac telefon (tylko w przypadku jezeli dlugosc umowy nie ma dla Ciebie znaczenia).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#384152  autor: DiAbOlO
 30 sty 2010, 19:38
thonka pisze:a wiec za 3 osobowa siec rodzinna musialbys zaplacic dodatkowe 35zl do abonamentu.
thonka, mała pomyłka.
3-osobowa sieć rodzinna to standardowy koszt 25:-D

...:::DiAbOlO:::...

#384155  autor: michaelred
 30 sty 2010, 20:06
3-osobowa sieć rodzinna to standardowy koszt 25 zł
Ja tam widze w cenniku 5 zł...
Nad oferta z telefonem tez sobie mysle ale patrzac na cene z i bez teelefonu wychodzimy praktycznie na to samo biorac ceny abo z cennika . NE80 z tel-70 zł bez tela 50 zł różnica 20 zeta razy 24 miesiące daje nam 480 zł. Naprawde ciezko jest znalezc tel ktory mozna kupic za zeta w tym abo i sprzedac drozej niz wynosi ta roznica. Jezeli natomiast nie ma mozliwosci zeejscia z abo bez tel. to w tym wypadku po znizkach NE80 z tel. wyjdzie wtedy korzystniej to fakt.

#384167  autor: st.konsultant
 30 sty 2010, 20:48
michaelred pisze:
3-osobowa sieć rodzinna to standardowy koszt 25 zł
Ja tam widze w cenniku 5 zł...
Nad oferta z telefonem tez sobie mysle ale patrzac na cene z i bez teelefonu wychodzimy praktycznie na to samo biorac ceny abo z cennika . NE80 z tel-70 zł bez tela 50 zł różnica 20 zeta razy 24 miesiące daje nam 480 zł. Naprawde ciezko jest znalezc tel ktory mozna kupic za zeta w tym abo i sprzedac drozej niz wynosi ta roznica. Jezeli natomiast nie ma mozliwosci zeejscia z abo bez tel. to w tym wypadku po znizkach NE80 z tel. wyjdzie wtedy korzystniej to fakt.

5 zł cena promocyjna
25 zł cena po za promocją
Biorąc umowę na 12 miesięcy bez telefonu nie ma ani dodatkowych minut (bez Playa) ani sieci rodzinnej za 5 zł. Można włączyć sieć za 25 zł.

#384198  autor: osachorzow
 30 sty 2010, 23:02
Wczoraj rozmawiałem z SUK i mogę potwierdzić, że umowy bez telefonu na 12 miesięcy są ciągle w ofercie bo mi facet chciał wcisnąć... Męczyła mnie chłopina chwilę ;) a ja chciałem tylko żeby zawiesili kontrakt po odwieszeniu w celu włączenia pakietu... którego nie dało się jednak włączyć :/ Przez swoją antyabonencką postawę będą mieli na razie jednego klienta w postpaidzie mniej... ale skoro im nie zależy to mi tym bardziej ;) Czy w ogóle uciec zobaczy się jak będę w taktaktu...

#384221  autor: wookashpyka
 31 sty 2010, 00:02
Właśnie jestem w trakcie przedłużania. Mnie również zaskoczyło, że umowa bez telefonu jest na 18 miesięcy. Zgodnie z wyjaśnieniem SUK, opcja na 12 miesięcy jest, w tej samej cenie za abonament, ale: NIE MA dodatkowego pakietu minut, a WSZYSTKIE DODATKOWE PAKIETY można uruchomić, ale za standardową cenę - czyli nie ma ani internetu ani sieci rodzinnej za 5 zł. Oferta pokazana na stronie ery jako przedłużenie bez telefonu jest ofertą na 18 miesięcy.

Ta zmiana powoduje, że przedłużenie bez telefonu jest już kompletnie nieopłacalne. Bez telefonu 50 zł/mies, z telefonem 60 zł (wiem, że można wyciągnąć średnią 55 zł, ale chcę mieć cały czas stałe koszty), a różnica w czasie trwania umowy żadna. Szkoda tylko że żadnego konkretnego telefonu (nie mówiąc już o jakimkolwiek smartfonie) nie dostanę za 1 zł :(

[ Dodano: 2010-01-31, 00:08 ]
st.kontultant, natalia.natalia, do Was kieruję szczególnie poniższe pytanie, jako do najgłębiej znających temat.

Jak już pisałem na forum, jestem w trakcie przedłużania umowy, a moją główną troską jest za mały pakiet 50 mb i/lub za drogi 500 mb. Stąd też moje pytanie. Czy oferta "blueconnect w telefonie" jest ofertą związaną z abonamentem telefonicznym, czy też z ofertą na internet?

Chodzi mi o to, że (o ile dobrze rozumuję) jeśli jest to część nieodłączna abonamentu, to gdy wprowadzą całkiem nową ofertę abonamentową "Jeszcze Nowsza Era" ;) to będę i tak do końca umowy skazany na aktualne paczki danych. Jeżeli natomiast jest to część oferty na internet, to po zmianie tej oferty (i wprowadzeniu np paczek 100, 300, 750mb) powinienem mieć możliwość aktywacji tych nowych pakietów, bez względu na to czy mam "Nową" czy też "Jeszcze Nowszą" Erę... Dobrze myślę? Jak to jest?

#384229  autor: osachorzow
 31 sty 2010, 00:24
wookashpyka, przy 12 miesiącach dodatkowe minuty chyba są (głowy nie dam)... tylko pakietów dodatkowych nie ma w promocyjnej cenie...

Paczki danych są związane z taryfą Nowa Era więc nie zmienisz ich po wprowadzeniu nowych taryf. Ja mam taryfę Era Nowy Komfort i tam paczki są jeszcze bardziej żałosne (25MB za 15 zł, 50MB za 30zł) i też gdybym chciał nie mogę ich zmienić na te z Nowej Ery.

#384230  autor: natalia.natalia
 31 sty 2010, 00:32
Czy oferta "blueconnect w telefonie" jest ofertą związaną z abonamentem telefonicznym, czy też z ofertą na internet?
wookashpyka

Blueconnect w telefonie to usługi tak więc możesz je włączyć/wyłączyć w dowolnym momencie.
5 zł - 5 MB
15 zł - 50 MB
50 zł - 500 MB
lub jeśli przedłużasz umowę to możesz wybrać pakiet 50 MB za 5 zł (lub włączyć go w ciągu 60 dni od podpisania aneksu)

Czy dobrze zrozumiałam Twoje pytanie?

#384231  autor: st.konsultant
 31 sty 2010, 00:34
osachorzow pisze:wookashpyka, przy 12 miesiącach dodatkowe minuty chyba są (głowy nie dam)... tylko pakietów dodatkowych nie ma w promocyjnej cenie...

Paczki danych są związane z taryfą Nowa Era więc nie zmienisz ich po wprowadzeniu nowych taryf. Ja mam taryfę Era Nowy Komfort i tam paczki są jeszcze bardziej żałosne (25MB za 15 zł, 50MB za 30zł) i też gdybym chciał nie mogę ich zmienić na te z Nowej Ery.
Tak jak napisałem wcześniej, przy umowie 12 miesięcznej bez telefonu, nie ma dodatkowego pakietu minut bez Play. Są tylko podstawowe minuty.

Co do paczek internetowych to zazwyczaj są przypisane do konkretnej taryfy i tak jak napisał osachorzow, nie ma możliwości żeby np. włączyć 500 MB na Era Nowy Komfort.

Aczkolwiek, może jak pojawią się kiedyś nowe pakiety, będą również dostępne dla starszych taryf.

#384232  autor: wookashpyka
 31 sty 2010, 01:27
Dziękuję za odpowiedzi. Cóż, będę musiał sobie radzić jakoś z tymi 50 MB... Pozdrawiam!

#384254  autor: osachorzow
 31 sty 2010, 10:46
st.konsultant pisze:Tak jak napisałem wcześniej, przy umowie 12 miesięcznej bez telefonu, nie ma dodatkowego pakietu minut bez Play. Są tylko podstawowe minuty.
no to jestem w szoku... bo do tej pory wydawało mi się, że 'nowy' w erze ma gorzej niż 'stary', a tu się okazuje że jest odwrotnie. Zamawiając NE20 bez telefonu na 12 miesięcy dostaje się dodatkowe 30 minut bez play czyli razem 60 minut, a przedłużając umowę w NE20 bez telefonu jest tylko podstawowe 30; nowy za 30zł ma 70min do wszystkich + 70 bez play, stary za tą kwotę ma 120 do wszystkich, a więc 20 minut mniej...

#384260  autor: DiAbOlO
 31 sty 2010, 11:11
osachorzow pisze:no to jestem w szoku... bo do tej pory wydawało mi się, że 'nowy' w erze ma gorzej niż 'stary', a tu się okazuje że jest odwrotnie. Zamawiając NE20 bez telefonu na 12 miesięcy dostaje się dodatkowe 30 minut bez play czyli razem 60 minut, a przedłużając umowę w NE20 bez telefonu jest tylko podstawowe 30; nowy za 30zł ma 70min do wszystkich + 70 bez play, stary za tą kwotę ma 120 do wszystkich, a więc 20 minut mniej...
Nowy klient dodatkowe minuty ma tylko do Ery i na stacjonarne, a nie - tak jak pisałeś - także do Plusa i Orange...

Oferta bez telefonu dla Nowych
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, 11:13 przez DiAbOlO, łącznie zmieniany 1 raz.

#384261  autor: natalia.natalia
 31 sty 2010, 11:12
osachorzow pisze:
st.konsultant pisze:Tak jak napisałem wcześniej, przy umowie 12 miesięcznej bez telefonu, nie ma dodatkowego pakietu minut bez Play. Są tylko podstawowe minuty.
no to jestem w szoku... bo do tej pory wydawało mi się, że 'nowy' w erze ma gorzej niż 'stary', a tu się okazuje że jest odwrotnie. Zamawiając NE20 bez telefonu na 12 miesięcy dostaje się dodatkowe 30 minut bez play czyli razem 60 minut, a przedłużając umowę w NE20 bez telefonu jest tylko podstawowe 30; nowy za 30zł ma 70min do wszystkich + 70 bez play, stary za tą kwotę ma 120 do wszystkich, a więc 20 minut mniej...
Tylko to o czym mówisz to jest oferta internetowa, nie sprzedaje jej się w normalnych salonach. Wtedy mamy umowę na 18 miesięcy a nie za 12 i aktywacja 49 a nie 1 zł.
Ponadto podpisując umowę w salonie numer zazwyczaj jest od razu aktywny a przez boa/www po 5 dniach i trzeba specjalnie dzwonić aby aktywować ten numer. Tutaj płacimy jeszcze 15 zł za kuriera.

A prawda jest taka, że większość ludzi podpisuje umowy/aneksy a punktach więc oferty www są ale niewiele osób o nich wie.

#384264  autor: osachorzow
 31 sty 2010, 11:22
DiAbOlO pisze:Nowy klient dodatkowe minuty ma tylko do Ery i na stacjonarne, a nie - tak jak pisałeś - także do Plusa i Orange...
fakt :) mi się to wszystko już miesza od kombinowania nad moim losem w erze ;)

No ok... niech będzie, że oferta internetowa bez telefonu na 12 miesięcy jest porównywalna z tą z SUK na 12 miesięcy (tu więcej minut z większym ograniczeniem, dłuższy czas na aktywację, tam mniej ale do wszystkich, droższa ale natychmiastowa aktywacja).

#384305  autor: thonka
 31 sty 2010, 15:01
DiAbOlO pisze:3-osobowa sieć rodzinna to standardowy koszt 25 zł :-D
tak oczywiscie masz racje, nie wiem dlaczego ale piszac trzyosobowa, mialem na mysli 'sponsor'+3 osoby ;P
wookashpyka pisze:(wiem, że można wyciągnąć średnią 55 zł, ale chcę mieć cały czas stałe koszty),
nie ma problemu rowniez z tym - skoro pierwszy rok jest za 40zl to co za problem robic przelew na 55zl? w drugim roku nadplata sie wyrowna ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#384321  autor: DiAbOlO
 31 sty 2010, 16:02
thonka pisze:
DiAbOlO pisze:3-osobowa sieć rodzinna to standardowy koszt 25 zł :-D
tak oczywiscie masz racje, nie wiem dlaczego ale piszac trzyosobowa, mialem na mysli 'sponsor'+3 osoby ;P
wookashpyka pisze:(wiem, że można wyciągnąć średnią 55 zł, ale chcę mieć cały czas stałe koszty),
nie ma problemu rowniez z tym - skoro pierwszy rok jest za 40zl to co za problem robic przelew na 55zl? w drugim roku nadplata sie wyrowna ;)
thonka, gorzej jak ma ktoś polecenie zapłaty, więc wtedy ten sposób odpada i lepiej wychodzi mieć taką samą stawkę przez cały okres umowy...

• Strona 41 z 96
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 96
  • 1
  • 39
  • 40